Last news in Fakti

18 Март, 2021 08:15 3 168 12

Хакнати сайтове всяха паника в Полша

  • полша-
  • хакери-
  • чернобил

Говорителят на полските служби за сигурност Станислав Жарин заяви, че станалото изглежда като типичен руски опит за всяване на подозрителност и разделение сред западни съюзници

Хакнати сайтове всяха паника в Полша - 1
Снимка: shutterstock

Два сайта на полското правителство са били хакнати и използвани за кратко за разпространяване на лъжлива информация за несъществуващо изтичане на радиация, предаде АП.

Според представител на полските власти кибератаката е била извършена от Русия, посочва БТА.

На сайтовете на Националната агенция за атомна енергия и на министерството на здравеопазването за кратко се появиха неверни съобщения за изтичане на ядрено гориво в съседна Литва, което представлява опасност за самата Полша.

Акаунтът в Туитър на журналист, който често пише по руски и други източноевропейски въпроси, също е бил хакнат и използван за разпространяване на лъжливата информация.

Говорителят на полските служби за сигурност Станислав Жарин заяви, че станалото „изглежда като типичен руски опит“ за всяване на подозрителност и разделение сред западни съюзници.

Миналата година е имало подобна кибератака с пускане на невярна информация за несъществуващ радиоактивен облак, който идвал към Полша от Чернобил, припомни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    24 1 Отговор
    Даже не беше необходимо да чета много, за да предположи, че Русия, Путин, ФСБ и други служби са осквернили полските сайтове. Само, че ще бъде по интересно да се пише и за хакнатите сайтове в Русия, че е смешно другите да са света вода ненапита.
  • 2 Поляка

    8 1 Отговор
    Ний, сме европейските евреи ! Много сме готини, малко ни мразят, но то е защото не ни познават, а и защото Господ, бог наш, сключи с нас завет и ни даде всичката земя от Япония до Португалия ! Първо на Авраам, послена Исак, та на Яков, през Мойсей и Аарон и т.н. ! Господ, ни обеща и Марс, само да стигнем до там !
  • 3 Чичо Колт

    1 7 Отговор
    Хакерите и създателите и разпространителите на фалшиви новини трябва да се преследват с цялата сила на закона като терористи и заплашващи националната сигурност.

    Коментиран от #8

  • 4 Zrock

    9 2 Отговор
    Аз пък днес се събудих с тежко главоболие и ужасно разстройство. Нямам никакви съмнения , че Снощи от КГБ са ми сипали нещо във виното.
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    9 2 Отговор
    А дали наистина е "невярна информация", а? На полските продажни власти или на хакерите да вярваме? Хмм, дилема! Все пак сме в 21-ви век и само малоумници вярват на правителства.

    Коментиран от #7

  • 6 Зайо

    8 1 Отговор
    Типични полски пляски.
  • 7 плевен

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40🏴‍☠️":

    Не се изсилвай. За да влезе в ЕС, Литва бе принудена да затвори, модерната си за времето, ядрена централа. Там са си съседи и поляците отлично го знаят, защото тогава ореваха света. Някой просто ги бъзика.
  • 8 АК47

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо Колт":

    Със силата на кой закон ? Американски или Български ? Какво да правим пък с американските терористи дето смучат петрол от Сирия ? По-кой закон са там ?

    Коментиран от #10

  • 9 хакеро

    2 0 Отговор
    Нали искат още американско ОРЪЖИЕ /не ваксини / на своя територия - ще реват и ако трябва ще си самовзрият някой друг висок блок или катедрала.
  • 10 Чичо Колт

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "АК47":

    Ако трябва, ще се направи закон.
    Сега чакам да попиташ и защо в Америка бият негрите.

    Коментиран от #11

  • 11 ССС

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Колт":

    Та да бъдем реалисти робството в Най великата демокрация приключва в 1995 година та за това ги бият още даЖЕ МАЙ НЯМАТ ВРЕМЕ ДА ГИ БИЯТ а убиват направо :)

    Коментиран от #12

  • 12 Чичо Колт

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ССС":

    И колко роби е имало през 1994г? Кой е бил собственика им, къде са му работили и след като ги е освободил къде са отишли?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания