Last news in Fakti

30 Април, 2021 08:32 1 690 0

Португалия разхлабва мерките срещу коронавируса

  • португалия-
  • covid-19-
  • противоепидемични мерки

Страната отваря от събота границата си с Испания, позволяват някои мероприятия

Португалия разхлабва мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

С 48 часа по-рано, Португалия навлиза в четвъртата и последна фаза от плана си за разхлабване на мерките срещу разспространението на коронавируса. Страната отваря от събота границата си с Испания.

Ще бъде позволено провеждането на сватби и други събирания при заетост от 50 процента от капацитета. Спортните дейности, както на открито, така и на закрито, също ще бъдат разрешени, при ограничение на капацитета им. Кафенетата, ресторантите и културните институти ще могат да удължат работното си време до 22.30 ч.

Занапред правителството ще прави оценка на ситуацията ежеседмично, а не на всеки две седмици, отбелязва Ройтерс.

Ограниченията за пътуващите обаче ще бъдат запазени - пристигащите в Португалия трябва да представят отрицателен тест за коронавирус или да бъдат поставени под карантина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: