18 138 111

ЕС може да бъде напуснат от други страни

Коментар на Мишел Барние

ЕС може да бъде напуснат от други страни
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС може да се раздели и с други свои членове, ако не промени своето поведение. Това обяви бившият европейски главен преговарящ Мишел Барние, цитиран от Политико.

Дипломатът заяви, че е научил уроци от своята работа. Един от тях е, че ЕС се нуждае от по-малко бюрокрация и повече демокрация.

Той заяви, че е работил по неочаквано събитие. Възможно е обаче да се случат и още такива.

Барние визира и изборите във Франция. Възможно е Марин Льо Пен да бъде избрана за държавен глава на предстоящите избори.

Барние представи новата си книга. Той призова за демонстриране на добавената стойност на европейската идея.

Припомня се, че Франция ще поеме европейското председателство през следващата година, като това трябва да е основен приоритет. Идеята е да се разгледа кои компетенции трябва да се върнат на държавите.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 83 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Може

  237 30 Отговор
  Като сте тъпи джендари

  Коментиран от #20

 • 2 Късчей безсмъртни

  371 87 Отговор
  Чул те Господ, дано България е една от първите държави, които се махне от "великият" ви съюз. След което референдум за излизане от НАТО.

  Коментиран от #6, #18, #19, #77, #94, #105

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 4 Перо

  275 18 Отговор
  Не само ще Льо Пен ще стане Президент,но и Меркел е пътник! 4 държави от Източна и Централна Европа и Италия искат нов ЕС. У нас държавните милионери,които прибират парите от ЕС, са се хванали за това статукво като удавник за сламка,но няма да е за дълго.Всеки евродепутат работи за интересите на олигарсите!
 • 5 Behemoth

  32 91 Отговор
  Ние ще стоим до дупка!

  Коментиран от #11

 • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

  34 107 Отговор

  До коментар #2 от "Късчей безсмъртни":

  Братушка, не бъди толкова злобен. Заради теб няма да останем в Евро-съюза, защото аз съм милозлив човек и не искам да ми тежиш на съвеста, ако се гътнеш от дамла.

  Коментиран от #9


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 Ингилиз

  138 19 Отговор
  Не те Англичаните са много прости,че бързо,бързо се изсулиха.То изобщо за какво са го създали? Само дето такива мераклии като нас ще оперем пишкира.

  Коментиран от #31

 • 9 Късчей безсмъртни

  181 32 Отговор

  До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

  Каква братушка бе? Не ме интересуват нито източни, нито западни блокове. България трябва да има независима и неутрална политика, без да членува в разни блокчета. Злобен съм бил, е като си в Европейския съюз и НАТО, какво добро ти се случи? Ще те питам и след две години, когато бъде заменено левчето с евро, тогава каква песен ще пееш?

  Коментиран от #17, #63

 • 10 Бесен Язовец

  190 9 Отговор
  Този съюз обслужва интересите само западната част на Европа, слугите от централна и източна Европа вече не го ли разбраха?

  Коментиран от #14

 • 11 Ноктюрно

  41 9 Отговор

  До коментар #5 от "Behemoth":

  Нас ще изгонят.
 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 среднощен

  119 9 Отговор
  "Синдромът Брекзит" - реално бъдеще в ЕС... С въвеждането на "зелените паспорти" се нарушават основни конституционни права на гражданите в ЕС... С "неуредиците" около АстраЗенека се вижда - колко зависим е ЕС от икономиката на САЩ... "Разпадането на ЕС" все по-често е тема в политическите анализи...

  Коментиран от #16

 • 14 Сатана

  144 10 Отговор

  До коментар #10 от "Бесен Язовец":

  Източноевропейските страни ги приеха за да има буфер между Запада и Русия.Също така да ни ползват като евтина работна ръка купуваха западните боклуци на европейски цени в техните магазини.
 • 15 Stefanie 🎲

  137 11 Отговор
  Е без ЕС кой ще ни задължава да има гей парад и родител 1 Ии родител 2 вместо майка и баща?
 • 16 Сатана

  52 24 Отговор

  До коментар #13 от "среднощен":

  Няма неуредици с Астра-Зенека.Има търговски натиск от САЩ върху Европа ,която да посочи Астра-Зенека като негодна за ползване.Пръв я заклейми като смъртоносна...познайте кой....ТОЙ Борисов.И стана каквото стана.А в Кралството си ползват ваксината защото са независима държава.

  Коментиран от #24, #53

 • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

  13 53 Отговор

  До коментар #9 от "Късчей безсмъртни":

  Братушка, не бъди толкова злобен. Заради теб няма да въвеждаме и Еврото, защото аз съм милозлив човек и не искам да ми тежиш на съвеста, ако се гътнеш от дамла.

  Коментиран от #86

 • 18 Неможе

  22 81 Отговор

  До коментар #2 от "Късчей безсмъртни":

  КГБ-хулиганът Путин не сме да пипне миниатюрните Литва, Латвия и Естония, нали? Защото са членки на НАТО, нали?

  Коментиран от #29, #84

 • 19 АУУУУУ

  37 127 Отговор

  До коментар #2 от "Късчей безсмъртни":

  България е в ЕС и НАТО ... и независимо колко квичите ще остане член на двата съюза ! Който не му харесва да отива в Русия ! Желаем му : На Добър път , и да не се връща никога !

  Коментиран от #38, #43, #83

 • 20 Патриот

  30 97 Отговор

  До коментар #1 от "Може":

  Много кремълски тролове в този сайт! Ето това е хибридната война на Путин!

  Коментиран от #21, #25, #60, #91

 • 21 Ессерем

  39 9 Отговор

  До коментар #20 от "Патриот":

  Много ти здраве от Дижон!

  Коментиран от #26

 • 22 юрист

  65 3 Отговор
  ''....Публикувано във факти.бг: Идеята е да се разгледа кои компетенции трябва да се върнат на държавите....'' Най- накрая. Уважавам много мнението на Барние- един от малкото истински дипломати в ЕС, човек с впечатляващ бекграунд и компетенции. Радващо е , че е прозрял истината за ЕС-че европейските държави не са готови и не искат ЕС да се превръща във федеративна държава и да се премахнат държавните им суверенитети.
 • 23 Интернет

  35 17 Отговор
  В Гeрмaния и в целият демократичен cвят! Бюлeтинa c нeoтбeлязaнa прeфeрeнция ce cчитa зa нeвaлиднa! Повтаряме! Бюлeтинa c нeoтбeлязaнa прeфeрeнция ce cчитa зa нeвaлиднa! Зaщoтo избирaтeлят избирa личнocт кoятo дa гo прeдcтaвлявa в пaрлaмeнтa! Зaщoтo избирaтeлят НЯМА ПРАВО да ДЕЛИГИРА прaвoтo cи нa личeн избoр! Дoри нa рoдитeлитe cи и нa дeцaтa cи! Oщe пo мaлкo нa някaкви пaртийни вoждoвe! Избoритe в Бългaрия прoдължaвaт дa ca пo кoмуниcтичecки прoтивoкoнcтитуциoнни! Пoвтaрям! Избирaтeлнoтo прaвo e личнo и нe мoжe дa ce дeлигирa нa никoгo! Бюлeтинa бeз oтбeлязaнa прeфeрeнция e нeвaлиднa! Тoвa ги cтиcкa чeпикa статуквото на подмяната на промяната зa мaшиннoтo глacувaнe! Зaщoтo мaшинaтa нe приeмa вoтa ти, дoкaтo нe oтбeлeжиш прeфeрeнция!

  Коментиран от #57

 • 24 среднощен

  38 1 Отговор

  До коментар #16 от "Сатана":

  Не се наемам да коментирам икономическите причини за "натиска" срещу АстраЗенека - коментирам "политическите симптоми"... Една политическа система "боледува", когато не може да осигури икономическа стабилност и икономически суверенитет на поданиците си... Брекзит е сериозен симптом на болестта, но причините на заболяването са много по-дълбоки...
 • 25 Бай Кольо

  16 74 Отговор

  До коментар #20 от "Патриот":

  Той сайта е Руски, 90% фалшиви новини. Не виждаш ли че всичките им статии са против ЕС ,САЩ. Обаче стане ли въпрос за Путин и Русия всички коментари са в зелено и още първия и втория коментар + са дали 200-300

  Коментиран от #28

 • 26 Патриот

  12 48 Отговор

  До коментар #21 от "Ессерем":

  Кремълски Тролчо, много здраве от чл.5-ти на НАТО!

  Коментиран от #35

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 28 Патриот

  13 42 Отговор

  До коментар #25 от "Бай Кольо":

  Прав си! Ето това е хибридната война на КГБ-Путин срещу българите!

  Коментиран от #90

 • 29 Късчей Безсмъртни

  64 8 Отговор

  До коментар #18 от "Неможе":

  Мисли преди да пишеш! Не съм фен на Путин, нито на Русия, както и на всички инополитици. Обаче реалностите говорят друго, виж оръжейния арсенал на Русия, и то знайният. Колко е незнайният, само тези в Москва знаят. Мислиш, че на Путин му пука от тези във Вилнюс, в Рига или от тези в Талин? Вицове... гледайте реалностите и тогава драскайте. Руснаците може да нямат висок стандарт на живот, но имат най-много оръжия в света. Иначе това НАТО го видЕхме, както и "приятелите" ви от Великобритания, Франция и САЩ. Е, виж какво се е случило през 1994г., коя държава предаде ядреният си арсенал на Русия, в замяна ѝ се гарантираше териториалната цялост от Франция, Великобритания и САЩ. Украйна беше нали, 2014г., гарантите на Украйна какво направиха - нищо, едно голямо НИЩО.

  Коментиран от #32, #47, #109

 • 30 Колев

  70 3 Отговор
  Много прости момчета и в тоя форум, много, без историческа, без политическа и всякаква култура. Абе момци, питайте гогъла и други търсачки не оставайте зомбита. Няма друга страна в света, която да е избила местното население, след това да е докарала роби от Африка като добитък. Няма друга страна, в която доскоро и евреите нямаха никакви права, която да е воювала с толкова държави, която хвърли две ядрени бомби без нужда. Тази държава досущ като своята майка и предшественица великоБРИТАНИЯ ИЗБИ милиони само след втората световна. Там единствено са застреляни като кучета ЧЕТИРИ президента, Линкъл и Кенеди са двама от тях.Всички западни страни, бяха бивши колониални държави и освободиха колониите точно след победата на Съветския. Ние бъгарските аборигени претендираме за най-глупавите, най-зомбираните, най- подлите и продажни в Европа. Нашият бивш премиер е най-неграмотния не само в Европа, в по-голям мащаб. Хайде "ДЖУРКАЙТЕ СЕ" КАТО НЕГО и бъдете щастливи.
 • 31 Бай Кольо

  10 33 Отговор

  До коментар #8 от "Ингилиз":

  (Англичаните бързо бързо се инсулина от ЕС.) Абе сельоо от 1973 до 2020год колко год.са ебай тва бързо бързо. Ама нали си Руски ибрикчия

  Коментиран от #40

 • 32 АУУУУУ

  12 33 Отговор

  До коментар #29 от "Късчей Безсмъртни":

  Ти не си фен на Путин ....ти работиш за него !

  Коментиран от #36

 • 33 ПО ГОЛЯМА НУЖДА

  2 1 Отговор

  До коментар #3 от "Пак съм аз":

  НА сюза.
 • 34 БУЛЕКЗИТ

  46 8 Отговор
  И България иска да се маха от еврогейската кочина.

  Коментиран от #37

 • 35 Ессерем

  39 3 Отговор

  До коментар #26 от "Патриот":

  Натовски пещерен трол! Този чл.5 да си го вземеш във вас! Ей сега франсетата ще тръгнат да мрат за тебе!
 • 36 Късчей Безсмъртни

  49 3 Отговор

  До коментар #32 от "АУУУУУ":

  Чети между редовете, всичко което съм написал е истина. Работил съм за Путин... смех. Това, че нямате лично мнение и не търпите чуждо е ваша работа. Бай Ганьо все трябва да бъда член в блокчета, довчера източни, а днес западни. Но Бай Ганьо не може да бъде независим и неутрален. Ей там ви е проблема, че винаги чакате на някого или на тези от изток, или на тези от запад.

  Коментиран от #39

 • 37 АУУУУУ

  7 34 Отговор

  До коментар #34 от "БУЛЕКЗИТ":

  Никой не те е оторизирал да говориш от името на народа ! Професията РУСКИ ТРОЛ я упражняват само тук !
 • 38 Ама разбира се че

  40 6 Отговор

  До коментар #19 от "АУУУУУ":

  България и Румъния само ще останат в ЕС! Всички останали държави една по една го напускат. Ааа, и в Нато само България и Румъния ще останат.
 • 39 АУУУУУ

  13 49 Отговор

  До коментар #36 от "Късчей Безсмъртни":

  Напротив имам лично мнение ! И то е че мястото на България е ЕС и НАТО . И моето мнение споделят по-голямата част от българския народ. За справка ....колко души гласуваха за русофилите на които си яростен подръжник .....Ей това е СМЕХ !!!!

  Коментиран от #44, #69

 • 40 Същия

  8 4 Отговор

  До коментар #31 от "Бай Кольо":

  Това инсулина не беще ли за диабетици , айде да не е инсулин брекзит да го кажем,а иначе се казва -честита баня по тия земи и у нас като много рядко събитие,за байовците дето не са ибрикчии и са от града!
 • 41 Браво

  42 5 Отговор
  България да напуска тия джендъри и криви краставици ....никаква полза няма обикновенния човек от тоя измислен съюз...полза имат само депутати , министри, кметове и техните братя и братовчеди ...:)
 • 42 Каскетя

  34 5 Отговор
  ЕС е съюз между Германия и Франция другото е пълнеж , ако една от тях излезе ,ЕС се разпада ,ако друга държава излезе на никой не му пука, България ако излезе -умира.

  Коментиран от #45, #70

 • 43 Чичо

  24 2 Отговор

  До коментар #19 от "АУУУУУ":

  Я референдум да видим, пък ти оди де щеш може и у анадола нъл е у натю
 • 44 Късчей Безсмъртни

  44 3 Отговор

  До коментар #39 от "АУУУУУ":

  Айде и русофил станах, добре че не ми лепна и нетрадиционна сексуална ориентация )))). Кои хора, откъде знаеш колко хора харесват и искат България да остане в НАТО и ЕС? Я да се направи един референдум и да видиш колко хора искат да останем. Да, за ЕС за повече, но при един референдум за излизане от НАТО, мнозинството от българския народ ще гласува за излизане от НАТО. И пак го казвам, България не е видяла нищо добро нито от източни, нито от западни блокчета. Моли се да няма военен конфликт, с нас или наблизо около нас. Тогава ще разбереш, че по-хубаво от неутрална и независима България няма. Да, икономика и търговия с всички държави. Но без участие във военни пактове. Виж историята, виж участието на България във всички военни пактове какво ни е донесло: загуба на територии, хиляди загинали млади и бойци и безбожни репарации.

  Коментиран от #59

 • 45 тнт

  14 2 Отговор

  До коментар #42 от "Каскетя":

  България я убиха преди ЕС!

  Коментиран от #48

 • 46 бай Даньо

  7 17 Отговор
  Тц , Ганчо! България няма да е от тия страни който ще излязат първи оти България без парите от Аврупара я очаква икономическото "развитие" на субсахарна Африка...
 • 47 Каскетя

  4 12 Отговор

  До коментар #29 от "Късчей Безсмъртни":

  териториалната и цялост се гарантираше и от.....Русия ,но .....провери си информацията.
 • 48 Каскетя

  6 20 Отговор

  До коментар #45 от "тнт":

  Вярно е : 9 септември 1944 ,тогава започна убийството.

  Коментиран от #56

 • 49 Blackthorn

  12 2 Отговор
  Дай Боже, дай Боже. Ама с нашия слугинаж ние комай ще сме от последните.....
 • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 51 Павел пенев

  21 1 Отговор
  Ето един разумен политик от старото поколение дипломати. Има ли кой да го разбере?
 • 52 Спасяването

  30 5 Отговор
  на давещите се европейски народи е дело на самите европейски народи. Народът на Англия се спаси! Време е народът на България да последва народа на Англия. ЕС е клопка за наивници. Тенджера с жаби на бавен огън. Ако не избягаме сега, утре ще сме сварени.
 • 53 Гост

  21 1 Отговор

  До коментар #16 от "Сатана":

  Натиск ли? Демек че нападат АЗенека, а тя хич не е негодна, тъй ли? Как бе баце ще обясниш още повече зачестяващите случаи на тромбоцитопения след ваксината на АЗенека? За този проблем предупреждаваха германски, италянски, френски имунолози и доктори още преди да започне ваксинацията. АЗенека самата предупреди в едно официално писмо преди няколко дена за имунно базирана тромбоцитопения и го степенува като честа поява /От 1 до 10 процента при ваксинираните/ още след първата игла. Нали знайш какво значи имуннобазирана? Доживотна!
 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 Пепи

  15 0 Отговор
  Предлагам Македония да напусне преди да е влязла.
 • 56 тнт

  4 6 Отговор

  До коментар #48 от "Каскетя":

  10.11.1989г.
 • 57 Марш

  3 3 Отговор

  До коментар #23 от "Интернет":

  В германя ве калун
 • 58 ТТТ

  32 1 Отговор
  Зад обвитите в лъскав целофан хубави идеи прозира винаги задокеанския брат и гьонсуратът му. Ама как хубаво му приляга Гьонсурат. ЕС като идея супер, като устройство добре, има какво да се желае но и сега става. НО НО НО винаги задоеканския брат ръчка здраво и бие по канчетата и по кокалчетата скрито и подмолно, а често и очевадно просташки. То като едно време. И соца беше хубаво на книга ама едни бяха по-равни от други. Та и сега уж демокрация ама като саудитите нарежат Хашоги като агне е демократично щото са приятели на задоеканския брат. А като някой се замисли и се запита защо защо баце бойко е курумпиран тулуп с цялата си партия, що па путин е убиец а задоеканския брат трепе наред по света ама е демократ, що Баба Меркел съсипа Европа с приятелите си които бягат от войните на големия задокеански брат плюс половин азия дето нЕма нищо общо с войните. Та Що който попита ама защо вие говорите така ама правите същото наопаки веднага става комунист анти демократ предател и лиш ама много лош, а другите са целите у бЕло. Значи Моето , Вашето и което и да е мнение различно това на меркрл макрон и тръмп/байдън и боце ( да ме прости Господ че слагам толупа до другите ) е комунистическо, а на съгласните е правоверно. И ако някой не е разбрал тирадата ми да обобщя - лизането на каквито и да е задници, били те наши си български, или на еврепеиски ЕвроСъюзки, еле пък на задокеански братски е пълно национално предателство. Интереса на нас Българите е да имаме добра
 • 59 копи пейст

  7 17 Отговор

  До коментар #44 от "Късчей Безсмъртни":

  Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
 • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 61 ТТТ

  26 2 Отговор
  държава в която да живеем с добър стандарт. Децата ни да са по-добре от нас. Да не сме последни по всичко добро и първи по всичко лошо. Ако може някъде по средата , къде по-добре, къде по-лошо , ама не все в крайностите по лошотия. Е с комунизма не стана, със социялизма хептем, то не че е имало комунизъм де. Със седесаризъм освен разсипия аз поне видях. С царизъм за 800 дни се оправиха само някои гори, ловни стопанства и дворци. с Герберастията потъна цялата държава, по всички класации, статистики, и мерки. Айде да идват други и да видим дали и те ще се усе*ар и ще направят нещо. Тато 45г, ами той боце демократа изкара 12 ама иска и той 45. Добре е че поне няма как да божията воля да стане. Ама не ми се чака оня сърбина или Господ да си свършат работата. Трябва сега с избори, демократично както ни се проповядва да си вземем съдбата и да натирим боце и шайката му в историята, А тя да ги съди. А по добре бългаският съд и Бай Ставри.
 • 62 787

  16 3 Отговор

  До коментар #60 от "бай Даньо":

  Даньооу,Даньо не са тролове на Путин ами са виждали и едното и другото и затова ви теглят точно багажа под каскетите!
 • 63 Бездарник

  4 15 Отговор

  До коментар #9 от "Късчей безсмъртни":

  ми да си беше напляскал по-малко плюсове че да ти повярваме
 • 64 axaxaxaxaxa

  17 5 Отговор
  Кухите и необразовани ганьовци пак започнали да лаят срещу ЕС... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!! А вие и млЕко не можете да произведете бе бушмени! Неандерталска им работа... все някой друг им е виновен на тези, а куха Тиква Имбецилка си избират повече от 10 години.
 • 65 Бай Кольо

  9 22 Отговор
  Дайте за пример някой който е бил ортак с СССР или Русия и да е прокопсал
 • 66 хахахахахаха

  17 1 Отговор
  "Масово слагат сухо мляко в прясното, от 17 проверени марки 3 са чисти 16 мар 2021" Как е б.антуси? Толкова сте некадърни ...
 • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 68 xaxaxaxaxaxa

  3 2 Отговор

  До коментар #67 от "руми":

  Толкова си куха и необразована, че е видно от птичи полет! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Освен че не знае как и "репликира" ... а и повтаря като латерна. Толкова е птичето гладко "мозъче" а? Колкото окото ...
 • 69 Баууууу

  16 6 Отговор

  До коментар #39 от "АУУУУУ":

  Да направиме един референдум за НАТО,а троле?Така ,за твоя лична употреба първо.А като ти отзвучи шамара от резултата ще си първия ,който ще запееш: "Вън от НАТО!"

  Коментиран от #81

 • 70 Само питам

  12 6 Отговор

  До коментар #42 от "Каскетя":

  Кой умира? ЕС ли? Да мре.

  Коментиран от #73

 • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 72 Рудолфина

  17 1 Отговор
  Заради принадената стойност при капитализъма животът стана скъп, и един мърмот овива шоколад но шоколад няма има въздух.
 • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 74 патриотът68

  5 20 Отговор
  Каскетите наскачаха веднага! Не се притеснявайте,вас няма да ви приемат НИКОГА ! Крайно време е да разберете ,че СССР вече НЕ СЪЩЕСТВУВА. Напуснаха ви всичките ви републики,остана една гола и бедна Русия,защото няма кой да я изхранва.Сега Русия се разпродава на тоз който плати някаква цена.Газ,нефт и природни ресурси всичко е на безценица.
 • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 76 Килгор Траут

  8 17 Отговор
  Рубашки, ушанки и любители на самогон, не си ли научихте урока: чемодан, вокзал, Магадан! Там си постройте най-светлото комунистическо бъдеще, на нас ни стига гнилия ЕС...
 • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 78 Бай Ганьо

  12 4 Отговор

  До коментар #77 от "гост":

  си е от робско племе и с робско мислене. Без собствено мнение. На него му дай източни и западни господари, но не и да мисли като независим и зрял българин за независима и свободна България.
 • 79 Дългия

  9 5 Отговор
  Нещо не си наясно! Почти никоя държава не може да оцелее сама в това време!
 • 80 Коко

  12 3 Отговор
  Поредната измама е тоя ,треска ги тресе едни кръгове ,защото ако стане Льо Пен президент тогава ще има истинска промяна
 • 81 АУУУУУ

  8 13 Отговор

  До коментар #69 от "Баууууу":

  ХА ХА ....Референдум няма да има ! България е в ЕС и НАТО ! Пък ти си пиши декларации в про-руски сайтове и си ги харесвай колкото си искаш.... И КРЕЩИ ОТ БЕЗСИЛИЕ ;-)))))))))))
 • 82 Реалността

  7 0 Отговор
  Европа на две скорости ! Елита и аутсайдерите !
 • 83 любител

  8 2 Отговор

  До коментар #19 от "АУУУУУ":

  рядко тъп си пич или си герберче което по лошо.хахаха.

  Коментиран от #87

 • 84 любител

  6 0 Отговор

  До коментар #18 от "Неможе":

  за какво да ги пипа те сами ще отидат да се молят като видят колко е хубаво в ЕС а колкото до пипането ако тая сила искаше ще ги помете и трите за 2 дни. хахаха.
 • 85 8888

  12 2 Отговор
  в франция и италия се говори за exit една от тези държави излезне ли край със гнусия съюз
 • 86 любител

  13 3 Отговор

  До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

  братушките не са злобни злобни са заблудените герберчета като теб които не са на ясно че ако се въведе еврото половината от хората в тая държава ще се бият по кошовете за филия хляб.малоумник.

  Коментиран от #102

 • 87 АУУУУУ

  4 12 Отговор

  До коментар #83 от "любител":

  НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕ СЪМ ТЪП ЧЕРВЕН ТРОЛ КОЙТО САМО ВИЕ ОТ БЕЗСИЛНА ЗЛОБА И СЪНУВА КАК ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС И НАТО И ОТИВАМЕ ДА ЦЕЛУВАМЕ НА ПУТИН ПОДМЕТКИТЕ....КАКТО ВИЕ В МОМЕНТА ПРАВИТЕ.....ПОНЕ ДОБРЕ ПЛАЩА ЛИ ВИ ?

  Коментиран от #101

 • 88 незнайко

  7 3 Отговор
  Честито на позналите ! Както се разпадна СССР така ще се разпада и ЕС !!! Докато САЩ си водят подмолните пропаганди и има кой да ги слуша и плаща, така ще бъде !!! Жалко но капитализма победи !!!
 • 89 Иво

  5 3 Отговор
  Абсурдистан(България) от която много изстрадах заради неспазването на законите е по добре да остане в Европейския съюз та поне да оправят на тая ш****а държава ш******е закони че е абсурд да се живее тука
 • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 91 случаен

  4 0 Отговор

  До коментар #20 от "Патриот":

  нали демократ толерамтен,що ни гониш в русия,иди ти на запад,и що не се реши демократично с гласуване къде и с кой да сме
 • 92 ГЕРБ

  0 0 Отговор
  Много простаци
 • 93 Лупи

  3 3 Отговор
  Накрая ще останем ние и Северна Македония таман, като я приемат. Ще се сбъдне идеалът ни да се обединим! Да живее третия пол!
 • 94 Валери

  2 9 Отговор

  До коментар #2 от "Късчей безсмъртни":

  България загива на момента, когато напусне ЕС защото всички дето пращат пари от Западна Европа ще спрат да го правят и сме до тук.
 • 95 КРАДЕЦ БОКО

  9 1 Отговор
  НИЕ ПОСЛЕДНИ ЩЕ ГО НАПУСНЕМ , НО АКО ЕС ДЕКЛАРИРАТ ЧЕ НИ СПИРАТ ПАРИТЕ ЗА КРАДЕНЕ , БОЙКО ОЩЕ НА ЧАСА ЩЕ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ДА СЕ ПРИКЛАМЧИ СЪМ ДРУГ СЪЮЗ ЗА ДА КРАДЕ !
 • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 97 Ама

  11 0 Отговор
  Как ли България е съществувала и оцеляла повече от 1300 години без ЕС.
 • 98 Бат Мишо

  10 1 Отговор
  А туй нищо не е - кът думне първата ядерка мечката ще като на рали Париж Дакар напускането и на НАТО и на ЕС и искащите да се гъбаркат с нея ще го земат с 200 уанс агейн Псоле ша ми цивруните пак ни окупира Русия - МА ТО СЕ МИСЛИ ОВРЕМЕ че кът не искаш мечката у двора си не я дърпаш за опашката

  Коментиран от #99

 • 99 Бат Мишо

  8 0 Отговор

  До коментар #98 от "Бат Мишо":

  Аз предлагам да фанем шпионска мрежа дет е снимала автомати калашников в Арсенал дето ги произвеждаме незаконно без да им плащаме пагента и да изгоним и останалите от посолството и да видим ко шъ стане после
 • 100 В.В.П.

  3 1 Отговор
  Всяко нещо си има край..!!. Лош и ли хубав,или не толкова хубав !!.
 • 101 МЛЪК БЕ

  3 1 Отговор

  До коментар #87 от "АУУУУУ":

  ГЕРБАВ ИДИОТ!

  Коментиран от #106

 • 102 ИМПЕРИАЛИСТ

  0 1 Отговор

  До коментар #86 от "любител":

  Добре, че сте се подписал под постинга.
 • 103 PSG FR

  4 0 Отговор
  Не се бъзикайте с Франция, това не е Германия с бабет и техните зелени тикви, а излезе ли Франция, €С няма да има за какво да съществува.

 • 104 Император

  4 0 Отговор
  Трябва по скоро ЕС да се разпадне за да се включат в нов съюз Гренландия Норвегия Швейцария, Кавказ и други страни които са излезли като великобритания и ако има демокрация то поне да е истинска която застъпва за коренното бяло европейско население и да бъде съюз от нации нео средно между САЩ и Русия и по добри от Китай Канада и Австралия
 • 105 групата "Bellingcat" е ЦРУ

  4 0 Отговор

  До коментар #2 от "Късчей безсмъртни":

  Haто е проблем и чудовищна корупция, а на ЕС. Без НАТОвскиге фашисти ЕС е свободен...
 • 106 АУУУУУ

  2 3 Отговор

  До коментар #101 от "МЛЪК БЕ":

  Благодаря за ЕНТЕЛЕГЕНТНИЯ коментар ! Щом червените тролове толкова силно квичат .....значи правя всичко както трябва ! ;-)))))))
 • 107 ААААААА

  2 3 Отговор
  БЕЗ ЕС И НАТО СМЕ ГОЛА ВОДА НИЕ СМЕ МАЛКА И БЕДНА СТРАНА И ЦИЦАМЕ ОТ ЕС А БЕЗ ТЯХ ОЩЕ ПО ЗЛЕ

  Коментиран от #110

 • 108 Blackthorn

  1 0 Отговор
  Не "може" а "ще"!!!
 • 109 Генчо

  0 0 Отговор

  До коментар #29 от "Късчей Безсмъртни":

  имат надуваеми танкове и ръждясали ак47. другото е пропаганда колко били велики.
 • 110 Генчо

  0 0 Отговор

  До коментар #107 от "ААААААА":

  освен това и много корумпирана
 • 111 Ewiak Ryszard

  0 0 Отговор
  ЕС може да бъде напуснат от други страни, и не съм изненадан от това. В Библията се казва: "В определеното време [северният цар] ще се върне." (Даниил 11:29а) Русия отново ще има военни бази в чужбина. Това означава също отслабване на САЩ и велика криза. Ще се срине не само еврозоната, но и ЕС и НАТО. Тогава също много страни от бившия Източен блок ще се върнат към военен съюз с Русия.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.