Last news in Fakti

29 Април, 2021 11:53 1 143 2

EASA: Без полети за екипажите 72 часа след ваксинацията!

  • кабинен екипаж-
  • ваксина-
  • авиокомпания-
  • коронавирус

Агенцията за авиационна безопасност на ЕС настоятелно препоръчва на членовете на екипажите да получат ваксината срещу COVID-19 възможно най-скоро в съответствие с националните планове

EASA: Без полети за екипажите 72 часа след ваксинацията! - 1
Снимка: shutterstock

Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) препоръча на авиокомпаниите да оставят в почивка до 72 часа своите екипажи, след като служителите са се ваксинирали срещу COVID-19, преди да се върнат на работа.

EASA публикува Информационен бюлетин за безопасност с оперативни препоръки относно процеса на ваксинация на екипажите.

Според документа, поради повишената им експозиция, EASA настоятелно препоръчва на членовете на екипажите да получат ваксината срещу COVID-19 възможно най-скоро в съответствие с националния план за ваксинация.

Органът също така обяви, че след всяка доза от ваксината всеки член на екипажа трябва да изчака 48 часа, преди да се включи в каквото и да е полетно задължение.

„Този интервал може да бъде удължен до 72 часа за членовете на екипажа, изпълняващи операции с единичен екипаж“, пише в документа на EASA.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    5 0 Отговор
    72 часа? Ами че ваксината е бомба с доста по-дълъг закъснител...
  • 2 онзи

    4 0 Отговор
    Нали беше безопастна ваксината? Страх ги е да не умрат пи време на полет.