10 595 34

Легендарен инфекционист умря след имунизация с тази ваксина

Професорът е получил две дози от ваксината на "Пфайзер"

Легендарен инфекционист умря след имунизация с тази ваксина
Снимка: Shutterstock

Лекар от Ню Джърси, окачествяван като „гигант в областта на инфекциозните болести“, почина от COVID-19, докато се намираше в Индия, предаде Bg-voice.com

81-годишният д-р Раджендра Капила бе професор от Rutgers New Jersey Medical School и член-основател на Обществото на инфекционистите на Ню Джърси. Той е починал 3 седмици, след като е дал позитивен тест. Според бившата му съпругата, д-р Бина Капила, професорът е бил в Индия, за да помогне с грижи за семейството си там и пътуването му по принцип трябвало да е кратко.

Смъртта на професора се смята за голяма загуба от научната общност. Според изявление на Rutgers Капила 50 години е бил „основна колона“ на Медицинско училище – Ню Джърси, болница Мартланд и на университетската болница. Специалисти от Ню Йорк пък го нарекоха „истинска легенда“ за кръга на инфекционистите в Ню Йорк. Професор Капила има и научни награди. Настоящата му съпруга, д-р Деепти Саксена-Капила, е казала пред индийски медии, че професорът е получил две дози от ваксината на Pfizer (Пфайзер), преди да замине за Индия.

По принцип ваксините предпазват от тежко протичане на коронавирус. Напълно ваксинираните хора са подложени на много малък риск от фатален изход заради COVID-19, но все пак такава вероятност не е нулева. В САЩ от 105 милиона получили всички необходими дози ваксина хора има само 70 смъртни случая впоследствие. Повечето от тях са били възрастни или с крехко здраве и сериозни съпътстващи заболявания. Според първата си съпруга проф. Капила е имал диабет и сърдечни усложнения.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 bandita

  39 5 Отговор
  хайде пак подвеждащо заглавие...

  Коментиран от #8, #11

 • 2 гост

  59 9 Отговор
  Хората се отегчиха да ви случаш глупостите за игли и спринцовки !!! Който иска да мре да ходи да се боцка...Не занимавайте останалите с тея глупости !!!

  Коментиран от #23

 • 3 Мангъра

  30 3 Отговор
  Ади сега, "легендарен инфекционист" и "гигант в областта на инфекциозните болести“ ?!
 • 4 33333

  56 14 Отговор
  Легендарен ама на хартия. Щом се е боцнал значи е прост
 • 5 Сандо

  29 5 Отговор
  По принцип ваксините предпазват,но също така по принцип имат и странични действия,някои от които водят до фатален изход.
 • 6 Ще чакаме

  47 1 Отговор
  Ако на есен държавите с най-много ваксинирани започнат пак да затварят, значи напразно са ваксинирали населението.

 • 7 Чакайте

  30 2 Отговор
  Сега, нали нямаше да мре от ковид, след 2 дози от генната терапия!
 • 8 дедо

  19 0 Отговор

  До коментар #1 от "bandita":

  Е, хайде, Пфайзер да не са богопомазани, кво като произвеждат виагра? Така е то в търговската война, не може да пише само за провалите на едните, а другите да са на завет...

  Коментиран от #28

 • 9 Читател

  12 2 Отговор
  Подвеждащо тъпо"ъгъл"лно заглавие

  Коментиран от #34

 • 10 Бен Гън

  27 1 Отговор
  Ваксинирал се е против нормален живот и нормално протичане на Ковид.
 • 11 4248

  6 20 Отговор

  До коментар #1 от "bandita":

  Нали трябва да се внуши, че ваксините са вредни и затова такова подвеждащо заглавие, хем да се създаде смут и отдолу да се изредят троловете

  Коментиран от #17

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Ей...

  9 2 Отговор
  Мaнипулaторите да ВИ питам въпросче! Кaтo са имaли cъпътcтвaщи ceриoзни зaбoлявaния ЗAЩO CА ВAКCИНИРAНИ ИЛИ БЪРЗАТЕ ЗА БРОЙКА, НЕ ЗА ГРИЖА И СИГУРНОСТ. Другoo.... и caмo кaк кaзвaт oт "105 милиoнa CAМOO 70 УМРЯЛИ aмa били cтaри cъc ceриoзни зaбoлявaния" ...... AЛO КРE..ТE..НИ..ТE КAКВO КAТO CA БИЛИ CТAРИ ВE.... ВЪПРOCA E ЗAЩO НE CE ПРAВЯТ НA ВCEКИ OТДEЛEН ЧOВEК CEРИOЗНИ ИЗЛEДВAНИЯ ПРEДИ ВAКCИНAЦИЯ. Нaли cтe зaгрижeни зa ВCEКИ EДИН ПOOТДEЛНO, ВCEКИ БИЛ ВAЖEН. И caмo кaк кaзвaт CAМOOOO 70 БИЛИ AМA CТAРИ БИЛИ... ДOБРE ТOГAВA ПOЖEЛAВAМ CИ НA CЛEДВAЩAТA ВAКCИНAЦИИЯ..... CAМOOO 70-100 CТAРИ ХOРA ДA УМРAТ, НO ТOВA ДA CA....... БAЙДЪН И ЖEНA МУ, БИЛ ГEЙТC, ИЛOН МЪCК, ПУТИН И ЛAВРOВ, ПРEЗИДEНТA НA КИТAЙ И ДРУГИТE ДЪРТAЦИ OТ ПAРТИЙНAТA CГAН, МEРКEЛ, ЖEНAТA НA МAКРOН-ПEДEРOН (И ТOЙ ДA ПЛAЧИ ЗA ДЪРТAТA), БOЙКO БOРИCOВ, ШИШИ, AХМEД ДOГAН, ВACИЛ БOЖКOВ, ЦВEТAН ВACИЛEВ, ЦВEТEЛИНA БOРИCЛAВOВA, БOРИC ДЖOНCЪН, ПРEМИEРA НA иCрaEЛ, МAДУРO, БOЛНAРACУ, ПРEМИEРA НA ИНДИЯ, МAДЖO-МAРГEНИТE (CТИГA CA ЖИВЯЛИ ДOCТAТЪЧНO ДЪРТИ CA), ДЪРТИЯ РEПТИЛ C КOРOНA OТ ВEЛИКOБРИТAНИЯ И CИНA Й... (УПC, ЗAБРAВИХ ГOД CEЙФ ДЪ КУЙН)... И ВCИЧКИ ЗНAЧИМИ ДЪРТAЦИ-КРИВOНOCИ.... Тa, кoгaтo пукнaт вcички тeзи или пoнe пoлoвинaтa, тoгaвa МИ ГOВOРEТE CAМO 70 ДУШИ ВEE... AМA CТAРИ, ХРOМИ... НИЩO РAБOТA, НАЛИ!? EЙ, мърЖи... ИЗЛEДВAЙТE ДOБРE ХOРAТA ПРEДИ ВAКCИНAЦИЯ НE МИ ГOВOРEТE CAМOOO 70 ДУШИ,... ПOЖEЛAВAМ CИ ТEЗИ 70 ДУШИ ДA CA 70 ВAЖНИ ДЪРТAЦИ OТ ТEЗИ КOИТO КOНТРOЛИРAТ CВEТA... КAК ПЪК EДИН OТ ТЯХ Н
 • 14 Достоверно

  5 2 Отговор
  Хубаво е че сте взели информацията от някакъв сайт bg voice com. Достоверно

  Коментиран от #16

 • 15 Тиква

  1 4 Отговор
  Мангъров ли се боцна или кара на чайчета? Пишете статия когато изследват от кахво е починал! Може да е паднал по стълбите или да се е задавил от храна. Или друго. Не преписвайте от жълти сайтове.
 • 16 Лейка

  2 2 Отговор

  До коментар #14 от "Достоверно":

  Много достоверно и как Факти бг се лъжат по.такива сайтове? Много се чудя.
 • 17 Диверсант

  4 2 Отговор

  До коментар #11 от "4248":

  Заглавието е за разпенване на КОВИДИДИОТИТЕ
 • 18 яко ни лъжат

  11 2 Отговор
  ПЕЧАЛБАТА ДО СЕГА НА ПФАЙЗЕР ОТ ВАКСИНИТЕ Е 22 МИЛЯРДА ДОЛАРА А РЕЗУЛТАТА Е УМИРГАНЕ ОТ КОВИД. ФАЛШИВА ВАКСИНА КОЯТО ВИ Е НАТРАПВАТ.
 • 19 az #Победа76

  5 2 Отговор
  Явно не е бил чак толкова голям специалист по ваксините, щом не си е поставил най-доброто - Спутник V, а Пфайзер!
 • 20 Миро

  5 0 Отговор
  От ваксини в САЩ са починали 3000 човека. Само за инфо.

  Коментиран от #24, #29

 • 21 др Ху

  2 1 Отговор
  Легендарен, легендарен на 81г отишъл сам в пъкала Индия да си търси дипломата. Легендата ще е за кратко.
 • 22 Лекар

  9 0 Отговор
  професорът е получил две дози от ваксината на Pfizer (Пфайзер), преди да замине за Индия Е така де, освен всичките нежелани странични ефекти на западните ваксини също не предпазват и от заразяване с Ковид-19. Ужким предпазвали от тежко протичане на болеста но явно и от това не предпазват. Обаче изпълняват главното си предназначение - правят производителите си още по-богати а другото не е важно.
 • 23 БЕЖАНЕЦА ОТ КАРАЧИ

  1 1 Отговор

  До коментар #2 от "гост":

  ...ИНДИЯ Е ТВОЯТА ДЕСТИНАЦИЯ🐀🐀🐀
 • 24 USA

  6 0 Отговор

  До коментар #20 от "Миро":

  Е да ама ето направиха си "световен" конгрес и определиха че американските ваксини са "the best of the best" защото са измрели само 3000 човека и спечелиха 30-40 милиарда долара. Справиха се с конкуренцията на руски и китайски ваксини (оплюха ги яко и не ги допуснаха), ликвидираха и конкуренцията на Астра Зенека и си осигуриха само те да печелят. В името на печалбите какво са 3000 човека - къде повече избиват за да заграбят някой петрол или да станат посредник на газа от Русия.

  Коментиран от #25, #26

 • 25 яко ни лъжат

  2 0 Отговор

  До коментар #24 от "USA":

  САКАМ ГЛАВНИЯ ПИНГВИН НА БЪЛГАРИЯ ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ДА РАЗНИЩИ ПРОБЛЕМА, ЩО ТАКА БОДНАТ 2 ПЪТИ С ПФАЙЗЕР И УМРЯЛ ОТ КОВИД ??????? ЯКО НИ ЛЪЖЕ РАЗБОЙКО И МЕДИЦИНСКИТЕ ПИНГВИНИ ОКОЛО НЕГО В ЩАБА.
 • 26 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

  3 0 Отговор

  До коментар #24 от "USA":

  РАЗБОЙКО БОРИСОВ ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е БОЦНАТ С НИТО ЕДНА ВАКСИНА??? НИТО МОДЕРНА?? НИТО ПФАЙЗЕР, НИТО АСТРА????? ЗАЩО ГЛАВНИЯ РАЗБОЙНИК НЕ Е ВАКСИНИРАН??????

 • 27 Алекс

  2 1 Отговор
  Умрял че му дошло времето,на 81 години.......
 • 28 То и от

  2 0 Отговор

  До коментар #8 от "дедо":

  тази виагра що мъже си отидоха,така,че Шмаизер не са стока.
 • 29 mi6osp

  2 0 Отговор

  До коментар #20 от "Миро":

  По-точно , към 30.04 2021 г. 2602 души в САЩ са починали в първите 48 часа след поставена доза Pfizer (при 70 млн. ваксинирани. ). Като процент на починалите, това е почти десет пъти повече от този при Astra Zeneka.
 • 30 БАЦЕ БАЦИЛА

  1 0 Отговор
  Ясно е ,че ваксините са в третия стадий на изпитания,след година-две ще има яснота на кого не трябва да се поставят.А дотогава....експерименти ,за които не само че не плащат,ами и печелят яко!
 • 31 незнайко

  0 0 Отговор
  ЗАЩО БЕ ? 80 годишен лекар да се имонизира ? От какво се е страхувал, от СМЪРТА ЛИ ??? Е намерил я, но не когато е трябвало да настъпи !!! Жалко, че е бил инфекционист !!!
 • 32 НЕКОРЕКТНО

  1 0 Отговор
  ПИШЕТЕ КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ИМА ,С КОЙ ЩАМ СЕ Е ЗАРАЗИЛ ....АЛА БАЛА
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 бай Георги

  0 0 Отговор

  До коментар #9 от "Читател":

  Що бе ти с Файзер ли се боцна че така....се разтревожи.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.