Last news in Fakti

25 Март, 2021 09:32 5 112 68

Русия: НАТО води двойна игра с нас, но няма как да седи на два стола едновременно!

  • нато-
  • русия-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • йенс столтенберг-
  • северен поток 2

Столтенберг предложи НАТО да стане площадка за дискусии по разногласията между страните членки във връзка с проекта за газопровод "Северен поток 2"

Русия: НАТО води двойна игра с нас, но няма как да седи на два стола едновременно! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО констатира, че е невъзможно скоро да подобри отношенията си с Русия и в обозримо бъдеще те ще си останат трудни. Това пише в. "Комерсант" в коментар за срещата на външните министри на страните от алианса вчера в Брюксел, посветена на "заплахите от страна на Руската федерация".

Москва бе разкритикувана по всички направления - обвиниха я и в "дестабилизиране на ситуацията" в други страни, и в "жестоко потискане на политическото инакомислие" на собствена територия. Участниците в срещата впрочем не се отказват и от диалог с Русия, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Руското външно министерство не остави без внимание изявленията, прозвучали от Брюксел, добавя "Комерсант". "Заловете се с проблемите във вашите страни членки. Те изискват незабавна намеса: ваксинацията, кризата, правата на човека в страните от НАТО. Щом решите, веднага ще започнем да проучваме вашия опит. Но само успешния", цитира всекидневникът говорителката на ведомството Мария Захарова.

Срещата мина под лозунга "Русия е заплаха", констатира "Известия".

При днешните нагласи в НАТО няма шансове да се нормализират отношенията на Москва с алианса. Пактът е избрал Русия не само за опонент и враг, а за инструмент, чрез който да запази единството в редиците си и да осигури нарастващо финансиране за своите програми. Това е главната линия на САЩ и най-близките им съюзници, а останалите страни от ЕС са принудени да се подчинят, коментира зам.-председателят на руския сенат Константин Косачов.

Независимо от агресивната риторика участниците в блока не отхвърлят възможността за диалог с Москва, включително чрез Съвета Русия-НАТО, посочва вестникът, но нарича това "двойна игра". Докато страните от алианса градят недоброжелателна политика и прехвърлят върху Русия отговорността за собствените си кризи, срещи в Съвета няма да са целесъобразни, заявява Дмитрий Новиков от външнополитическата комисия в Държавната дума.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви вчера в Брюксел, че на агресивна Русия трябва да бъде даден отпор. Той съзира "агресия" в "разширяването на военното могъщество" на Москва в пространството от Арктика до Кавказ и нарастването на "ракетната заплаха", пише "Утро".

Проявата събра не само министри от страните в НАТО, но и представители на партньорски държави и обединения, по-специално на ЕС, Финландия и Швеция. Ръководителят на алианса се възползва от това и призова за отпор на Москва с обединените усилия на всички партньори на Северноатлантическия блок, уточнява онлайн изданието.

"Московский комсомолец" цитира думи на Столтенберг, че Русия "засилва репресивните мерки на своя територия и агресивното си поведение извън пределите й". "Активизираме сътрудничеството с нашите партньори като Грузия и Украйна. Според мен това изпраща ясен сигнал до всеки потенциален противник на НАТО", заявил генералният секретар на пакта и поискал "значително да се увеличи" финансирането на алианса.

Столтенберг предложи НАТО да стане площадка за дискусии по разногласията между страните членки във връзка с проекта за газопровод "Северен поток-2", обръща внимание печатът в Русия.

За длъжностните лица от НАТО е служебно задължение да се опасяват от Русия и от "руската агресия". И щом Русия не проявява агресия във военната сфера, те ще търсят някаква "скрита агресия", "хибридна агресия" или друга "агресия", изразена по други някакви начини. В контекста на тази натовска визия се възприемат и енергийните проекти на Русия, цитира РИА Новости коментар за руското радио "Спутник" на Станислав Бишок, изпълнителен директор на международната организация за изборен мониторинг CIS-EMO.

НАТО трябва да избере един от двата стола - или да води диалог с Русия, или да я възпира. Това заяви Константин Гаврилов, който ръководи руската делегация на преговорите за военна сигурност и контрол над въоръженията във Виена, информират РИА Новости и "Лента".

По думите на Гаврилов Северноатлантическият съюз не ще може да седи на двата стола едновременно. Руският дипломат изтъква, че е невъзможно да се укрепва доверието във военната сфера, щом НАТО "продължава дейността си и засилва своето присъствие близо до границите на Русия".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газов инжекцион

    87 9 Отговор
    Ще има тупалки за НАТО-то,ама де да видим!
  • 2 Q2z

    45 3 Отговор
    Столът е само един...другото е ала бала.
  • 3 Много умен

    79 6 Отговор
    "Столтенберг предложи НАТО да стане площадка за дискусии по разногласията между страните членки във връзка с проекта за газопровод "Северен поток-2""
    Тоя е гоУем мишок.
  • 4 Всъщност

    72 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: заявил генералният секретар на пакта и поискал "значително да се увеличи" финансирането на алианса......Мисля ЧЕ ТОВА БЕШЕ НАЙ-ВАЖНОТО в цялата статия, в крайна сметка всичко опира до парите, а "демократичните ценности" са просто изтърканото клише(защото ЗАПАДналите са толкова тъпи, нагли и бездарни че не искат и не могат да измислят никакво по-достоверно оправдание за постоянните си безчинства), което се използва от САЩисаните да грабят нагло и безогледно!
  • 5 Антигерб

    77 4 Отговор
    Пaктът e избрaл Руcия нe caмo зa oпoнeнт и врaг, a зa инcтрумeнт, чрeз кoйтo дa зaпaзи eдинcтвoтo в рeдицитe cи и дa ocигури нaрacтвaщo финaнcирaнe зa cвoитe прoгрaми. Тoвa e глaвнaтa линия нa CAЩ и нaй-близкитe им cъюзници, a ocтaнaлитe cтрaни oт EC ca принудeни дa ce пoдчинят

    Ето това обобщава всичко - става въпрос за много пари и смъквани от данъкоплатците и за това е необходим враг за да ги оправдават.
  • 6 Поредната

    59 3 Отговор
    седянка на джендъри оплаквачки, които не могат да преборят въображаемата руска заплаха. Добре им го казаха от Москва , че ще почнат да проучват техния опит когато оправят батака в собствените си халифати.
  • 7 Medal of Honor

    11 43 Отговор
    НАТО като приближава границите на Русия това не означава военни действия, а Русия от страх взима да атакува съседи те си за да не влизат в НАТО това е просто нахално. Ако влезнат в НАТО и ЕС то Русия ще докаже че са ни близки каквито ги чувства Запада

    Коментиран от #10, #38

  • 8 USA

    60 4 Отговор
    НАТО е инструмент на САЩ с който държи в подчинение "съюзниците" си и си прокарва икономическите интереси но за да съществува НАТО трябва да има и ВРАГ и за това е постоянното облъчване "Русия е заплаха". Всички "натовци" са марионетки на САЩ назначени да прокарват по горната политика.
  • 9 Колкото повече

    68 3 Отговор
    ставам свидетел на лицемерието, наглостта и двойните стандарти на евроатлантическите колонизатори, толкова повече ми става симпатичен Путин. Айде другари герберасти-почвайте да цвъкате минуси.
  • 10 USA

    60 4 Отговор

    До коментар #7 от "Medal of Honor":

    "НАТО като приближава границите на Русия това не означава военни действия"

    Така ли мислят соросоидчетата - ами ако Русия разположи ракети и бази около границите на САЩ вие ще ревете до бога че е "агресивна".

    Дали да не разположи ракети пак в Куба или Венесуела а какво ще кажеш - няма да означава военни действия - или пък да се разкарат с Ту-160 по източното крайбрежие на САЩ.

    Хайде сменете опорките

    Коментиран от #57

  • 11 Дамммм

    40 3 Отговор
    След двойната игра-ще има шут в натовските мутри
  • 12 Айде бе

    45 3 Отговор
    И какво се пените тук бе амерски подлоги-кое от казаното от руснаците не е истина????
  • 13 ВАНКО ЛЕВСКАРЯ

    41 4 Отговор
    ЕЙ НЕ ОСТАВИХА РУСИЯ НА МИРА !!!
  • 14 питам

    47 6 Отговор
    Още 1954 г. СССР подава искане за членство в НАТО. Елцин също искаше сближаване. Русия ли се разшири към Западна Европа, или НАТО пренебрегвайки договорката, че дори Източна Германия няма да е зона на НАТО се разшири към Русия? Истината беше казана от Кондолиза Райс: Не може една държава/Русия/ да притежава 60% от световните природни богатства!

    Коментиран от #43

  • 15 Руските свине

    4 44 Отговор
    Винаги са се правели на жертви, правят се и сега.

    Коментиран от #46

  • 16 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    32 5 Отговор
    На 4.4.ще решим проблема на тукашните натуфосци.
    Гласувайте.Иначе ще се наложи въоръжени въстание.
  • 17 пешо

    37 4 Отговор
    попитали радио ереван: "ще влезе ли русия в нато?"
    "ще влезе, ако трябва и в брюксел ще влезе.", отговорило радиото.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пън Де Хуай

    4 32 Отговор
    Един ден Россия ще се моли на НАТО, защото може много лесно да бъде "изядена" от братски Китай. Като истински русофил, а не кремлофил, се надявам това да не се случи !
  • 20 Бай Манчо

    24 3 Отговор
    Толкова нищоговорене и заплахи показва безсилието на натовците както за отбраната и СП-2 така и борбата с пандемията . Сенилният джо яко ги е хванал за топките , сега и обратни и неориентирани ще ги задължат да вземат в командването и циркът ще стане пълен :)))) .
  • 21 ****

    25 4 Отговор
    Тези пари които наринахме до сега от както сме в нато,можехме да си купим всякакво въоръжение за армията ни,а какво имаме до сега,нищо. Така,че полза ние нямаме никаква,ако ни нападне Гърция или Турция,как ще ни помогне нато,никак,ще викат от страни,вижте и се разберете.
  • 22 Komunist

    7 16 Отговор
    империята на злото реве
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Софиянец

    7 27 Отговор
    Предлагам родните русофили да нападнат някоя база на НАТО и да предизвикат тсв, в базите надали има кашкавал но други благинки ще намерат.

    Коментиран от #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 USA

    29 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пън Де Хуай":

    Хайде стига с тъпите опорки пак.

    Китай е 10 пъти по голям по население от Русия и е нормално да има 10 пъти по голям БВП.

    Но е тъпо да сравняваш БВП директно приравнен през долара на някакви измислени курсове. По-точно е чрез покупателната способност но не е изгодно за соросоидчетата.

    80% от БВП на САЩ са услуги и ако някога си бил тук щеше да знаеш че едно кафе в Манхатън е 30$ а мъжка пострижка е 100$ + 25% бакшиш са 125$.

    Коментиран от #29, #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дядя Миша

    2 17 Отговор

    До коментар #27 от "USA":

    Да, вие сте от тези, за които фактите нямат значение, а само пристрастията.
  • 30 Къде е Курск

    6 22 Отговор
    Намериха ли си подводницата или ОНА УТОНУЛА

    ХА хА Ха -да не я срещнала Мемфис и да я е отпрала ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 7986

    7 31 Отговор
    Американците сриват цената на петрола и заедно с другите западни държави ви налагат тежки икономически санкции.
    За две години хората в Русия почват да умират от глад, инфлацията и лихвите растат. Валутните резерви на страната се изчерпват и тя не може да плаща дълговете си или да привлече нови средства.Хората излизат по улиците и сменят властта. Назначават се прозападни марионетки. Няма никаква нужда от война. Ако някой ще започва война, това ще е режимът в Русия с цел да остане на власт.

    Коментиран от #37

  • 33 Къде е Курск

    6 26 Отговор
    Руския скрап отново се доказа като безаналогов

    Коментиран от #50

  • 34 Антитрол

    28 4 Отговор

    До коментар #24 от "Софиянец":

    Аз пък предлагам родните соросоиди да вземат да се изнесат към господарите си отвъд атлантика барабар с базите на НАТО (разбирай краварника) и да освободят родината ни от присъствието си.

    Народа ще реши каква армия са имаме от къде да си купуваме въоръжение или сами да си го произвеждаме и други такива - акъл от кравари и слугите им не искаме.
  • 35 Мим

    20 3 Отговор
    Ами видно е ,че Евросъюза командван от щатите си търси причини за да се заяжда с Русия,а и нато е с агресивна стратегия,против Русия.Всичко това поражда действия на засегатата държава. Съюза на европа и американците се месят на руските вътрешни работи,вместо да оправят собствените си..
  • 36 vvvvv

    14 2 Отговор
    Търсене на смисъл за съществуването си. Мнооого големи заплати и бонуси. Как а се изпуснат от хора, които на пазара на труда са безполезни.
  • 37 USA

    25 4 Отговор

    До коментар #32 от "7986":

    Мечтите са безплатни - забравяш че Русия има суровини. Титан има само в Русия - Русия го прави по-скъп от златото в отговор на санкциите - космическата и самолетната индустрия на запад рухват.

    Соросоидчетата не разбрахте ли че санкциите не действат на Русия - те са насочени против Европа защото технологична Европа с ресурсите на Русия е рецепта за успех но и смъртна присъда за краварника защото еврото ще стане световна валута а доларът ще се срине.

    Коментиран от #45, #60

  • 38 Пешо

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Medal of Honor":

    То си луд бе Парцалев.Нато е нарушил куп спогодби от 1990 насам.
  • 39 гост

    13 2 Отговор
    НАТО никога да не забравят,че руските полета са пълни с железни кръстове.Една диалогична политика ще свърши по-добра работа.
  • 40 aaa

    12 2 Отговор
    "Американците сриват цената на петрола и заедно с другите западни държави ви налагат тежки икономически санкции"
    Абе вчера на бензиностанцията обратното видях..
    На опорките ли да вярвам или на очите си?
  • 41 ДженНАТО

    7 4 Отговор
    Ще седнем на високо вдигната руска ракета, че ние обичаме отзад....
  • 42 Реалист 2

    22 2 Отговор
    Противоречията за Северен поток 2 са ясни :
    --Украйна иска да увеличи вниманието на Запада към себе си и да се запази като основен газов коридор на руския газ към Запада .
    --Саш всява раздори в Украйна за да използва географията и срещу Русия .
    --Полша е следващата по украинския маршрут . Тръгне ли СП 2 край и на транзитни такси , и на значение на Полша .
    --За всички останали СП2 е само плюс .

    Коментиран от #47

  • 43 Шляхтиц

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "питам":

    Нали Русия продаде на САЩ Аляска. Милион и половина квадратни километра площ, пълна със злато, петрол, дървесина и какво ли още не. Какво още искат ?????
  • 44 IDIL

    18 3 Отговор
    НАТО -национална американска терорестична организация
  • 45 6654

    2 16 Отговор

    До коментар #37 от "USA":

    Хората по улицата не ядат титан, а хляб. И в каква валута продава Русия този Титан? В американски долари. Значи пак е зависима от САЩ. Мисля, че знаеш каква е разликата в стандарта на живот при едните и при другите.

    Коментиран от #49

  • 46 Ти не си добре

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Руските свине":

    Не си добре с главата.Пишеш ама дали е така Се тая
  • 47 Антигерб

    19 1 Отговор

    До коментар #42 от "Реалист 2":

    Не забравяй че преносната мрежа за газ в Украйна е взета от сина на Байдън "на концесия". Та заради това са много против СП2 - той заобикаля тези страни и съответно няма транзитни такси.

    Още по-лошото е че украинците (разбирай американците) искаха те да купуват газа на руско-украинската граница и те да го продават на ЕС на западната граница на Украйна и съответно те да определят цените. Не става въпрос само за транзитни такси а за разлики в цените които може да са 2 или 3 пъти.

    Но Путин не е съгласен и стана много лош диктатор а Русия много агресивна и сега правят всичко възможно да унищожат всички останали тръбопроводи освен през Украйна - все пак вложиха милиарди в Майдан и трябва да си ги връщат с печалба.
  • 48 Георги

    17 1 Отговор
    Във връзка с олигофренското мислене на соросоидите, че за всичко е виновен Путин, един виц: Лягат си баба и дядо в кревата и се опитват да правят секс. Дядото се мъчи, пъшка, ама нищо не се получава. И казва на бабата: "Путин е виновен!" А бабата отговаря: "Че какво общо има тук Путин"? А дядото й казва: "Как какво общо? При Брежнев не беше така!
  • 49 USA

    18 2 Отговор

    До коментар #45 от "6654":

    Да знам каква е "разликата" в стандарта на живот защото съм живял и на двете места за разлика от теб.

    Та казваш Титан не се яде - ама ако беше прочел малко нещо различно от опорките щеше да знаеш че Русия е най-големия износител на зърно в света. Та предполагам поне знаеш че хляба се прави от зърно.

    Пък Титана просто няма да го продава (независимо в каква валута) и от това рухват космическата и самолетните индустрии на запада.

    Тролчетата не могат да разберат че Русия си е самодостатъчна - спуснали са им опорките че санкциите ще сринат колоса на глинени крака Русия и това повтарят.

    Навремето едни политработници ни убеждаваха като вас че "гнилия капитализъм всеки момент ще рухне"
  • 50 233

    11 7 Отговор

    До коментар #33 от "Къде е Курск":

    Курск е град в централна Русия, административен център на Курска област. Населението на града през 2011 година е 416 298 души!
    Тази сутрин с помоща на РФ беше изведен британски спътник в орбита ,така за комуникации! Продържавайте да нахалствате и такъв безаналогов шамар ще получите,че ще се наложи да си кореспондирате с гълъби!

    Коментиран от #62

  • 51 КАТУН С РАКЕТИ

    3 8 Отговор
    И какво ще направите по въпроса бе мизерници ?

    Коментиран от #52

  • 52 787

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    Ами питай 36млн. американци на купони за хляб,може и да ти отговорят!
    Свобода за Леонард Полтиер!!!! Sorry you probably don't know who lenord poltier is!?
  • 53 Иван

    2 13 Отговор
    Всеки бяга на Запад или САЩ и Канада. но за Русия и Китай не съм чувал. Русия е бедна държава, но богата на ресурси, туй означава че живеят прости хора, управлявани от крадци некадърници, а Китай е пълна диктатура.

    Коментиран от #56, #66

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ДжафДжаф

    15 2 Отговор
    Кaтoличecкитe кoпeлeтa взaимнo ce нeнaвиждaт! нe cлучaйнo тoчнo тeзи кoпeлдaци прeдизвикaхa двeтe нaй-жecтoки cвeтoвни вoйни. Руcия им e нeoбхoдимa имeннo кaтo зaплaхa, зoщoтo нищo нe cплoтявa рeдицитe тaкa дoбрe кaтo oбщaтa зaплaхa! Ocнoвният прoблeм нa кoпeлдaцитe, oбaчe e aлчнocттa. Руcнaцитe гo знaят прeкрacнo и ecтecтвeнo нямa кaк дa нe ce възпoлзвaт! Имeннo aлчнитe крaвaрчeтa изгрaдихa нa Cтaлин хидрoeнeргийнитe възли, мeтaлургичнaтa и мaшинocтрoитeлнaтa индуcтрия прeз 30-тe, блaгoдaрeниe, нa кoeтo Cтaлин пoбeди Гeрмaния. Ceгa e cъщoтo! Oт eднa cтрaнa въвeждaт caнкции, a oт другa нaй-гoлeмитe зaпaдни кoнцeрни имaт рaзкрити прoизвoдcтвa и дeйcтвaт в Руcия. Путин зa тях e гaдeн, зaщoтo ги рaзбирa пeрфeктнo и ce възпoлзвa пeрфeктнo oт тяхнaтa aлчнocт! Кaкви caнкции cрeщу Ceвeрeн пaтoк 2, кaтo нa oпaшкaтa ca ce нaрeдили нaй-гoлeмитe eврoпeйcки кoмпaнии в тoзи брaнш, a вcички ocнoвни дeйнocти пo caмoтo рeaлизирaнe нa прoeктa ca кoнцeнтрирaни във Финлaндия!? Кoй e луд дa ce oткaжe oт тия 5лв, кaктo кaзвaт бaкшишитe!!?
  • 56 Що така

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Иван":

    пак бягаш ,бе Иване нали е демокрация иди за виза!
  • 57 kkkkk

    0 9 Отговор

    До коментар #10 от "USA":

    ако можеха да са го направи ли отдавна!!!
  • 58 хахаха

    3 3 Отговор
    Тоя генерален секретар се държи като един друг Генерален секретар.
  • 59 Нормален

    3 9 Отговор
    НАТО въобще няма да се разправя със смешната Русия.Русия ще бъде унищожена финансово.Горките впиянчени ватници мислят само за война и поредния фалит ще им дойде от немай къде докато гледат като подрискани.

    Коментиран от #67

  • 60 Рашка с ушанка

    3 7 Отговор

    До коментар #37 от "USA":

    Същност 4 от най-големите находища на титан са америкнска собственост.Ха ха!
  • 61 чекмедже 2

    4 1 Отговор
    НАТу един голям и мазен..съюз на мошеници,където БГ в позиция ..мълчи и купувай..примерно самолети от сащ..в същото време 1място по смъртност и др.прелести.Сигурно страх ги гони от Русия и тези самолети който ще пристигнат след не знам коя година ще са в основа на епична битка с Путин...а пенсионери в БГ с най нищожни пенсии в Европа и не само..
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Къде е Ростов на Дон

    0 4 Отговор
    Покрай бреговете на Ливан била изчезнала .
    Какво ли и се е случило ?
    Някой май и е надал шамарите ,без да и цепи басма
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Рико

    0 5 Отговор
    Какви столове и какви игри? Седят на табуретки и си играят на табланет. НАТО е Договор за отбрана, какво по ясно. Какви игри да играят са се събрали, та и на две ръце? На Москва са и тотално объркани представите за света.

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Румен

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Нормален":

    Имаш грешка.Ясно е на всеки .КОЯ Е РУСИЯ.
  • 68 Румен

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Рико":

    Ще видиш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания