Last news in Fakti

16 Април, 2021 21:40 5 661 62

Путин е изкарал 10 милиона

  • русия-
  • приходи-
  • владимир путин

Публикува декларация за приходи

Путин е изкарал 10 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Доходите на руския държавен глава Владимир Путин за миналата година възлиза на 9 млн. 994 хил. рубли, съобщи ТАСС.

Държавният глава публикува своята декларация за приходи. Посочени са приходи, разходи и имущество.

Печалбите на Путин са с 268 хил. рубли по-високи от тези година по-рано. Приходите на държавния глава са били рекордни през 2017 г.

Тогава той е декларирал 18.7 млн. рубли. Тогава отчетена е била и печалба от продажбата на имот.

Притежаваното имущество на държавния глава не се е променило. Той използва апартамент от 153 .7 кв.м. и гаражно пространство.

Съоръженията се намират в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвъки

    38 5 Отговор
    Смотаняк е щом няма личен асансиор
  • 2 Навални

    20 41 Отговор
    А двореца, а двореца ааа..??? бих хапнал един сандвич със сьомга и черен хайвер с какъвто ме хранеха в немската вила!
  • 3 ИВАН

    17 40 Отговор
    AХ КОЛКО Е ОТРАДНАЛ 10 МИЛЯРДА ДОЛАРА
  • 4 Ленин

    9 31 Отговор
    Не са рубли а големи зелени долари!!!
  • 5 Ким Чен Ун

    10 22 Отговор
    Тайният скандален живот на Ким Чен Ун: Харем от 2000 девственици, милиони за хайвер и часовници и собствен...
    Дворецът му в Пхенян е защитен от ядрена атака, а притежава луксозен самолет IL-62 и бронирана лимузина Mercedes-Maybach Pullman Guard.Ким не пести средства за жените в харема си.

    Въпреки факта, че населението на Северна Корея гладува, Ким Чен Ун никога не остава без гурме храна. Той обича да пирува с гъши дроб, омари и хайвер.

    Деликатеси му приготвя екип от лични готвачи, които го придружават дори в международни пътувания. Час преди ястията да бъдат сервирани, готвачите ги вкусват, за да са сигурни, че лидерът им няма да се отрови. Ким обича добрия алкохол и всяка година поръчва хиляди бутилки уиски от цял свят.

    Той харчи около 21 милиона паунда за алкохол, а някои от напитките струват до 1500 паунда за бутилка. Диктаторът пуши дизайнерски цигари от Yves Saint Laurent, които струват 31 лири за кутия.

    Луксозни ски курорти

    Лидерът на КНДР обича баскетбола. Докато учи в Швейцария, стените на стаята му са украсени с плакати на Майкъл Джордан и Чикаго Булс. Трима играчи от Harlem Globetrotters идват в Северна Корея на демонстративен мач през 2013 г., което допълнително затвърждава приятелството между Ким Чен Ун и Денис Родман.

    Диктаторът притежава 138 чистокръвни породисти коне, за закупуването на които е похарчил над 584 000 долара. На пропагандни снимки Ким Чен-ун язди из заснежени планини на бял жребец.

    Владетелят на КНДР е пос

    Коментиран от #8, #41

  • 6 Айдееее

    57 6 Отговор
    Ма то сина на Байдън е изхарчил повече за наркотици и алкохол през последната година бе...
  • 7 Професора

    17 2 Отговор
    Да беше написал 100 000 000 и от долу йени!
  • 8 Ким Чен Ун

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "Ким Чен Ун":

    построил няколко луксозни ски курорта в планината, последният, от които е отворен през февруари миналата година. За най-големия от курортите в страната, Масинън, са похарчени около 21 милиона лири. Построен е за една година и отворен през 2013 година. Като оборудване е закупен 30-годишен австрийски лифт. Твърди се, че той се задвижва от физическа сила и там работят деца, някои, от които само на 11 години.
  • 9 Реално

    35 8 Отговор
    На Путин не му трябват пари-той има най-голямата власт в ръцете си.При такива хора,парите не са от значение-той на първо място е държавник...

    Коментиран от #15, #50

  • 10 Пенсионера

    10 19 Отговор
    колко е пенсийката на ушанковците ???

    Коментиран от #33, #58

  • 11 banker

    4 11 Отговор
    Може би продължаващото дело за подозрителни сделки в Danske Bank ще помогне да се хвърли светлина върху произхода на колосалното богатство на руските служители. Вече се нарича „най-голямото пране на пари в историята“. Обвиненията са свързани с преводи от около 230 милиарда евро, преминали през естонския клон на банката от 2007 до 2015 година. Хауърд Уилкинсън, който изложи схемата за пране на пари, в интервю за CBS на 19 майзаяви, че най-големият бизнес в неговия клон е конвертирането на руски рубли със съмнителен произход в долари. Клиентите продаваха рубли и купуваха американска валута всеки ден, а банката не потвърди произхода на тези пари. Според Уилкинсън всеки ден през естонския клон на банката са минавали до 20 милиона долара. „Хората, управляващи компанията, бяха свързани с няколко банки, които фалираха в Русия“, каза Уилкинсън. Той започва да проучва клиентите на банката и установява, че транзакциите се извършват от шел компании като Lantana и 64 други фирми, регистрирани на същия адрес в Лондон. Според Уилкинсън братовчедът на руския президент Игор Путин е участвал в тази схема за пране на пари.
  • 12 ГруЮ

    14 4 Отговор
    9 милиона в рубли са два-три автомобила по руските ценови листи. И нашият президент получава толкова. Колкото и да полета за милиардите, не можете да съобразите, че някои хора все още се ръководят от други идеи- патриотизъм, дълг, чест, историческо призвание.
  • 13 Доцента

    7 17 Отговор
    Путин р заграбил от русия 300 милярда долара.Руския адвокат Магнитски разкри схемата по която путин и негови приближени крадат народа на русия.Разбира се Магнитски бе убит в затвора от хора на путин.Прочетете го в мрежата

    Коментиран от #61

  • 14 banker

    5 16 Отговор
    През 2007 г. Станислав Белковски оценява богатството на руския президент на 40 милиарда долара. Според него Путин тайно контролира 37% от "Сургутнефтегаз", 4,5% от "Газпром" и поне 75% от компанията "Генодий Тимченко". Разследването на ЦРУ, цитирано от Ню Йорк Таймс, подкрепи това заключение.

    През 2012 г. Белковски предположи, че богатството на Путин е нараснало до 70 милиарда долара.През същата година Борис Немцов и Леонид Мартинюк публикуват доклад "Животът на роб на галери" , в който се твърди, че Путин притежава 20 дворци и вили, 43 самолета, различни яхти (включително 35-милионна яхта, дарена от Роман Абрамович) и скъпа колекция от ръчни часовници.

    През 2017 г. Уилям Браудър на изслушване в комитета на Сената на САЩ заяви , че смята Владимир Путин за най-богатия човек в света. Той оценява състоянието на Путин на 200 милиарда долара.

    Коментиран от #25

  • 15 Брендица

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Реално":

    Обективен и точен коментар! Браво!
  • 16 lola

    4 10 Отговор
    В началото на 90-те Фрейдзон се срещна с процъфтяващ съюз на бизнесмени, бандити и служители на градската администрация в Санкт Петербург. Важна роля в този съюз изигра Владимир Путин, председател на кметството за външни отношения. В онези години приятелите на Путин съставят първите столици. Почти всички герои от обкръжението му тогава играят критични роли в политиката и бизнеса. В поредица от интервюта за Радио "Свобода" Максим Фрейдзон разказа как Владимир Путин, "полезен, добре обмислен комитет", отписва недвижими имоти в Санкт Петербург на бизнесмени срещу пари и иска дял от участието си в печеливши проекти .Максим Фрейдзон говори за това как Путин даде на героите на бандитския Петербург пристанището в Ломоносов, което той контролираше от кметството. Беше част от военноморска база, където нямаше митнически или какъвто и да било контрол. Имаше поток от контрабанда, включително тежки наркотици. Кокаилният кокаинов картел от Колумбия намери път към руския пазар. Започна с малки пратки, които се доставяха в пакети със замразени скариди, по-късно те помислиха за закупуване на съветски подводници, които биха могли да бъдат издадени като кораби за океанографски изследвания. Това бяха само първите стъпки, но по-късно "с идването на Путин на власт трафикът на кокаин беше напълно национализиран", заяви Максим Фрейдзон, коментирайки скандала с кокаина в руското посолство в Аржентина.

    Удобен начин за изчистване на големи количества престъпни пари е износът на п

    Коментиран от #40

  • 17 lola

    2 7 Отговор
    Фрейдзон припомни, че е необходимо да се проучат схемите, според които кокаиновите пари са прани в Санкт Петербург през 90-те: оттогава нищо не се е променило коренно. Тогава също беше възможно да депозирате пари в банката, да купите валута с тези пари и да я изпратите в някакъв митичен офшорен офис.

    "Мащабът на прането на пари в Danske Bank е невероятен", казва Максим Фрейдзон. "Мисля, че там не са прани само руски пари. Сумите са твърде големи, сравними с руския бюджет. И вероятно беше далеч от единственият канал. Ирански пари или пари от други режими, приятелски настроени към Путин, но преди всичко трябва да обърнете внимание на парите на наркомафията. Казват, че прането на колумбийски пари може да спечели до 30%. Мисля, че парите услугата за пране, организирана през 90-те години, продължава да съществува и се разширява успешно, като се има предвид, че хората са едни и същи, а самият Путин е същият. Нека направим кратка екскурзия в историята, нещата днес са общоизвестни, но показателни, тъй като Оттогава малко се е променило в начина на действие на нашите фигуранти.

    Коментиран от #31

  • 18 рокфелеров

    15 4 Отговор
    А колко изкара в за това време Шорош? Как ги изкара? Какво произведе? Къде го продаде? Кой иска да му купува глупостите >
    И ред други въпроси!
    Все путин ви в устата. мането го Путин! Той е един. Дайте да говорим за друтите световни изедници!

    Коментиран от #23

  • 19 да питам

    11 6 Отговор
    Ми , кво да прави човека по цел ден у бункера ?! Взел си е надомна работа . Шие гоблени ...
  • 20 lola

    3 6 Отговор
    Възможностите за легализиране на каквато и да е сума пари в присъствието на приятелска западна банка, както виждаме от примера на Danske Bank, са практически неограничени.През 1991 г. добър приятел на Владимир Путин, Матиас Варниг, откри клон на банка Дрезднер в Санкт Петербург. Приятелството между Варниг и Путин е добре известно нещо . Казват, че са се срещали в Германия, съветските и германските шпиони се сприятелили. Путин помогна на Warnig да отвори клон на Dresdner Bank и му осигури солидна, доказана клиентела. Банката Warnig и Dresdner помогнаха на Путин доста приятелски. Например през 1993 г. съпругата на Путин Людмила, която претърпя инцидент, претърпя операция в Германия, платена от Dresdner Bank. Банката също така плаща на дъщерите на Путин да учат в хамбургско училище, а баща им пътува до този град, за да преговаря с местни предприемачи.Греъм Смит имаше добри работни отношения с Warnig и, наред с други неща, помагаше на клиентите да откриват банкови сметки и компании в Лихтенщайн и други офшорни юрисдикции. По-късно той ръководи някои от тези компании като директор.

    По това време Андрей Круглов , заместник-министър на финансите на Русия , работеше продуктивно като инспектор на отдела за международни операции в банка Dresdner . Друга банка, приятелска към „екипа“, беше Inkombank, свързана със Семен Могилевич . Inkombank праше пари чрез Банката на Ню Йорк .
  • 21 сухи факти

    5 2 Отговор
    през август 2000г ,американците потопиха подводницата курск! бил клинтън покани путин в сащ и го обезщети с 10млрд долара!
  • 22 USA

    14 2 Отговор
    Че то на Баце в шкафа имаше пет пъти повече и то само на едната снимка.

    10 милиона рубли са 100 000 евро - нещо сензация ли търсите - все пак той управлява 150 милионна държава. А на нашите депутати и министри колко вземат на година .
  • 23 ми ,

    2 7 Отговор

    До коментар #18 от "рокфелеров":

    Говори бе .. Ние си харесваме Х@йло !

    Коментиран от #26

  • 24 Членин

    6 3 Отговор
    Да е жив и здрав ! Аз чакам да сдавам Мавзолея !!!
  • 25 ГруЮ

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "banker":

    Да бе, и пещерата на Аладин, че и вълшебната лампа притежава Путин. Като ги пишете такива- вярвате ли си ?
  • 26 рокфелров

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "ми ,":

    Не каза колко е изкарал Шорош и по какъв начин! Не отговори на директни въпроси!
    Инак казано : Шорошоиди, Сър!
    п.п.
    Не си мери червейчето с магаретата! Евтин си. Лесно те удушават!

    Коментиран от #35, #57

  • 27 Асен

    4 3 Отговор
    Пътен е милярдер в зелено
  • 28 SAAB

    9 0 Отговор
    Това са 200 000 лв......главанако У шкавчето само милион евра!
    Обаче......няма може ги харчи !
  • 29 lola

    4 5 Отговор
    От разследване на Центъра за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP) стана известно, че близък приятел на Владимир Путин, виолончелистът Сергей Ролдугин, притежава офшорни компании с многомилиарден оборот . Той все още притежава компания, която притежава дял в най-големия продавач на реклама в руската телевизия. В същото време източници на OCCRP казват, че самият Ролдугин не се интересува от пари и предлагат да го наричат ​​„пазителят“ на богатството. За това, което може да има самият Владимир Путин, те пишат толкова, колкото той е на власт. Meduza разказва как журналисти и анализатори по различно време са оценявали състоянието на руския президент. Сергей Ролдугин е приятел с Владимир Путин от края на 70-те години. В същото време, за разлика от други бизнесмени, които се смятат за вътрешния кръг на руския президент, той винаги е бил в сянка . Като цяло всичко, което се знаеше за него, беше, че той беше кръстник на дъщерята на Путин Мария и притежаваше 3% дял в Банка Русия (най-големият акционер беше бизнесменът Юрий Ковалчук). Сергей Ролдугин, до 2015 г. притежаваше офшорни компании с оборот от няколко милиарда долара. Тези компании сключваха странни сделки, които генерираха по няколко милиона долара на ден; взе многомилионни заеми от чуждестранно дъщерно дружество на ВТБ без никакво обезпечение, а също така получи пари от руски предприемачи при ниски лихви - въпреки това дълговете бяха опростени така или иначе. Това се посочва в публ
  • 30 Ленин

    6 5 Отговор
    Няма ли някой близач тук да каже,че държавникът Путин е по велик от Висоцки?

    Коментиран от #37

  • 31 ГруЮ

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "lola":

    Само да те светна - не по- малко от 30% от световният оборот на банките се формира от наркотици и оръжие. И тук Русия е дребен играч- просто не е измислено вчера, а още със създаването на тази институция от венецианците. Поинтересувай например кои са Кезуик и какво общо имат с Източно- Индийската компания и какво общо имат с опиумните воини с Китай.
  • 32 lola

    5 3 Отговор
    Група журналисти от цял ​​свят, разследващи архивите на Панама, установиха, че 12 световни лидери, близък приятел на Владимир Путин , футболистът Лионел Меси и други забележителни хора притежават офшорни компании в Панама, Британските Вирджински острови и други юрисдикции. В резултат на разследването бяха открити и офшорни компании у много руски служители и техни роднини, включително съпругите на губернатора на Псковска област Андрей Турчак и прес секретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, държавен Депутати от Дума от Единна Русия, губернаторът на Челябинска област и племенник на секретаря на Съвета за сигурност

    Коментиран от #36

  • 33 Ender

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пенсионера":

    А колко е пенсията на бългаския пенсионер или чуждите ни интервсуват повече?!? Продажник!!!
  • 34 Bgar

    5 1 Отговор
    Офшорки му е майката
  • 35 ми ,

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "рокфелров":

    Нещо затепкваш .. Какво искаш да ти отговоря ? Да не съм счетоводител на Шорош , Магариди ?! ⭐
  • 36 Сандо

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "lola":

    Свърши ли с преписването на подадения ти текст?Почини си и се премести в някой друг сайт под друго име.
  • 37 пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ленин":

    няма. хаховците, които пействат дивотии от со.росоидни парцали са достатъчни.
  • 38 Айде холан

    5 3 Отговор
    Притежава 1/6 от Планета и 1/2 от космоса ..му дреме на шалтера ! Целия свят внимава , какво ще каже , а жалките мижитурки му броят някакви си пари
  • 39 небрежнев

    9 3 Отговор
    Всички оценки на състоянието на Путин не са верни, защото той може да има каквото си иска в Русия. Кой може да каже колко струват нефтените залежи, или концесиите за суровини, или горите в Сибир, или индустрията им... Всичко в Русия се контролира от Путин и практически всичко е негово! Смисълът на собствеността е точно това - да имаш пълен контрол в/у нея, но дори и тогава трябва да плащаш данъци. Путин контролира всичко в Русия и дори получава, а не плаща данъци. По богатство може да се мери само с абсолютните монарси на С. Арабия и пак ще е с порядъци по-богат.

    Коментиран от #47

  • 40 ужас

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "lola":

    Никой не те чете. Не се хаби. По кратко лъжи.
  • 41 Моя часовник струва

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ким Чен Ун":

    4 лева и 75 стотинки .и е по хубав от часовниците на управляващите които плащат по 200 000 долара за часовник
  • 42 Развийш ли

    5 0 Отговор
    Завалията Той е по беден от друг арката Нинова бре и другаря Трифонов
  • 43 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    3 0 Отговор
    НА ФОНА НА ЗАМЪКА КРАЙ СОЧИ И НИСКИЯТ СТАНДАРТ НА ОБИКНОВЕНИЯТ РАБОТЕЩ БЕДЕН,ПОНЕ ДА ПРИЗНАЯТ ЧЕ ИМАТ ПРАБЪЛГАРСКИ ГЕНИ И ПИШАТ НА БЪЛГАРСКА АЗБУКА
  • 44 ДЪНКАН МАКЛАУД

    3 1 Отговор
    НЕ СЛУЧАЙНО В ЕРМИТАЖА Е МЕЧЪТ НА КАН КУБРАТ ,ГЕНИТЕ ЩЕ РАЗКРИЯТ ИСТИНАТА ЗА ПРОИЗХОДА НА РУСИТЕ А ТОЙ Е ПРАБЪЛГАРСКИ

    Коментиран от #45

  • 45 Кукуригууу

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "ДЪНКАН МАКЛАУД":

    Така ли ти се иска ха ха ха
  • 46 Zentramant

    6 0 Отговор
    Във всякакви други статии, свързани с Русия, когато се обяви стойност в рубли веднага се пояснява сумата и в долари в скоби, за да се направи равносметка за сумата. Сега обаче не! Трябва ние да си ги пресметнем. Еми получава се 11040 долара на месец. За президент на велика страна като Русия това е съвсем в реда на нещата. Разбира се ако е вярна информацията.
  • 47 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "небрежнев":

    Правото на собственост се изразява в три неща-държане, владение и разпореждане на/с веща. На латински-юз фроенде, юз отенде и юз аботенде. Е Путин не оговаря на тези неща за да е собственик на всичко в Русия!
  • 48 Росен Стойчев?? Пиши, в заглавието, че

    2 0 Отговор
    Путин е изкарал 10 милиона Рубли и ги сметни в Евра?? Напиши Росен, от Къде има толкова милиони Евра нашия Българския Шеф На ЧСИ тата??? 11 или16 милиона Евра има в Овшорки този Шеф на ЧСИ??? Овшорката е в Лихтенщайн!! На това Отговори, за това пиши, за Мафията, наречена Ч С И. !!!! За тази Мафия напиши!!! Росен!!!
  • 49 Черен Петър

    1 1 Отговор
    А защо цитирате прихода му в рубли? Ако ги обърнете в евра то излиза, че г-н Путин бедняк в сравнение с ръководителите на други държави...
  • 50 Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реално":

    Напротив, трябват му пари. Във връзка с работата си той общува с влиятелни световни люде от клуба на най-богатите. Как ще гледат на него, ако е икономически голтак?
  • 51 Хахаха

    1 2 Отговор
    Много глупави русофили като мужиците
  • 52 пешо

    3 1 Отговор
    пишете нашия тиквун , колко милиона е изкарал в евро .
  • 53 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 1 Отговор
    ТОЯ СИ Е НАПРАВО....БЕДНЯК
  • 54 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 1 Отговор
    ДА ГО ВЗЕМЕМ ПРИ НАС НА.....ЗАПЛАТА
  • 55 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 1 Отговор
    МОЖЕ ДА МУ ОТПУСНЕМ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ
  • 56 Изненадан

    1 1 Отговор
    Абе тоз Володята голяма баламурник бе.Негов приятел виолончелист има $2 милиарда, пък той цяла Русия владее и само 10 милиона изкарал.
  • 57 руски соросоиден кравар

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "рокфелров":

    Много реклама му правиш на тоя Сорос бе соросоиден кравар ! На нещо като заплата ли си при него или си към тея БХК ? В статията се пише за ботоксовия кремълски диктатор ,а не за шефа ти Сорос !
  • 58 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пенсионера":

    До 10 ком -колко да са им пенсийките като минималните заплати на работещите са около 250 лв -ти смятай -беднотия до шия
  • 59 ле ле

    0 0 Отговор
    Но Путин няма чекмеджета пълни с кюлчета..слаба работа..кой като нашия неповторимия бившия /слава на Бога/премиер..
  • 60 никола

    0 0 Отговор
    какво очаквате да видите в декларацията на "царя" , притежавам само една русия...
  • 61 никола

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Доцента":

    къде си видял цар да краде??? то всичко си е негово , затова е цар. Все едно да обвиняват бай тошо в кражба... от себе си да крадеш?
  • 62 незнайко

    0 0 Отговор
    Изкарал 220 хиляди лева . Това много ли е за един държавен глава ? Напълно нормално.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания