Last news in Fakti

15 Май, 2021 11:23 2 671 7

Индийският щам може да попречи на Острова да излезе от локдауна

  • борис джонсън-
  • индийски щам-
  • великобритания-
  • локдаун-
  • коронавирус

Правителството е изправено пред труден избор

Индийският щам може да попречи на Острова да излезе от локдауна - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви на специална пресконференция, че индийският вариант на коронавируса може да доведе до "сериозно нарушение“ на плановете за излизане от локдауна на 21 юни, предаде БНР.

Джонсън заяви, че ако бъде доказано, че индийският вариант се разпространява значително по-бързо, тогава правителството вероятно ще бъде изправено пред труден избор.

Премиерът уточни, че не вярва на базата на сегашните сведения да се наложи забавяне на следващата фаза на облекчаване на локдауна от понеделник. Според него не е невъзможно на 21 юни да бъде вдигнат напълно локдаунът, но е нужен реализъм и има риск за отлагане на датата, добави БНР.

Джонсън каза още, че срокът между поставянето на двете дози ваксини ще бъде съкратен от 12 на 8 седмици за хората над 50 години и клинично уязвимите заради загрижеността от индийския вариант. Случаите на заразявания с него се удвоиха за една седмица, показва статистиката.

По-активно тестване започва в 15 района на Англия, смятани за огнища на заразата, които включват Болтън, Блекбърн, Лондон и Нотингам.

За последното денонощие в рамките на цялото Обединено кралство са регистрирани 17 смъртни случая и са заразени 2193 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 3 Отговор
    Ние в българия ще го избегнем
  • 2 Вкарайте го бе, вкарайте го!

    9 2 Отговор
    Индийският щам е селектиран специално за патладжани. Тръгне ли по маалите ще тръгне и селско стопанство, и затворите ще се разтоварят, и старите хора ще си отдъхнат.
  • 3 Перо

    7 2 Отговор
    Няма индиец,който да пътува за Европа и да не мине през острова. За това английските дебили и алкохолици са най-рисковия фактор в Европа!

    Коментиран от #7

  • 4 Fen

    6 1 Отговор
    Най - добре си стойте затворени докато уморите вируса от глад !
  • 5 Така е

    6 1 Отговор
    По сценарий! Тамън се ваксинираш и идва по страшна мутация и така хем си седим в къщи без присъда, хам се губят работни места, хем те ваксинират като животно, без всякакъв резултат. Параграф 22. Никакъв полезен ход .
  • 6 волен сидеров

    3 1 Отговор
    ЩО БЕ НАЛИ СИ ИМАТЕ ВАКСИНИ-БИЙТЕ СИ ПО ЕДНА И В ЗАДНИТЕ ЧАСТИ И НЕ СЕ БОЙТЕ...
  • 7 Пиперо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Да бе, в кенефа колко Индо-Ромеи живеят? Има ли ваксиниран Ром или Помак от Турските анклави в колонията?Страхливите булгаропитеци не смеят и да попитат.