Last news in Fakti

2 Март, 2021 13:45 1 881 14

Беларус поиска Тихановска

  • беларус-
  • светлана тихоновска-
  • минск-
  • екстрадиция-
  • александър лукашенко

Тихановска е обявена за международно издирване

Беларус поиска Тихановска - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Следственият комитет на Беларус подготви документи, с които да се поиска екстрадицията на водачката на опозицията Светлана Тихановска, предаде РИА Новости.

"Към този момент Светлана Тихановска е обявена за международно издирване във връзка с опит за насилствена промяна на конституционния строй, организация и участие в масови безредици и други нарушения на закона. Ние предадохме в Генералната прокуратура на Република Беларус всички необходими документи за нейното екстрадиране в нашата страна", посочиха от институцията в Минск, цитирани от московската медия, пише Новини.бг.

Тихановска напусна родината си след вота за президент в бившата съветска република на 9 август 2020 г. Тя бе основният конкурент на сегашния лидер на източноевропейската страна Александър Лукашенко, спечелил поредния си от над четвърт век мандат с над 80 процента от гласовете. Опозицията заяви, че изборните резултати са били манипулирани и след това в страната избухнаха протести, съпроводени със сцени на насилие. Преди време Тихановска заяви, че акциите не са постигнали желания резултат и изрази надеждата си, че те ще бъдат подновени в скоро време.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    23 1 Отговор
    така
  • 2 Скорпи

    5 29 Отговор
    Този монумент вярва ли че някой ще я върне в Беларус,освен,,,папаша Путин...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Румен

    4 36 Отговор
    Лукашенко едноличен диктатор. Селски простак

    Коментиран от #9

  • 5 Биде

    20 1 Отговор
    На тая западните й господари са бесни! Заложиха на куц кон! А виж Навални оправда до някъде разходите си, но просто се задоволиха с вдигането на пушилка, а мъченика ще полежи малко че бая пари потрошиха по него!

    Коментиран от #6, #12, #13

  • 6 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Биде":

    Западните джендъри объркаха Белорус с Украйна. То и в Украйна щяха да изгубят , ако бяха заложили на домакиня, която на 40 има само една година трудов стаж и не може да каже едно изречение със свои мисли пред камера.
  • 7 Гост

    15 1 Отговор
    Живееше си добре семейство Тихановски в Минск. Той строителен предприемач, тя домакиня. Докато на Тихановски не му влезе една муха в главата да се опълчи срещу Парада за девети май. И да проповядва хората
    да не излизат на Парада. Последва обиск в дома им, където намериха 900 000 долара. Той отиде в затвора, а Тихановская по отношение на намерените пари с недоказан произход мълчи. Нали ако бе казала, че са подхвърлени ще загуби завинаги надеждата да си ги прибере обратно. Западните режисьори решиха отново да заложат на емоции. Горката жена, на която авторитарната власт в Минск е затворила мъжа. Номерът обаче не мина.
  • 8 ПЕНКО

    10 1 Отговор
    ЗА ДА СЕ ЗАЩИТЯТ ОТ САЩ-ЦРУ НАРОДИТЕ НА ИЗТОК СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТВЪРДО ЕДНОЛИЧНО РЪКОВОДСТВО !!!! А САЩ СА ПРОСТО ТОР ЗА ЕВРЕЙСКАТА -СЕМИТО-ЦИОНИСТКА СПИРОХЕТА /НЕ ДИАСПОРА / ...И ТО ЧЕРЕЗ ТЕХНИЯТ СИ ДОЛАР /ЕВРЕЙСКО -СЕМИТО -ЦИОНИСТКИ / .... ХОЛОХОЛОХОЛОКОСТ ЗА БАНКЕРИТЕ ;ХОЛИВУУД И СНН-ЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Илия

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    А Тихановская нейните сънародници я сравняват с умряла риба. Горката говори толкова фкегматично, че и хора с проблеми със заспиването ще изпаднат след броени минути в дълбок сън, ако я слушат. Безспорно и Лукашенко не е ангел, но Тихановская не става за Лидер, след който да тръгне трудовия народ на Белорус.
  • 10 Сандо

    11 0 Отговор
    Ако я докопат ще си отмъстят жестоко.Предателството и,особено за проваленото първенство по хокей,не се прощава.
  • 11 Gggg

    13 0 Отговор
    Смъртно наказание за тази продажница
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Те винаги

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Биде":

    са залагали на куци,кьопави и кьорави коне. Тази некадърница,Нахални,Гуйдо доколенков все такива коне.
  • 14 Това че

    10 0 Отговор
    ми изтрихте коментара че написах че тази е урва на руски нея прави по различна. Тя си остава наистна едан голяма западна подлога.
Новини по държави: