Last news in Fakti

28 Март, 2021 19:18 6 125 60

От кого зависи изграждането на "Северен поток-2"

  • северен поток-2-
  • строителство-
  • антъни блинкън

Всичко е в ръцете на строителите

От кого зависи изграждането на "Северен поток-2" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в излъчено днес интервю за Си Ен Ен, че в крайна сметка зависи от строителите на газопровода "Северен поток-2" дали той да бъде завършен въпреки противопоставянето на Вашингтон. На въпрос дали американското правителство може да направи нещо, за да спре газопровода от Русия до Германия, Блинкън отговори следното: "Е, в крайна сметка това зависи от тези, които се опитват да построят газопровода и да го завършат. Ние просто искахме да сме сигурни в правилното разбиране на нашата позиция, нашето противопоставяне на газопровода".

По темата за строителството на "Северен поток-2" американският държавен секретар, отбеляза още, че според САЩ идеята не е добра и е било важно въпросът да може да се обсъди пряко с близкия партньор Германия, както е именно е направил той. По думите му Конгресът е на същото мнение. Според (американското) законодателство ние наложихме санкции срещу компаниите, които участват в строителството и се опитват да завършат газопровода. Ясно заявихме, че ще продължим да го правим, подчерта Блинкън.

Отношенията между САЩ и Китай придобиват все по-конфронтационен характер, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън в интервю, излъчено днес по телевизия Си Ен Ен, предаде Ройтерс. "В отношенията ни с Китай все по-ясно се открояват елементи на конфронтация и конкуренция", изтъкна Блинкън пред Си Ен Ен.

Държавният секретар отбеляза, в същото време, че между двете страни има и области на сътрудничество.

Съединените щати разкритикуваха вчера въведените от Китай санкции срещу двама американски служители, занимаващи се с въпросите на религиозната свобода, и срещу канадски депутат, наложени във връзка със спора за политиката на Пекин по отношение на изповядващите исляма уйгури, както и на други малцинства. "В крайна сметка ние трябва да действаме спрямо Китай от позиция на силата", заяви държавният секретар. Той подчерта, че САЩ ще разчитат на подкрепата на своите партньори и съюзници.

Американското правителство също така скоро ще завърши анализа си на действията на Русия, които оценява като враждебни, добави Блинкън. "Навсякъде виждаме различни примери за руската агресия. (...) Президентът (на САЩ Джо Байдън) даде ясно да се разбере, че тези действия ще имат последствия. Завършваме анализа на извършените срещу нас кибератаки чрез компанията "Соларуиндс", намесата в изборите ни, използването на химическо оръжие в опита за убийството на Алексей Навални", заяви Блинкън.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Шкафа

    43 2 Отговор
    Всичко зависи от мен.
  • 2 Киро Брейка

    166 11 Отговор
    Зави си си от Русия и Германия. И двете държави го искат и ще го имат. Ревете джендъри американски.
  • 3 Хахаха..

    87 1 Отговор
    Четвърта и заден..
  • 4 Знаехте

    78 0 Отговор
    Ли,че джипа на Бойко има 4 педала - газ,спирачка,съединител и Бойко

    Коментиран от #20

  • 5 Я, ти да видиш!!!

    98 3 Отговор
    Че той Дневални ваш ли е? Така де, заявете си го ясно, че да не стават недоразумения! А с шпионите нали знаете какво се прави? Справка - българския шпионски скандал!
  • 6 паксеизложиме

    88 3 Отговор
    Е за какво Катето, прукурора се изцепиха с руските дипломати, като " Северен поток- 2" зависи от строителите, а не от мощната българска НАТО армия 20 иляди на брой и супер секретните и НАТО технологии?
  • 7 Ю еС Ей Супърпауър

    9 85 Отговор
    Зелените идват на власт в Германия и лично те ще разрежат тръбата и ще я предадат на вторични за кеф на ФАЩ. Да не забравяме че са финансирани от чичко Сорос
  • 8 GnG

    89 5 Отговор
    СВОБОДНА търговия по "американски" е, ТЪРГОВИЯТА, допускана от "американците" ! :)

    Северно Американските Щати, принуждават всички техни ПРОТЕКТОРАТИ да СПАЗВАТ, налаганите от тях САНКЦИИ срещу държовите, чийто СУВЕРЕНИТЕТ все още не са свалили !
  • 9 Q2z

    37 0 Отговор
    Ейтъи,просто,да вземем някой доларче времето да върви други да се пържат от думите ни.
  • 10 Бесен Язовец

    62 3 Отговор
    Този Блинки не е редове, ама въобще!!!..
  • 11 пешо

    55 2 Отговор
    нямат много варианти...
    или конфронтация до дупка, или да си налягат парцалите. но за първото трябват възможности. и т*пки.
    е, ще подлайват, за пред света, но керванът ще си върви.
  • 12 маскаскостюм

    44 1 Отговор
    Този с маската кой е, горе на снимката?
    Некой обирджия, бизнес доктор, клиент на хранителна верига, пътуващ в метрото, британски или немски турист пътуващ за Малорка и Кипър ли е?
  • 13 САЩ ДЪРЖАВА МУТРА

    64 1 Отговор
    ЧАКА НЯКОЙ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДА ПРОИЗВЕДЕ И ДА ГО РЕКЕТИРА ПОСЛЕ НАГЛЕЦИ СВЕТОВНИ РАБОТЕТЕ БРЕ
  • 14 БАЙ КУРТИ

    79 1 Отговор
    КРАВАРИТЕ разбраха че колкото и да скачат СП 2 ще бъде готов макар и 1 год по късно . СОРОС Е В ТРАУР. Къде е КОНЯ ,СЕСЕРЕ, СОФИЯНЕЦА, ХИХИ и...... да дадат своето ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ

    Коментиран от #19, #27, #45

  • 15 Мазньо

    94 0 Отговор
    А бе,защо през Украйна може да тече газ към Германия,а през СП не може,май пропускам нещо?

    Коментиран от #43

  • 16 веселяк

    50 0 Отговор
    Абеее и да мен не ми харесва, че комшията уважава три пъти седмично жена си, а аз я уважавам само два пъти, ама не го санкционирам!

    Коментиран от #24

  • 17 строител

    58 1 Отговор
    Ясно е едно: Не зависи от САЩ.

    Коментиран от #21

  • 18 ужас

    68 0 Отговор
    В крайна сметка ще си намерите майстора, щом толкова упорито го търсите и не си давате сметка , че още се потите на 5Мах хиперзвук. На този етап хората ви на самолетоносачите имат време само да се прекръстят. А ще става още по лошо.
  • 19 Д. Петров

    3 33 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ КУРТИ":

    Ама като е година по-късно, няма да е спазен договорът и германците няма да плащат неустойка!

    Коментиран от #23

  • 20 защо

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "Знаехте":

    игнорираш, возещите се министри? Те толкова се стараят...
  • 21 Д. Петров

    2 47 Отговор

    До коментар #17 от "строител":

    То пък един строител! Остана само чукча! Те Кузя и Москва не могат да ремонтират 5 г., смятай слагане тръби под водата!
  • 22 К 1929

    62 1 Отговор
    ТИЯ СВИКНАЛИ ДЕМОКРАТИЧНО САМО ДА НАКАЗВАТ И ЛИШАВАТ. ТИ НЯМА ДА СТРОИШ,ТИ С ТОЗИ НЯМА ДА ДРУЖИШ,ТИ ЩЕ КУПИШ ТОВА САМО ОТ НАС,ТИ НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ВАКСИНИ И ПРОЧИЕ И ПРОЧИЕ ИЗРОДЩИНИ.
  • 23 БАЙ КУРТИ

    44 1 Отговор

    До коментар #19 от "Д. Петров":

    Мислиш ли че МЕРКЕЛ И ПУТИН не са обсъдили този вариант . ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ знаеха че ще има спънки , РИЖАВИЯ ГО НЯМА , МУМИЯТА НЕЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ макар че е обиколен от 100 съветници , И 2 ри мандат иска . Ами направи си сам равносметката .
  • 24 Веселяко

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "веселяк":

    ти май-май ходиш и два пъти при комшийката, щото на нея три пъти не и стига?(Майтап да става)
  • 25 демократично ЗКПЧ

    49 2 Отговор
    Много агресори срещу демократичните САЩ. Това са тоталитарните режими на Русия, Китай, Иран, Северна Корея и Венецуела. Много се радва световната общественост за усилията на САЩ, които успешно вкараха в правия път страни като Афганистан, Ирак и Либия. Трябва да помогнем на американците в усилията насочени към враждебна Сирия. За ФРГ не се безпокойте, те са от края на ВСВ окупирани от USA и GB! Е, американските военни бази са съвместни наушким!
  • 26 Чичо

    28 1 Отговор
    Зависи от оня танкер, ско се разпадне ще има и северен поток 3 че и 4 ри 😂
  • 27 Stéphanie 🎲

    6 31 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ КУРТИ":

    Още нищо не е сигурно 😉не съм инвеститор все ми е тази ,прочети още веднъж -Самият Джо Байдън публично сигнализира, че тръбопроводът е "лоша сделка за Европа" и че се изготвя санкционен пакет по проекта ---- това е от моето инфо .Американските и европейските инвеститори са в шах ,Германия се надява на чудо ,Франция също много пари е дала за този проект .Виж колко са тарикати Америка както с ковида -можеш и да излезеш без маска ама като те пипнат полицаите ще плащаш глоба и пак ще сложиш маска 😉😁Няма решение все още ,а Германия е негласен американски щат .Става много весело ако си развалят дослука с Америка .......

    Коментиран от #34, #39

  • 28 Седесарят.

    42 2 Отговор
    Германия ползва,основно руски и ирански петрол и газ.стомана, мед, алуминий,никел,хром,от РФ..Джафкането е да успокоява чичо Сам..От СП,ще ползват ,Австрия, Чехия,Словакия.Холандия..Схемата е паякообразна...!
  • 29 българина

    39 1 Отговор
    от кого зависи сащ да бъдат наритани и изгонени от Европа?

    Коментиран от #38, #53

  • 30 Въпрос

    30 4 Отговор
    Този ако си сложи чорапогащник на главата ще изглежда по-добре
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 народ

    32 2 Отговор
    Айде стига с този поток! Нагли американци, искат да пласират техни "независим" втечнен газ.
    Населението мре у нас, вируса не подбира...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Чичо Тончо

    33 2 Отговор

    До коментар #27 от "Stéphanie 🎲":

    Ам,чи как?! Като заобиколят изотвсякъде любимите газови тръби през Украйна на Джо, какво ще прави синчето му! Интереса клати феса! И все пак до война за Крим и прочее подробности няма да стигнат!
  • 35 Аналитик плюс

    43 2 Отговор
    Твърде смешна е тази конфронтационна външна политика от "Позицията на Силата", днес. Само до преди 10-на години, мирният Свят "пасивно" се възмущаваше и плашеше от нея. Това беше след поредица от демонстративни, агресивни войни - Югославия, Ирак, Либия, Сирия; да речем, че в Афганистан си го изпросиха. Тези войни ясно очертаваха насилственото въвеждане на Новия Световен Ред от западния Хегемон, главозамаял се от победата в Студената война. Днес, обаче, Светът все по-масово възстава и започва да се съпротивлява на тази униполярна "Тирания", пък била тя уж Демократична. Очевидно е, че днешната Администрация, по примера на покойния Сенатор Джон Маккейн, отказва да приеме реалността и неуспеха на тази авантюристична политика. Но ще се наложи. През изминалите 32 години от рухването на Берлинската стена, Америка проигра своят шанс да поведе Света към нещо наистина по-добро. Основните виновници за този провал са атлантическите Ястреби и Глобалисти!
  • 36 Поп Андрей

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Прав си чадо. Не са ти помогнали............
  • 37 1234

    30 1 Отговор
    Нефтопреработвателните заводи в САЩ без руски или венецуелски "тежък" нефт спират да работят. Технологията изисква техния си нефт да го смесват. В момента внасат по 500 000 барела дневно руски нефт.
  • 38 Ланс Линк

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "българина":

    От самите европейци
  • 39 Стефани Зарчева

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Stéphanie 🎲":

    Мнооого съм зле. Болна съм с бечурата 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄
  • 40 Карлос

    17 3 Отговор
    Ще дойде ден краварите да си платят греховете към целия свят!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 анонимен

    18 4 Отговор
    Санкции ще има и за най-тъпата държава САЩ, от РУСИЯ.
  • 43 Бълъкът..!

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мазньо":

    Въпросът е убийствено логичен!!!
  • 44 Поп Андрей

    16 1 Отговор
    Кравария се възнесе на небето.
    АМИН.
  • 45 Бай Шиле

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ КУРТИ":

    Софиянеца е на протест както винаги.Няма време да се занимава със Северен поток.Него го чака министерски пост,когато вземат властта.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Търпин

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Реалист":

    Стига с тоя"Живко от Варна"че получих уртикария,не юу е тук мястото!
  • 49 Госあ

    5 0 Отговор
    Шоумени. Добре, че другите имат възпитание, че не е станало мелето пак на територията на Европа, пак с европейски войници.
  • 50 Гост

    9 2 Отговор
    Краварите най-добре се разбират с държави, които са окупирали, военно, икономически, всякак. С другите са на нож!
  • 51 Анти

    3 13 Отговор
    Червените тролове освирепяли предизборно бурно сънуват Евразия, но внезапно се събуждат и халюцинациите се оказват през крив макарон.

    Коментиран от #59

  • 52 Дедо

    16 1 Отговор
    Руснаците довършват потока за зап Европа и преди края на годината ще има газ в тръбите! А ний с гайдите? Построихме за наша сметка /вместо Русия/ един тръбопровод и вместо от две години да получаваме някакви приходи, получихме... заеми и загуби! Управлява ни безмозъчна мафия, начело с още по-безмозъчен... нарцис еднокнижник, предател на народните интереси и крадец - измамник!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Москва не вярва на сълзи

    12 1 Отговор
    СП ще заработи преди края на годината. Тръбата на синчето на Джо остава празна... Железниците и пристанищата на прибалтика остават като като стари декори - неизползваеми. Прибаштика Не получава вече и ток от Русия, а от зап Европа, който е демократичен и на по-висока демократична цена! Било каквото било. Същото ни очаква и нас скоро.
  • 55 dfер

    8 2 Отговор
    Господин Путин незабавно нанесете ядрен удар срещу световният терорист сащ !
  • 56 Sisi

    2 2 Отговор
    Безсмислици и простотии ще се види какво ще стане с българия и света като мине малко време и после ще се говори
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Д.Петров

    2 0 Отговор
    Сороснята може да строи само чушкопеци и дървени мостове.
  • 59 Любен

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Анти":

    Нищо чудно тръбите да стигнат до кравария.

    Коментиран от #60

  • 60 Поп Андрей

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Любен":

    И това ще стане дъще.