Last news in Fakti

18 Януари, 2013 12:54 3 345 3

Саарланд е най-милитаризираната провинция в Германия

  • германия-
  • оръжие

Коя е най-милитаризираната провинция в Германия? Отговор на този въпрос дава последно изследване, че в малката Саарланд има най-много регистрирано оръжие на глава от населението – 120 регистрации на 1000 жители. След нея се нареждат Рейнланд-Пфалц с 113 оръжия на 1000 жители и Бавария с 95 на 1000.

Според последните данни от федералното министерство на вътрешните работи в страната има около 5,5 млн. законно регистрирани оръжия. „Ханделсблат“ обаче смята, че броят им може да се увеличи до 5,7 млн. единици. Точните данни ще станат ясни след като новосъзданата в Кьолн Федерална администрация събере данните от 600 ведомства, които се грижат на местно ниво в Германия за регистрацията на притежаваните от гражданите огнестрелни оръжия.

Тази база данни ще помага на полицията при разследването на тежки криминални престъпления и е част от изискванията на Европейския съюз.

Тези данни идват на фона на усилията на президента на САЩ Барак Обама да наложи по-стриктен контрол над оръжейната търговия за частни лица. Стъпката на неговата администрация е насочена към овладяване на насилието в американските училища. При последната касапница в Нютаун хладнокръвно бяха убити 20 деца. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 Наблюдателен

    1 0 Отговор
    Никога и никъде оръжието не е и не е било проблем. Проблемът са хората, имащи достъп до него - от ден на ден все по-некачествен материал се домогва до различни видове оръжия!
  • 3 Немеца

    0 2 Отговор
    Стефанаки Йоанис хубава статия може би ама провинцията в Германия не е "Саарланд" а Заарланд. когато "S" е в началото се чете "з".Ама от каде да знае човек нали първо трябва да се порови и да провери за какво става вапрос.
  • 4 Български офицер

    1 0 Отговор
    ФЮРЕРЪТ - истински Съюзник и Приятел на БЪЛГАРИТЕ ! ЗИГ ХАЙЛ !
Новини по държави: