Last news in Fakti

17 Март, 2021 17:49 1 784 6

Германските социалдемократи вярват, че ще сформират правителство

  • германия-
  • социалдемократи-
  • правителство

Партията търси нови партньорства

Германските социалдемократи вярват, че ще сформират правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германските социалдемократи смятат, че ще могат да сформират правителство след предстоящите избори в страната, съобщи Ди Велт.

През последните няколко години те са коалиционни партньори в правителствата на консерваторите. Последните регионални избори обаче повишават тяхната увереност.

Те смятат, че ще могат да направят коалиция без консерваторите. Германският канцлер Ангела Меркел няма да търси нов мандат.

Това и голям скандал в правителството, води до отлив на доверието в управляващите. Кандидат за канцлерския пост на социалдемократите е Олаф Шолц.

Той е убеден, че партията може да състави правителство без консервативния си партньор. Намерено беше регионално партньорство със Свободните демократи и екологичните партии.

Търсят се варианти за подобно партньорство след парламентарния вот.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На там

    2 1 Отговор
    вървят нещата.
  • 2 Меркел

    4 1 Отговор
    Германските социал демократи ще свормират правителство ще увеличат турските имигранти и момощите за роми кюрди и араби, ще увеличим парите за всяко джендърско семейство

    Коментиран от #4

  • 3 Четник

    3 1 Отговор
    Що не поканите Ердоган за Канцлер,и без това Турският език се знае от повечето Немци ако искат да работят в кебап закусвалните.
  • 4 Чекмеджан

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Меркел":

    МЕРКЕЛ, нали ти ги покани?
  • 5 ужас

    1 1 Отговор
    В момента имат рейтинг 15% , а партията на Меркел 35%.
  • 6 ммм

    2 2 Отговор
    Зелените трябва да сформират.
Новини по държави: