Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 16:54 1 526 1

Европейските правила не са извинение за ограничаване на медиите

  • словения-
  • премиер-
  • янез янша

Коментар за словенското правителство

Европейските правила не са извинение за ограничаване на медиите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските правила не може да се използват като извинение за ограничения на финансирането на медии. Това заявиха европейски представители, цитирани от Ди Велт.

Много медии поискаха коментар от европейски представители. Медиите очакват реакция на отношението на премиера на Словения Янез Янша.

Той често си позволява да критикува медии и е обвиняван за ограничаване на медийната свобода. Твърди се, че неговото правителство опитва да ограничи финансирането на словенски медии.

Посочва се, че европейските правила не могат да са извинение за ограничаване на медийно финансиране, особено за това на телграфски агенции. Предстои да се уточни как медиите ще получават средства по европейския бюджет.

Осъжда се всяко нападение срещу журналисти. Словенският премиер се ядоса на анализ за неговото отношение към медиите.

Той определя коментара като подвеждаща новина. Представители на международни медии настояват за европейска реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел пор

    1 0 Отговор
    Питайте свинята и тиквата,те ще ви кажат как се ограничава
Новини по държави: