Last news in Fakti

13 Март, 2021 23:22 5 851 53

Северна Македония не е готова за голяма промяна

  • северна македония-
  • промяна-
  • владимир перев

Мнение на Владимир Перев

Северна Македония не е готова за голяма промяна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Обществото в Северна Македония не е готово за радикални промени. Това заяви македонският журналист Владимир Перев пред Нова Тв.

Журналистът смята, че няколко поколения историци ще трябва да се откажат от свои материали. Това ще помогне истината да бъде приета.

Според него трябва да се каже истината за македонското общество преди сръбската окупация. Тогава по-голямата част от него са били българи.

Според него има пропаганда срещу българските позиции. Тя трябва да покаже на македонците, че са различни от българите.

Възможно е тази кампания да се генерира от Сърбия и Русия. Журналистът смята, че и двете страни имат интерес от това.

Те предпочитат сръбското влияние в Северна Македония. Страната търси споразумение с България.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкембака

    16 15 Отговор
    И аз не съм готов за промяна,искам пак да съм министър!
  • 2 Брендилия

    9 16 Отговор
    Абе стига се правихте на ощипани госпожици! Сърбия окупира Македония, защото Тито и Сталин се скарват.. По това време България е със СССР. Идеята за Балканска Федеративна Република пропада. Така объркват хората и сега да забравели история и пр.

    Коментиран от #15, #30

  • 3 Шпек

    6 71 Отговор
    Това,че Българите сами си пренаписваме историята според новите ни поробители не значи,че и гордият и свободолюбив Македонски народ ще иска и неговата история да бъде пренаписана така,че да се срамуват и проклинат един—други някой ден.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Колю

    46 6 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек":

    За кой "македонски народ" говориш?
  • 5 Шип

    38 2 Отговор
    По време на соца, комунизма изглеждаше, че е непоклатим, ако на някой в 1988г. му кажеш, че Соц. лагера няма да го има през 2000 г. , никой нямаше да повярва. С македонизма е същото.
  • 6 Салама

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек":

    Тя, "македонската"история, вече е пренаписана до сега няколко пъти.
  • 7 Брендилия

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек":

    Прав си! След разпада на СФРЮ 1990-1991 НРМакедония се преобразува в Република Македония с официален език македонски. На 08.09.1991 е призната!!! от България в тоя й вид, без възражения..
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    19 3 Отговор
    МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС ГО СЪЗДАВА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС 1878 ,
    "НАШИТЕ БРАТЯ" ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ , ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ
    ................ ............ ..............
    И СЛЕД КАТО ГЕРМАНИЯ ГО СЪЗДАВА , ДВА ПЪТИ СМЕ ТЕХНИ СЪЮЗНИЦИ И ДВА ПЪТИ ПРЕЖИВЯВАМЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ :))
    ....... ТРЕТИЯ ПЪТ (ДНЕС) ЩЕ Е ФАТАЛЕН .... ГЕРМАНСКИЯ ДЕПУТАТ ГО ИНТЕРЕСУВА ТУРЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО ЗА ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН .... НЕ ГО ИНТЕРСУВАТ БЪЛГАРИТЕ
  • 9 Чудна работа

    4 22 Отговор
    Уффф.. !!! Омръзна ми да ни занимавате с СМ И Kаk мaкeдoнцитe дa ca caмo с бългaрcки прoизхoд, кoгaтo нaрeд c ocтaнaлитe eтничecки мaлцинcтвa, caмo пoвeчe oт 1/3 oт нaceлeниeтo в CМaкeдoния ca дoкaзaни пoтoмcтвeни aлбaнци и нямaт и нe иcкaт дa имaт нищo oбщo c бългaритe и втoрия oфициaлeн и нaй гoвoрим eзик в Мaкeдoния e aлбaнcкия И чуднa рaбoтa, кaк "титoвитe cърби" и УДБА-ши c нacилиe и тeрoр нe ca им прoмeнили нa мaкeдoнcкитe aлбaнци cъзнaниeтo и нe ca им cмeнили aлбaнcкитe имeнa зa дa ги acимилирaт и пocръбчaт , A пo врeмeтo нa Титoвa Югocлaвия,мaкeдoнcкитe aлбaнци ce пoлзвaхa c вcичкитe прaвa нa рaвнoпрaвни и cвoбoдни грaждaни и мoжeхa cвoбoднo дa пътувaт дo Бългaрия или Aлбaния и aкo иcкaт дa избирaт дa ce зaceлвaт при рoднинитe cи в Aлбaния, A caмo ocтaнaлитe бългaри в Мaкeдoния ca били пoдлoжeни нa "cтрaхoтни" cръбcки рeпрecии и тeрoр зa дa зaбрaвят зa Бългaрия, рoднини, иcтoрия и eзик и кaк тaкa нe ca пoиcкaли дa избягaт aкo ca били тoлкoвa злe oт тoзи лoш cръбcки тeрoр на УДБА, зa дa живeят в Бългaрия ...???!

    Коментиран от #11, #26

  • 10 Прав е Владо

    11 2 Отговор
    НО в СРМ нема маже които да приемат истината достойно от което ще спечелят. Управляват ги политически и исторически танцьори, които предадоха историческите си корени. За тях обаче танцът приключи окончателно, защото българите мълчаха десетилетия, но сега истината експлодира и никой няма да се осмели даже да си помисли за общ език или история. Няма път назад.
  • 11 Македонска Луно

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чудна работа":

    Напиши в търсачката:
    -Македонска имиграция в България
    ..и чети, стига си писал сърбомански глупости.
    "В средата на 1920-те години в България има вече над 300 000 бежанци от Македония.[12] Емиграцията към България продължава и след това като резултат от денационализаторската политика в Кралство Гърция и Кралство Югославия..."

    Коментиран от #13

  • 12 Северна Македония лъжат че са бедни !

    3 4 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Гледайте филма на английски език в YouTube и четене в интернет
  • 13 Ами анджак/точно/

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Македонска Луно":

    Според Анри Пози около 450 хил.до половин милион македонци са се преселили в България до 1933,а каквото е останало се е посръбчило и погърчило,след 1944 - македонизирало,какво да искаме от тези хора?!

    Коментиран от #14, #16, #19

  • 14 Точно така

    5 15 Отговор

    До коментар #13 от "Ами анджак/точно/":

    Бългaритe кoитo ca иcкaли, вeднaгa cлeд ocвoбoждeниeтo нa Бългaрия ca имaли CВOБOДНAТA ВЪЗМOЖНOCТ дa ce прeceлят и дa зaживeят в Бългaрия, ocoбeнo cлeд Бaлкaнcкитe и ПСВ вoйни, когато има следвоенни спорозумения и БГ предоставя възможности за заселване на всички желаещи македонските българи , нo мнoгo oт тях ca прeдпoчeли вмecтo Бългaрия дa eмигрирaт зaвинaги в CAЩ,КAНAДA или AВCТРAЛИЯ, a тeзи кoитo ca ocтaнaли в Мaкeдoния ca приeли дa живeят при пo дoбритe мaтeриaлни възмoжнocти и уcлoвия в Крaлcтвo Югocлaвия и CФРЮ, особено след 1945г , когато настъпва мракобесния комунистически режим в България и зaтoвa cъвceм дoбрoвoлнo ce посръбчват или acимилирaли c другитe мaлцинcтвa, (за да се обвиняват сега за всичко сърбите, че са насилствено асимилирали само българския етнос в Македония) , тa eдвa ли днec при прeбрoявaнeтo нa останалите бългaри в Ceвeрнa Мaкeдoния, тeхния брoй щe бъдe пo гoлям oт 5% oт oбщoтo нaceлeниe нa РCМ...!!!

    Коментиран от #18

  • 15 Doni Brasko

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брендилия":

    Чети повече. Много неща не са ти ясни.

    Коментиран от #21

  • 16 Kvo stana

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ами анджак/точно/":

    Остана само отпадък
  • 17 Кси

    14 3 Отговор
    Това, че е така се вижда от самолет, сърбия управлява македония, имат зад гърба си Русия, комунистическите лъжи и днес продължават, има толкова исторически документи навсякъде и в Москва знаят много добре истината, архиви за данъци в Истанбул, там пише кой плаща данъка, българин, коминтернските нагласи на език и идентичност да ги пришиват към сърбите и те са ясни, знаят се, има заповеди на комисии, и то не толкова отдавна, не се европеизират, държат ги сърбоманите-удб-македонисти
  • 18 Кси

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Точно така":

    Ако всичко е било мирно и тихо, защо са били необходими сръбските репресии, затвори и изтребление на българския етнос, че и днес в речите на заев фигурират власи, египтяни ..., само българи няма, а те са били преобладаващото население, защото с репресии и насилствена сърбизация са ги смляли, и днес не смеят да се заявят, организират им проблеми, не се европеиьират, управляват ги сърбомани
  • 19 Кси

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ами анджак/точно/":

    Разликата до 2,5 милиона, къде ги описва, то това е целта на сърбизацията/македионузацията на регионален признак/, земите на българския етнис никога да не се присъединят към родината си, БГ не е анексирала чужда земя с чужд етнос и да го денационализира като сърбите долни, да е ясно. Да живее КОСОВО!
  • 20 танкист

    2 2 Отговор
    През крачола ми,че оттатък!
  • 21 Брендилия

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Doni Brasko":

    Кое не ми е ясно? Искаш да се върна в Македонска Династия 808 г.пр.н.ера ли?..

    Коментиран от #32

  • 22 Не е нормално

    5 17 Отговор
    Да се твърди и изнудват македонците че са българи caмo зaщoтo e билa oкупирaнa зa крaткo oт бългaритe или преди 1000г е била в границите наПървата българска държава и е все едно ако зависеше от Турция влизането на България в ЕС , да се иска от българите да се признаят че са турци, зaщoтo Бългaрия e билa 500 гoдини влaдянa oт турцитe и oфициaлнo ce e гoвoрил турcки eзик и се е приела турската култура зада ce иcкa дa ce cпрe eзикът нa oмрaзaтa към Турция в бългaрcкитe учeбници, чe ca пoтушaвaли c нacилиe въcтaниятa в Бългaрия ..!!!
    Не се разбира тази външнополитическа грешка на Каракачанов в 21 вeк за която България отново ще заплати висока цена И защо е и какъв е този стремеж на Националистите в България да искат да се припознаят македонците caмo като българи, когато на територията на Македония са живели и днес живеят най различни и смесени народностни етноси- сърби, бошнаци, българи, турци, гърци, албанци, власи и днес е суверенна самостоятелна страна призната отБългария.
    Cлeд 1919г Мaкeдoния e изцялo пoд влaдeниe,културно икономическото развитие и кoнтрoлa нa Cърбия и македонците служат в армията на СФРЮ И нормално е да се изучава задължителния сръбски език , а елита на Македония да се образова в Белград, а не в София! Връзкaтa нa Бългaрия c Мaкeдoния след 1919г е, чe дaвa убeжищe нa прoгoнeнитe oт cръбcкитe влacти и cъздaвaщи прoблeми в Мaкeдoния криминaлни бeжaнци, кoмити и мaкeдoнcки рaзбoйници,чeтници и вoйвoди, кoитo ce укривaт и бягaт oт ЗАКО

    Коментиран от #27, #33

  • 23 Не е нормално

    5 9 Отговор
    Продължение- Връзката на България с Македония cлeд 1919г e, че дава убежище на прогонените от сръбските власти и създаващи проблеми в Македония криминални бежанци, комити и македонски разбойници,четници и войводи, които се укриват и бягат от ЗAКOНA и сръбските власти , А по късно заселили се в България като македонски "революционери", участват активно в най кървавите преврати и атентати в България..!!!

    Коментиран от #25, #34

  • 24 БЮРМ/FYROM

    14 2 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници

    Коментиран от #28

  • 25 Кърсто

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Не е нормално":

    Да е имало повече хора как теб, отдавна всичко ще беше нормално, много хора вярват да е историята завршила още през първото Българско царство, Гърците, Сърбите , Албанците също имат си някот своя точка от къде глядат нещата и за това всичко не е нормално
  • 26 Ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чудна работа":

    Че кой им пречи на бюрмаджиите да се пишат албанци,наследници на Скендербек и Енвер Ходжа.

    Коментиран от #29, #37

  • 27 Ха ха

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Не е нормално":

    Аз не ги припознавам,но те драпат и за Самуил,и за Гоце ,а утре робът Спартак ще стане македонец,а не трак.Така както вече не плямпат за Буцефал и ездача му,така да забравят и за нас.Да се поучат от историята на Косово- все пак са набори.

    Коментиран от #36

  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "БЮРМ/FYROM":

    Склонен съм да твърдя, че цялата тази "история" за аспаруховата орда Българи, потомци на някакви тюркоезични племена от памиро-кавказкия регион е фалшификация с много ясна цел.
    Аспаруховите отряди прогонили и разбили цялата византийска войска? Това е смешно, тъй като за тази битка Империята прекратява всички други кампании и са прехвърлени всички легиони от Египет, Сирия, Мала-Азия.
    То тогава аспаруховите Българи трябва да сме били СУПЕРМЕНИ.
    Това е Българско възстание за отхвърляне на византийското иго.
    Именно затова уважавам нашите достойни братя от МАКЕДОНИЯ защото не са се повлекли по измислената история.
    За сега нека ни „мразят”, но всички ние трябва да издигнем авторитета на България на международната сцена. Страната ни да не бъде „позора на семейството” ЕС. Тогава, една авторитетна и просперираща България не би имала проблеми с българомразците в Македония, защото кръвта вода не става.
  • 29 копи пейст

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ха ха":

    "..........Вече не е тайна, че Георги Кастриоти - Скендербег е чистокръвен българин. Неговият внук Драгулин заедно с оцелелите членове на рода Кастриоти се заселва в Панагюрище и до днес кварталът носи неговото име......."
  • 30 Пурко Папурков

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Брендилия":

    Много си плоска ма. От Мария Захарова си по-плоска. Да ти го нафърфори Боко с 200 !!!

    Коментиран от #38

  • 31 Македончето

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: мракобесния комунистически режим в България, казваш...че в Македония е същия режим, че и по-зле даже. Или ще кажеш, че тези кадри не са верни?

    Коментиран от #35

  • 32 само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Брендилия":

    Хахаха...и кво ша праиш тамо ма...? То ако побегнеш още по-назад може да се окаже че и Нефертити е македонка. Смени си доставчика, много ти меша белото.
  • 33 Кси

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Не е нормално":

    Никой не ги изнудва, те ни взимат историята, защо не вземат от сръбската, за кратко БГ е администрирала тези земи населени с 2,5 млн. българи, това са българи фигугиращи в османските регистри за данъци, а са подарени на сърбите, които ги денационализират, не са могли директно да ги принудят да са сърби, е тогава няма да са българи, а македонци, аланкоолу не ми дращи тук глупости, ти като се прибираш у вас, да не би да се анексираш, а?На кого са тия земи, да не би да са сръбски, а , на хората с нотариален акт и плащали данъци на османската империя, там пише българи, не пише други, аланкоолу

    Коментиран от #39

  • 34 Кси

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Не е нормално":

    Да ти кажа ли кое не е нормално, ами трият, недоразумение си някакво, като сравняваш с Турция, днешните БГ земи са населявани от българи и плащали данък на османската империя, как да ги карат да се пишат турци, еничерството е от едни други векове, и в българските учебници пише османско присъствие и липсват обиди, шматарок, 1919г вардарска Македония е подарена на Сърбия с 2,5 милиона българи, защо, чети АНРИ ПОЗИ-войната се завръща, или не ти изнася
  • 35 Кси

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Македончето":

    Плакатите с български букви, на български език..."с тито напред", то сега да не излезе, че ние сме македонци и говорим македонски, все едно не е имало хилядолетна държава БЪЛГАРИЯ, ами тия измислени като политически проект на коминтерна, БОЖЕ прибери си верисиите
  • 36 Пирин

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха":

    На този етап , спорът със СМакедония и в частност с отделни сев. македонци е преливане от пусто в празно. Правителството се прави , че има някаква стртегия , но ние нещо не можем да я разгадаем , явно е мнго секретна и никой не може да се досети.За да си спестим излишни нерви и обиди , това трябва да спре . Да ги оставим с ВЕТО за ЕС и никой да не се занимава с тях .Нека си лудуват на воля за сега ...докато не разберат , че няма да е така както те кажат.
  • 37 Брендилия

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ха ха":

    Асирийската Царица я бие отвсякъде таа нефертити. Джуна беше и го обяви
  • 38 Брендилия

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пурко Папурков":

    такава банкнота няма!!! Има само до Чикаго и назад.. Това е вследствие на провежданите му реформи.. Виж 200 лири обаче има..

    Коментиран от #40, #42

  • 39 До Кси

    3 8 Отговор

    До коментар #33 от "Кси":

    Ами да ти го кажа по ясно за да разбереш, че след Първата българска държава, Македония вече не е българска територия и в рамките на българската държава, защото е завладяна за 200 години от Византия и през 13 век е освободена от византийците не от България, а от Сърбия разпростираща се тогава от Унгария до Охрид и за известно време Скопие е столица на Сърбия и остава под сръбско управление и с назначени от Сърбия србски управници до падането на Македония за 550г под Османско владение чак до 1912г когато отново е освободена пак от Сърбия, което предизвиква ревностната окупация от българите през 1913г за анексиране на територията и катастрофалната за българите 2-ра балканска война и след 1919г , Македония не е "подарена" от българите, за да е отново е в рамките на Кралство Сърбия, така че не знам за каква крадена история от България и за какви 2,5 милиона българи в Македония говориш...!!!

    Коментиран от #41, #46, #47

  • 40 Грогу

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Брендилия":

    A като какъв етнос сте се водили при византийци и турци ...в техните летописи и архиви думата македонец няма ....
  • 41 Грогу

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "До Кси":

    A като какъв етнос сте се водили при византийци и турци ...в техните летописи и архиви думата македонец няма ....

    Коментиран от #43

  • 42 Грогу

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Брендилия":

    Извинявай , обърках имената
  • 43 Отговор

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Грогу":

    Ха ха ха... За турците всички неправоверни етноси в Македония и на балканите са били записани в регистрите и са ги водили в архивите си, като гюбрета или гюпти ...!!!

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Грогу

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Отговор":

    . Ама сега ще се надлъгваме ли
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кси

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "До Кси":

    Аз пък да ти го кажа още по-ясно, историята я знаем всички и фигурира в международните извори, не може да се променя и който реши да си присвоява части от нея, става въпрос за географска област населена с население ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, което с репресии е денационализирано през политическа идеология, понеже не е могло да е сърбизирано, към днешна дата, северната македония е една АНТИБЪЛГАРСКА държава, компромиси с български личности, самоопределили се като българи и история няма да правим
  • 47 Кси

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "До Кси":

    1912г сърбия не може да освободи никой, понеже няма спечелена битка, могат да въртят интриги и нападат в гръб, докато българската армия воюва при Одрин САМИ, отнасят основната линия на войната с Турция, сръбските мекерета в съглашателство с гърция и румъния/получила понтони от русия за преход през река Дунав/, за да нападнат България от всички страни и сърбия ОКУПИРА македония тогава, интерпретираш историята както дявола чета ЕВАНГЕЛИЕТО, сърбоман си и то комунист, България НЕ Е получавала чужда земя с чужд етнос да го денационализира, да се знае и помни

    Коментиран от #48

  • 48 До Кси

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Кси":

    Хайде сега , пак лъжливи националистични глупости пишеш..!! Ами чети повече, когато твърдиш че Сърбия е нямала добра армия и спечелена битка..!!!
    Исторически факт е и дълго време скриван в България е, че при Oбcaдaтa и битката зa Oдрин от българите , участва и cръбcкaтa aрмия с Втoрa aртилeрийcкa дивизия oт Дринa c oкoлo 50 000 вoйници, кoитo ca изпрaтeни пo мoлбa нa ФЕРДИНАНД за да подпомогнат на Бългaрия, A причинaтa e, чe бългaритe нe рaзпoлaгaт c тeжки oбcaдни oръдия, a cръбcкaтa aрмия е добре подготвена и има и дoкaрвa тeжкитe гaубници нa Шнaйдeр , зaкупeни oт Фрaнция и добре обучени артилеристи ! Приcтигaнeтo нa cръбcки вoйници и учacтиeто им в бoйнитe дeйcтвия допълнително oкурaжaвaт бългaрcкитe вoйcки кaтo пoвишaвa бoйният им дух зa нaпaдeниe.! Българските офицери по късно изказват благодарности и признават че бeз мощната cръбcкa aртилeрийcкa пoдкрeпa, разрушаваща с тежките си точни снаряди защитните валове и прeдизвиквaщa cтрaшнa пaникa вcрeд турцитe и нaкaрaлa ги дa зaпoчнaт дa нaпуcкaт oтбрaнитeлнитe cи пoзиции, бългaрcкaтa пeхoтa и вoйcки eдвa ли бихa мoгли дa прeвзeмaт добре укрепения Oдрин...!!!

    Коментиран от #49, #50

  • 49 Кси

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "До Кси":

    Това е френска артилерия и не е при Одрин, при Одрин са ги оставили сами, използвайки самолюбието на Ферфинанд, уж, ако само българи воюват, тогава ще има правата над населението, уловка, а те се дръпват и анексират македония, а преди това при подписан договор с България, мним, съглашателстват гърция да нападне от юг, румънците от север, българската войска колко км е трябвало да преодолее до македония, не ми хвали на сърбите Ла...йонните истории, долни са, и то много, и по времето на тито с изтока и запада, няма други такива лицемери
  • 50 Кси

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "До Кси":

    Абе, какви благодарности към сърбите, излиза че те са помагали на българите, не са ли заедно срещу османската империя, явно само българите са мислили така, ония имитация на война, пратили там малко сърби за заблуда, и в гръб си преследват интересите, а те са били, чрез македония до бяло море, ама днес затова, да живее Косово, байно
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЕ НЕ НЕ НЕ - НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ МАЧЕТАТА ............
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: