Last news in Fakti

19 Май, 2021 17:57 2 237 31

Европа е готова да направи крачка към Северна Македония

  • ес-
  • зоран заев-
  • северна македония

Това обяви Зоран Заев

Европа е готова да направи крачка към Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа усеща, че трябва да направи крачка напред. Това обяви македонският премиер Зоран Заев, съобщи Нова Македония.

Днес той проведе среща с председателя на Европейския парламент Шарл Мишел. Премиерът излезе много доволен от срещата и я определи като прекрасна.

Той продължава да търси начало на европейските преговори за неговата страна. Идеята е те да започнат след европейската среща на върха.

Припомня се, че всички доклади показват, че Северна Македония е на върха в провеждането на реформи. Заев заяви, че страната е модел за европейски начин на решаване на въпроси.

Той призова Европа да направи крачката за започване на разговори. Премиерът смята, че може да се намери решение на всеки въпрос.

Заев обясни, че чувства, че българският и македонският народ искат приятелство, като вярва, че представителите на България ще споделят това.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    52 7 Отговор
    Приемат ли Македония в ЕС, България трябва да напусне тоя съюз, всичко останало ще е компромис с кокалите на недите ви.

    Коментиран от #4, #29, #30

  • 2 КОТарАК

    14 5 Отговор
    ето това е пример за политик , който за интереса на политическата каста в тая държава , жертва независимостта на народа си! имат интерес да папат евросредства само , Костов номер 2
  • 3 бай Даньо

    41 1 Отговор
    Боже, какви глупаци са мънкитата. Заьо колкото повече се опитваш да заобиколиш България тя толкова по солидно ще стои ... това не се ли разбира от чисто човешка психология в откачената ви "държава"!?
  • 4 бай Даньо

    2 19 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти пък кога се загрижи за българските кокалаци , малко ли ти са ционистките кокалаци !?
  • 5 факт

    1 36 Отговор
    Всеки знае че българия влезе по милост в ЕС откъденакъде ще спъва РСМ в съюза .

    Коментиран от #7, #14

  • 6 въх

    42 1 Отговор
    ЕвроГейците са просто двулични, ще говорят сладки думи на Зайо, но в края на деня нищо не могат да направят за да накарат България да пусне макетата в ЕС. Всичките обиколки на Зайо като некоя цветарка са жалък цирк.
  • 7 честен ционист

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    България влезе в ЕС, за да спъва руските енергийни проекти на Балканите. Вече газопроводът е построен, ЕС загуби доверие в България отдавна. Днес приемат Македония, зада спънат китайците, ама и там ги чака провал, защото макетата са сърбомани.

    Коментиран от #11

  • 8 македоникус

    3 47 Отговор
    Бугария не е фактор в ЕС . Няма да спре времето и да забрани разлистването на гората . Иде Видов ден !

    Коментиран от #9, #18, #31

  • 9 честен ционист

    28 2 Отговор

    До коментар #8 от "македоникус":

    Единственото нещо, което ще се разлисти над Македония са милионите бежански палатки.
  • 10 Дай на маке пръст

    12 1 Отговор
    и си отпиши ръката.От баща си помня,като ставаше лаф - роди ли се македонче,тейко му го ритне отзад и вика - оди у Българията,че началник да станеш и да управляваш..
  • 11 факт

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Проблема не е ли в германците един озлобен и отмъстителен народ последователно избивал французи англичани руснаци евреи славяни и тн имащи се за богове.Аз мисля че в тия е проблема лабилна психически самозабравила се нагла нация.

    Коментиран от #16

  • 12 Фери

    6 12 Отговор
    България в Евразийският съюз,Македония в ЕС
    Путин и Русия ще направят България богата и демократична държава
  • 13 Перо

    17 1 Отговор
    Тоя продължава да се върти около ЕС като куче пред месарница. Не разбирам защо еурогей дружинката му обръща снимание.Заев знае какво трябва да направи и да остави идентичността и езика в 1944-45 г.за после,никой не му пречи.за предходен период да забрави!Другото е губене на време!
  • 14 бай Даньо

    8 16 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Румъния влезе по милост, и то точно заради България, която стоеше по-добре тогава. България можеше да влезе с първата група (2004) ако не бяха катастрофите на Виденов. Ха сега си го изберете пак тоя главанак Виденов, червените хмери да му се радвате!

    Коментиран от #17, #19

  • 15 АНОНИМЕН

    13 0 Отговор
    Той милинкия още не е видял как ще го срещнат и начешат французи и ниедерландци, датчани...! Тогава ще види кон боб яде ли или луканка на пръчка! Нашето отлагане ще му се види като галене с пухено перо! Тепърва ще има да чува по европейски : Трай коньо за зелена трева!
  • 16 и аз мразя германците

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Много закостеняла и комплексирана нация. Виновни са за толкова войни и отнети животи, вкл и ние сме страдали. Да не коментираме царчетата ни от тяхното вредно семе. А като прибавим и мафиотската структура ГРОБ, които възникват и управляваха с тяхната помощ и благоволение, българите трябва да си създадем условен рефлекс: никога с Германия! Дано някой ден се разпадне тази вредна държава.

    Коментиран от #20

  • 17 бях забравил колко си прост

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    Айде да се преброите всички умници, които мислите, че Виденов е виновен за случилото се 96-та. Колкото сего сме независима държава и не определят от вън кой и как може да управлява, толкова и тогава бяхме.
  • 18 БЮРМ/FYROM

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "македоникус":

    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 19 АНОНИМЕН

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    Виденов усети какво става и се опъна и не даваше да се досъсипе България! Съсипаха го Гечев и компания и Виденов опра пешкира заради подготвеното от Луканов и Беров, щото при тия двамката почна разсипията! При Луканов се появи и едноокия задокеански съветник-пират Ричард Ран! Не че харесвам Виденов и той си има много трески за дялане, но така видях и запомних нещата по онова време! Само за протокола къде е и какво прави Румен Гечев и къде е и какво прави Жан Виденов! Сега го вадят от гардероба с политически трупове и ако се хване пак с политика значи много я е закъсал!

    Коментиран от #23

  • 20 бай Даньо

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "и аз мразя германците":

    Не сме видели всичко от германците. Ако втората световна война беше завършила с германците победители то ние българите отново нямаше да сме победители... Не забравяйте че германците са ни дали само да администрираме половината сърбия и гърция , но след войната щяха да се врътната и да си ги вземат. Вервай ми. Никога с Германия! Хубавото е че Германия никога няма да е фактор в тоя свят вече. Една от причините е че германската външна политика е пълен провал подобна на българската и сега са в края на задънената си улица (като нас) .

    Коментиран от #24, #27

  • 21 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕ ЗОРАРИНО ---НИЩО ,ЧЕ СИ ОТ КОТИЛОТО НА ВИРДЖИНИЯ -ЦРУ -ЗАЕДНО СЪС ЦИПРАС; ЗАЕЦ И ГОВНАЙДО !?!?!?!?
  • 22 gogo

    11 0 Отговор
    Някой докато интегрира Западните Балкани да не вземе да дезинтегрира Източните Балкани. Ще видите тогава що е то проблеми. Геостратегически България е милион пъти по- важна, и за Русия, и за Запада. Не може интеграцията на Македония да става за сметка на България. Не може ние да сме треторазряден член на ЕС и НАТО колко да обираме шрапнелите в случай на война. Не става така. Ако искате от нас солидарност, то и ние изискваме от нашите съюзници солидарност.
    Това отношение към нас е резултат на вече 30 годишно поведение на родните политици на подлоги и мекотели. Само Костов имаше характера да се опъне на американците и да не допусне преселване на 50 000 албанци на наша територия. Да признае, Борисов също удържа. Да видим новите демократи и проектаджии на Фондация "Америка за България" дали ще удържат националния интерес и достойнство.
    Пендаровски ясно призна, че Австрия е подстракавала Македония в антибългарските и действия. Не знам защо това не намира отговор. Същото се прави и от Чехия и това нещо Словакия.
  • 23 бай Даньо

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "АНОНИМЕН":

    Прав си нещата са по сложни но Виденов е лицето на тоя провал както и да go въртиш и сучеш.

    Коментиран от #25

  • 24 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    Вярно! На германците изобщо не им дреме за нас! Цуцат ни доколкото могат повече и така1 Договарянията как да си делнат население и територии от европейската част на Османската империя са още от преди Кримската война и Дибич Забалкански!
  • 25 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "бай Даньо":

    Той беше чисто и просто "Прелъстен и изоставен"! Нарочно го извадиха отпред да покажат, че уж столетницата се подмладява! А той пък се полакоми, взе се много насериозно и накрая го похарчиха! Дори не получи добра цена за отнесените негативи - чисто просто го отсвириха! А Гечев дето беше от главните фигури в "изработването" не само на Виденов, но и на България излезе чист като детска сълза!
  • 26 Ахахах

    6 0 Отговор
    Изключително са ми гнусни макетат
  • 27 Сатана

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    Македонците ще усетят Дебелио ,когато Кауфланд,Лидл,Алди,Метро и др.германски монополисти започнат да си изнасят печалбата в Германия.
  • 28 Монтанчанин

    4 0 Отговор
    Тое ЕС е менте работа,щом мислят че С.Макефония са направили некакви реформи,това значи че въобще не държат на нещо,като правата на гражданите,корупция,свобода на печата,щом позволяват на некакъв усро да се заканва и да поставя условия,егати съюза.
  • 29 Дългия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Може да върнем и ,,Кореком" също .....!
  • 30 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Това е съвсем хипотетично, нали? Защото РСМ никога няма да влезе в ЕС. Това не са европейци, това са титонски комунисти, обладани от националистическия дух на Северна Корея.
  • 31 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "македоникус":

    Ти защо пишеш на български. Пиши на македонски, нали това искахте. Явно Гърция е оспяла за седемнадесет години да спре гората да се разлисти. Помисли за това.
Новини по държави: