Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 09:12 1 785 14

Байдън иска да облекчи процедурата за получаване на гражданство от мигранти

  • джо байдън-
  • сащ-
  • бежанци-
  • мигранти

Проектозаконът представлява скъсване с политиката на правителството на бившия президент Доналд Тръмп и части от него вероятно ще срещнат опозиция от страна на мнозина републиканци

Байдън иска да облекчи процедурата за получаване на гражданство от мигранти  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън и демократите в Конгреса предложиха радикални промени в имиграционната политика на САЩ, които ще предвидят осемгодишна процедура за получаване на американско гражданство за близо 11 милиона души, живеещи в САЩ нелегално, предаде АП.

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър и съпартиецът му сенатор Робърт Менендес официално внесоха в Конгреса законопроекта за реформа на имиграционната политика, съобщи Шумър на страницата си в Туитър, отбелязва БТА.

„Радвам се да представя заедно с Робърт Менендес и демократите в Сената „Закона за гражданството“, който реформира разрушената ни имиграционна система“, се посочва в съобщението.

„Имаме икономически и морален императив да прокараме голяма, смела и инклузивна имиграционна реформа“, заяви Менендес.

Проектозаконът представлява скъсване с политиката на правителството на бившия президент Доналд Тръмп и части от него вероятно ще срещнат опозиция от страна на мнозина републиканци. Байдън призна, че може да приеме по-частичен подход, ако съумее да прокара отделни значими положения на проектозакона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    20 2 Отговор
    Така е като си нямате индианци! Нямал си дядо Байдън беля , купил си коза!
  • 2 Zentramant

    29 2 Отговор
    Всички нелегални мигранти от Европа да се насочат към сащ, нашите патладжани също!

    Коментиран от #3

  • 3 моряка

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Zentramant":

    Ха дано , ама , на дали!
  • 4 И аз искам гражданство

    7 12 Отговор
    Да се махна завинаги от бегето
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    21 0 Отговор
    На виртуалната реалност са му наредили да пуска евтина работна ръка. Нелегалните бачкат за малко и не получават пенсии. Супер врътка за компаниите, зле за местните.
  • 6 Перо

    21 2 Отговор
    Това ще е благодарствен акт от джендър-демократите за гласувалите за тях латиноси и черни. В крайна сметка ще напълнят САЩ с неквалифициран и необразован персонал,които вътрешната система ще отхвърли и радикализирa. Тръмп беше прав с имиграционната политика!
  • 7 онзи

    15 2 Отговор
    В Лос Анджелис тротоарите са заети от бездомници в палатки. Центъра на Сан Франциско все едно е евакуиран. Гледайте в ютуб. Кой иска да ходи в САЩ. От САЩ хората ще искат да бягат.

    Коментиран от #11

  • 8 Дащен

    11 2 Отговор
    Ми Байдън като е толкова мераклия да вземе малко от арабелите в европейските лагери за мигранти
  • 9 Гост

    6 3 Отговор
    Естествено, че сред републиканците ще има противници в Америка да се докарат 11 милиона потенциални гласоподаватели за демократите. Плюс здравия смисъл, че в период на криза когато много американски граждани губят работните си места и не е най-подходящото време да се вкарват хора, които допълнително ще източват хазната и ще разпространяват наркотици.
  • 10 Радвам се

    8 1 Отговор
    На Бай дънчо.Истински се радвам на тази негова политика.Римската империя се самоунищожи,не от загубени битки,а от милионите роби наводнили завладените от Рим територии.Със същата елементарна цел: безплатна работна ръка, която да носи море от печалби към Рим.Нищо ново под слънцето!
  • 11 Зайо

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "онзи":

    Доста американци заминават и остават в Русия. По-малко престъпност,по-малко бездомници и просяци, чист обществен транспорт, по-добра медицинска система
  • 12 Факт

    3 1 Отговор
    Да прав си варварите ще унищожат САЩ
  • 13 Жони деп

    3 0 Отговор
    ВЕЧЕ ДА СИ БЯЛ В САЩ Е ТРАГЕДИЯ
  • 14 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ДА ЕМИГРИРАШ В САЩ ---КОГАТО ЩАТИТЕ ЗАГИВАТ ---НЕ Е ДОБРО РЕШЕНИЕ !!!!!!!! НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ Е ИЗТОЧНА ЕВРОПА - В ЧАСТНОСТ БЪЛГАРИЯ !?!?!?!?