Last news in Fakti

19 Май, 2021 12:28 1 419 2

Германия забрани три организации заради връзки с "Хизбула"

  • германия-
  • хизбула-
  • израел

Полицията е извършила обиски в няколко жилища в седем федерални провинции

Германия забрани три организации заради връзки с "Хизбула" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия забрани три асоциации, заподозрени за връзки с радикалната ливанска групировка „Хизбула“, съобщи вътрешното министерство на Берлин, цитирано от Ройтерс.

Полицията е извършила обиски в няколко жилища в седем германски провинции.

Още миналата година Германия обяви „Хизбула“ за терористична групировка и я забрани на своя територия.

Трите асоциации са обвинени в събиране на дарения за „семейства на мъченици“ от „Хизбула“ в Ливан под прикритието на религиозни и хуманитарни цели в Германия и в крайна сметка подпомагат атаки срещу Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българина

    8 5 Отговор
    Германия нищо не може да свърши докрай, що не види картата на Палестина и израел от 1947 и 2020??? Открийте разликите е невъзможна задача, защото двете.нямат нишо общо! Палестина дефакто не съществува, кой е терориста е въпроачсът и зашо няма санкции?
Новини по държави: