Last news in Fakti

16 Април, 2021 17:19 3 449 28

Чавушоглу постави Дендиас на неговото място

  • турция-
  • никос дендиас-
  • мевлют чавушоглу

Реджеп Ердоган коментира срещата между двамата

Чавушоглу постави Дендиас на неговото място - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Турция коментира срещата на турския външен министър с първия дипломат на Гърция, съобщи агенция Анадола.

Гръцкият първи дипломат Никос Дендиас беше на посещение в страната. Срещата с турския външен министър Мевлют Чавушоглу се проведе в четвъртък.

Идеята беше да се проведе положителен диалог. Двамата дипломати обаче започнаха спор по различни теми.

Ердоган обяви, че Чавушоглу е поставил гръцкия дипломат на мястото му. Според него е нямало как да се запази мълчание.

Турският държавен глава смята, че е положително и за двете страни техните малцинства да живеят в мир. Посочва, се че турското правителство не е нарушавало гръцкия суверенитет.

Чавушоглу обяви, че Турция е способна да защити своите права, както и тези на кипърските турци. Гърция и Турция се опитват да стартират диалог за решаване на двустранните въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    54 8 Отговор
    Турция ги умее тези работи, поставиха и Урсула на нейното място - на диванчето встрани.
  • 2 Само питам

    35 13 Отговор
    Какво е това про-турско пристрастие в тази статия?Какво ни интересува владиката бръсне ли се? Не настроивайте българите да взимат страна в кавгите на съседите.

    Коментиран от #7

  • 3 име

    15 28 Отговор
    всички очакват кога турският народ ще свали падишаха. но търпението се изчерпва. но пък лирата върви надолу. въпрос на време турският виденов да се изяви докрай.

    Коментиран от #23

  • 4 цъ цъ

    8 9 Отговор
    Тия пак се карат, кой е измислил баклавата!
  • 5 Апропо

    22 27 Отговор
    Доста гадно е да каниш хора в страната си или дома си и после да ги унижаваш . На султана му стана навик напоследък , но ще го сложат на мястото му.
  • 6 Иван

    9 8 Отговор
    Не може да вземате страна по въпроса, преди Синагогата да се е произнесла.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Месут

    35 8 Отговор
    Византиецът изобщо не е на нивото на Чавушоглу. Турската дипломация,Националната разузнавателна служба МИТ са едни от най добрите в света а на Балканите са номер едно.Гърците трябва да се снижат иначе има да патят още много.

    Коментиран от #10

  • 10 Апропо

    6 18 Отговор

    До коментар #9 от "Месут":

    "Ееех мечти ..." , имаше такава реклама . Турция има гигантска инфлация и огромен външен дълг. Не е печелила война от Кримската насам , където е партия с Англия и Франция а самостоятелно ... преди векове. Не броим клането на кюрди.
    Представяте желаното за действително .

    Коментиран от #11, #19, #27, #28

  • 11 прав си

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Апропо":

    Гърците са много велики воини. Още помним когато навлязоха в Петричко и убиха български войничета, но тук агенти на гърците постоянно ги защитават
  • 12 Бесен Язовец

    17 3 Отговор
    Чавушоглу е човекът, който би могъл да смени Ердоган след време. Знае шест езика, единият от който е японски. Човека не е чел само винету

    Коментиран от #14

  • 13 Дендиас

    5 21 Отговор
    Барба Ердос няма думата. Мюсюлманското малцинство от 100 хиляди души в Беломорска Тракия, която се състои от турчеещи, помаци и цигани, е на мястото си и се забавлява 100 години след завладяването на Лозана. Докато съответното гръцко малцинство в Истанбул от 150 хиляди души, след преследване, затвор, убийства и други отвратителни действия е изчезнало и са останали само 2 хиляди души там. Турция от десетилетия постоянно нарушава Договора от Лозана. Сега тя нарушава други въпроси в международното право, като прелитания, ИИЗ и др. Тя получи отговора, от който се нуждаеше. Тя ще продължи да слуша суровите истини.
  • 14 Тансу Чилер

    3 14 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Гневът на всички нас е огромен от продължаващите неуспехи на този некомпетентен външен министър Чавушоглу. При първа възможност великият лидер ще го отстрани и аз ще поема министерството. Всичко тогава ще бъде поправено.

    Коментиран от #15, #20

  • 15 Българин

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "Тансу Чилер":

    Де да имахме и ние такива политици, ама няма. Но имаме велики патриоти, единия го знаем като министъра с торбичката, друг го знаем който направи златна ограда,, трети го знаем като златното пръстче, един друг пък от любов към родината даже в казарма не е ходил....
  • 16 Пипа-Коло

    4 17 Отговор
    Caмо че няма значение какво казваш за себе си, важно е какво казват другите за теб. и международната преса говори за смелостта на гръцкия външен министър да представи открито гръцките позиции на турския народ в Турция и да подчертае на всички в чужбина престъпното поведение на Турция във връзка с заплахи от война, така че Гърция да не упражнява суверенно право, контрабанда на мигранти, нарушения на международното морско право, нарушения на гръцкото въздушно пространство, нарушения на исторически и религиозни паметници и др. Дендиас не спомена дори една трета от темите. скоро турците, европейците и светът ще чуят повече. санкции са налице, очаквайки Турция и нейната икономика през юни. Турция има нужда от Гърция, а не обратното. В Гърция няма Доган, Гърция не е турски вилает.

    Коментиран от #25

  • 17 Футболен съдия

    4 14 Отговор
    краен резултат Чавушоглу-Дендиас 0-3
  • 18 Росен Стойчев

    0 0 Отговор
    Откога сте така...?
  • 19 Всъщност Турция няма загубена война

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Апропо":

    Ама то кой да чете....

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Апропо

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Всъщност Турция няма загубена война":

    Руско-турската 1877-78 г.
    Балканската 1912-13 г.
    Първата световна 1914-18 г.
    ВЕрно някой не чете.
    Както казах , няма спечелена.

    Коментиран от #22

  • 22 Землянин

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Апропо":

    Ако ми покажеш в коя част на глобуса е била Турция между 1877-1918, ще ти пратя 5 лв...

    Коментиран от #24

  • 23 Землянин

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Лирата върви надолу, а икономиката расте. Ако ти се занимава, потърси в нета отговор на този казус, може и да научиш нещо.
  • 24 Апропо

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Землянин":

    Не желая да Ви взимам надницата за която се потите пред компа. Пък и нямам време да преподавам уроци за пети клас . Използвайте google maps. Вероятно ще Ви удивя , но Истамбул все още си е там.

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бириси

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Апропо":

    Ами... така ще кажеш
  • 27 5иция

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Апропо":

    За Кипър и Крабах също нали?
  • 28 Гюро Михайлов

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Апропо":

    Апропо Турция не е печелила война , и затова е била Империя сигурно, Турция не е била и един ден под владичество за разлика от България , която е била близо хиляда години под владичество , аз поне не знам друг народ да е бил толкова време под чуждо владичество. И затова си правя заключението защо сме на това дередже, защото на българите е в гените да е рая, която обслужва чужди интереси.
Новини по държави: