Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 09:13 2 977 9

Сенатът на Нидерландия подкрепи запазването на вечерния час

  • вечерен час-
  • нидерландия

Във вторник окръжният съд в Хага отсъди, че вечерният час е лишен от правно основание

Сенатът на Нидерландия подкрепи запазването на вечерния час - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Сенатът на Нидерландия в петък подкрепи извънредното законодателство, внесено от правителството, което предвижда запазване на вечерния час в страната като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс.

Във вторник окръжният съд в Хага отсъди, че вечерният час е лишен от правно основание. В петък апелативният съд обаче обяви, че ще се произнесе по казуса на 26 февруари. Това дава на правителството на Марк Рюте, което изтъква, че вечерният час е от ключово значение за забавяне на третата вълна от коронавирус, поне още една седмица време.

Протестиращи и политически опоненти настояват, че вечерният час, наложен за първи път в страната след Втората световна война, е излишно ограничаване на свободите. Спорът се разрази в навечерието на предсрочните парламентарни избори следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азззззззззз

    7 10 Отговор
    Запалете сената.
  • 2 Моко

    13 11 Отговор
    Холандските фашисти са били едни от най-жестоките, както и тези които са ги клали без съд и присъда след войната!

    Коментиран от #4

  • 3 смок

    2 5 Отговор
    През ху456я ми,че оттатък!
  • 4 Бесен Язовец

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Моко":

    Не по-жестоки обаче от тези в северноазиатската кочина.
  • 5 Холандците не струват

    5 10 Отговор
    Чиста проба фашизъм, иначе са големи "защитници" на джендъри, цветнокожи и пр.
  • 6 Тошо

    4 10 Отговор
    Концлагер по холандски
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    3 8 Отговор
    Световното правителство е по важно, какво казва, не някакви си там "суверенни" държави и живущите в тях роби. Миналата година излезе холандски док.филм, в който човека водейки разследването получи инфаркт, като се събуди за реалността за това, какво се случва.
  • 8 Майтапчийски

    4 1 Отговор
    Дойде ерата на медицинския тоталитаризъм/фашизъм. Ще живеем в концлагер, заради пацифицирани народи готови да предадат и последната си свобода за да не се разболеят от опасния грип, които убива само
  • 9 Майтапчийски

    0 0 Отговор
    Много интелигентен трябва да си да ми резнеш точно там мнението! Както и да е! Давайте си свободата за вируса, които убива само болни и стари животни.
Новини по държави: