Last news in Fakti

4 Март, 2021 20:50 1 699 10

Западните Балкани очакват европейска перспектива

  • сърбия-
  • никола секулич-
  • западни балкани

Никола Секулич разговаря с Хайко Маас

Западните Балкани очакват европейска перспектива - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Западните Балкани търсят по-очевидна европейска перспектива. Това обяви сръбският външен министър Никола Селакович, цитиран от Танюг.

Сръбският дипломат разговаря с германският външен министър Хайко Маас. Посочва се, че регионът принадлежи към европейското семейство георграфски и културно.

Маас получи покана да посети сръбската държава. Посочва се, че Сърбия и Германия поддържат отлично икономическо сътрудничество.

Обсъден беше и диалогът с Косово. Селакович обяви, че неговата страна е отворена за споразумение, но няма да приеме един да остане без нищо, а друг да получи всичко.

Германия активно участва в диалога. Планира се сътрудничество по темата.

Германското правителство ще приветства присъединяването на страните от региона в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    8 4 Отговор
    Сърбин = гнусен подъл ватник
  • 2 мечо

    8 2 Отговор
    Все що говори на сръбски е пустиняк.
  • 3 Боко Дюкянъна

    2 0 Отговор
    Спасението на Западните балкони е в ръцете на Спасителя на плажа в Банкя !
  • 4 Гост

    4 1 Отговор
    Ако Китай продължи да се развива с тези темпове, скоро ще стане модерно всички да се приравняваме към азиатските страни.
  • 5 Хахаха..

    1 0 Отговор
    Европейските перспективи без Руските ресурси/СП-2/ на първи план са немислими.Източнягите не могат без Европа,Европа издъхва без Русия,любовен триъгълник с четвърти ъгъл - Мумията,санкции до до дупка,дупкарите и падат в дупката,Мечката ги измъква срещу възмездителен бон..
  • 6 Немска мъка

    6 0 Отговор
    Ще влезнат след като ЕС се разпадне ама то па тогава няма да има смисъл
  • 7 Eхххххх

    7 0 Отговор
    Решението на България къде го слагат тия.Вето на всички крадци и подлеци в региона!

    Коментиран от #8

  • 8 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Eхххххх":

    Най-вече на РСМ! Вето до дупка!!!
  • 9 Кси

    1 0 Отговор
    Те сърбите са над нещата, с претенция да доминират и диктуват на балканите, както са съглашателствали през балканските войни и лицемерничели при тито и с изтока и запада, сега пък нямало да позволят за едни всичко за други нищо, кои сте вие,бе, че да позволявате, шовинисти регионални, злобари и завистливи и винаги с ГРОЗНО отношение към България, все са ламтяли за БГ земя, ликвидираха българския етнос в Македония, това сърбите са ДОЛНО племе, и пречат на отношенията Бългатия-Македония, те са в основата на негативното отношение и винаги са били
  • 10 Кси

    1 0 Отговор
    Да се знае и помни сърбите са ДОЛНИ и то МНОГО, четете французина Анри ПОЗИ как са се държали, описано от френски дипломат
Новини по държави: