Last news in Fakti

24 Март, 2021 18:05 2 074 7

Ангела Меркел да поиска вот на доверие

  • германия-
  • правителство-
  • ангела меркел

Призив към германското правителство

Ангела Меркел да поиска вот на доверие - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на две опозиционни групи в Германия посъветваха Ангела Меркел да повдигне въпроса за доверието към нейното правителство, съобщи Funke.

Предложението идва от Лявата партия и Свободната демократична партия. Твърди се, че правителството ще работи успешно при заявена подкрепа от парламента.

Мнението е на Дитмар Барч. Според него на този етап германският канцлер не може да бъде сигурен в подкрепата на своята коалиция.

Идеята за вот на доверие може да бъде задействана само от германския канцлер. За последно това направи Герхард Шрьодер.

През последните седмици имаше редица скандали в правителството. Няколко народни представители се оттеглиха след разкрития за злоупотреби.

Бяха отчетени и разочароващи резултати на регионални избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият

    16 1 Отговор
    Жената професионално прегоря.
  • 2 Япония

    9 1 Отговор
    забрани ислямската религия със закон, всеки който изповядва или се занимава с молитви е преследван от закона... В Германия вече е късно за такива решения.
  • 3 Майна

    15 1 Отговор
    ПРОВАЛИ СЕ ПЛАНА НАБЪРЗО ДА ,, ВАКСИНИРАТ,, ХОРАТА, ГЕРМАНЦИТЕ УСЕЩАТ , ЧЕ ЩЕ ФАЛИРАТ, БИЗНЕСА ЗАПЛАШИ....НЯМА ХИЛЯДИ ЖЕЛАЕЩИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ И СЕ УСЕТИХА, ЧЕ СЕ ЗАДАВА...ДРУГА ВЪЛНА, ДЕТО МОЖЕ ДА ГИ ПОМЕТЕ..., ВЪЛНА ОТ ЧОВЕШКИ ГНЯВ...
  • 4 Stéphanie 🎲

    13 1 Отговор
    Милата 🥴 разказа играта на Европа .Хитлер сигурно плюе от небето от г...е ти 😎
  • 5 ЕС е крах.

    8 2 Отговор
    И всички в ЕС - също.Бъдещето принадлежи на ИЗТОКА,Русия и Китай.Останалото е преливане от пусто в празно..
  • 6 сноу

    12 0 Отговор
    У-уф как не сте видели каква тъжна картинка беше тази сутрин шменкел ханъм...Ама вече съжалявала , няма вече "wir schafen das"че каканижене,та усукване че не предполагала какви беди ще и донесат бежанците и накрая със сълзи на очи поиска вот...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: