Last news in Fakti

5 Май, 2021 15:37 2 630 10

„Росатом“ и EDF ще работят заедно по проекти за зелен водород

  • edf-
  • русия-
  • росатом-
  • зелен водород-
  • водород-
  • енергетика-
  • европа

Русия обяви, че вярва в бъдещето на водородната енергетика

„Росатом“ и EDF ще работят заедно по проекти за зелен водород - 1
Снимка: Shutterstock

„Росатом“ и EDF подписаха споразумение за съвместно популяризиране на проекти в областта на „чистия“ водород в Русия и Европа. В рамките на договора компаниите ще осъществяват инициативи в областта на транспорта и декарбонизацията на промишлеността. EDF и „Росатом“ са се договорили и за развитие на научно-изследователска дейност с разработването на нови въглеродно неутрални технологии в областта на водорода.

„Вярваме в бъдещето на водородната енергетика и оценяваме високо експортния потенциал на Русия в този сектор, като отчитаме здравата основа, която имаме – ресурсна, технологична, индустриална и енергийна. „Росатом“ системно развива безвъглеродно производство, като не се ограничава само с компетентност в областта на атомната енергетика. Уверен съм, че нашето сътрудничество с EDF ще създаде мощен синергиен ефект, който ще ни позволи успешно да развиваме съвместни водородни проекти не само в Русия и във Франция, но и в целия свят“, заяви директорът на Блока за развитие и международен бизнес на „Росатом“ Кирил Комаров.

„Същността на работата на нашата компания е създаване на енергийно бъдеще с нулеви емисии на СО2, което ще защити планетата и ще спомогне за увеличаване на социалното и икономическо благосъстояние, благодарение на електроенергия и иновативни услуги и решения. Споразумението с „Росатом“ – наш исторически партньор в Русия и един от ключовите играчи в областта на чистия водород, нагледно потвърждава стремежа на EDF да разработи нов енергиен модел с най-малко въглеродни емисии във всички страни и региони, в които присъства“, отбеляза Беатрис Бюфон, директор международно развитие на EDF.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koлибap

    18 1 Отговор
    А па ние ке ручаме жабета.
  • 2 Хо хо хо

    5 0 Отговор
    Що с ЕДФ бре нали подписахте с немчугите.
  • 3 ДокатоДруги

    18 0 Отговор
    Докато други се чудят как да влезнат в "черния списък" с неприятелски държави ... хитрия запад сключва хубави сделки, в които бедния изток ще работи на заплата за да разработи технологии за експлатация в Русия. Ей това е глупост човешка. Да работиш за чужд, защото нямаш самочуствие да работиш за полза родино.
  • 4 Сандо

    16 1 Отговор
    Не оставят тия руснаци Европата сама да се мъчи,все помощ,все сътрудничество,все взаимна изгода.А европата едно си знае:сдържане,санкции!
  • 5 ужас

    16 1 Отговор
    Преди известно време подписаха подобно споразумение и с Германия и се заговори за СП3. При това положение не се ли налага да заловим още руски шпиони.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хахаха

    3 3 Отговор
    ма що с тез пиени мужици и боряшници! Защо не с назе, великите спецове по всичко?! :)))

    Коментиран от #9

  • 8 Госあ

    0 12 Отговор
    Руснаците крадат технологии повече и от китайците. Поне китайците ги вкарват в достъпно производство и се опитват да достигнат до хората. Руснаците ги правят по няколко бройки, а парите отиват за олигархията. Японците изобщо не трябваше да дават на рашките нищо свързано с водорода. Щото е ясно кои са най напред с материала.
  • 9 Госあ

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "хахаха":

    Т'ва са приказки. Нищо няма да направят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания