Last news in Fakti

20 Май, 2021 10:11 2 003 16

Разследване! Кой стои зад щурма на Капитолия?

  • сащ-
  • конгрес-
  • капитолия-
  • доналд тръмп

Законопроектът беше подкрепен и от 35 републиканци и ще отиде за разглеждане в Сената, където обаче съдбата му е неясна

Разследване! Кой стои зад щурма на Капитолия? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на американския Конгрес гласува за създаване на независима комисия от 10 членове, която да разследва щурма на Капитолия през януари, съобщиха световните агенции.

При сблъсъците на 6 януари загинаха петима души.

Лидерите на републиканците в Конгреса Кевин Маккарти и Мич Маконъл се опитаха да се противопоставят на идеята, но създаването на комисията беше одобрено с 252 на 175 гласа.

Законопроектът беше подкрепен и от 35-ма републиканци и ще отиде за разглеждане в Сената, където обаче съдбата му е неясна, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИК

    10 1 Отговор
    Божков плаща.
  • 2 Абе

    6 1 Отговор
    На бойко чакалите
  • 3 Некойси

    23 10 Отговор
    Сутринта един трол се опитваше да ни обяснява, как в путинова Русия пращали демонстрантите в Сибир.
    Гледам в САЩ направо ги пращат на оня свят. Има какво да се научи от тая демокрация. Путин ряпа да яде!

    Коментиран от #7

  • 4 ДСАгент

    17 7 Отговор
    ЦРУ си го организира да може да арестува хора с определени политически възгледи.
  • 5 Аз бях

    8 1 Отговор
    Аз стоя. Давах по 35лв. на човек.
    Е и?
  • 6 барчо

    13 9 Отговор
    Зад това нещо стоят над 1000 страници материал за откровени нарушения на изборния ден установен по секциите само в един щат. Зад това нещо стоят едни мъртъвци, дето са гласували, едни недоволни хора, които са отишли да гласуват на място, но там са установили, че вече са гласували по пощата /явно друг е ползвал гласа и/, Зад това нещо стои недоволството на амеирканския народ за този "избор", който не е техен. Зад това стои и недоволството, че през целия изминал мандат техния "избор" беше обилно замеран с мръсотия, обвиняван в какво ли не и на практика не бе допуснат да бъде пълноценен президент. Всичко това акумулира и се получи това, което се получи. Естествен е и резултата, който след това. Тръмпистите са разбити, гонени и вкарвани в затвора. И в момента се издирват и задържат всички, които са били там, осъждани набързо и вкарани в затвора. Човека убил пред камерата с един изстрел невъоръжената жена от струпалите се хора обаче все още не е установен и няма и да бъде търсен. От камерата ясно се вижда как съвсем спокойно човека се премерва и стреля. Интересното обаче е, че никой нищо не му прави. Би трябвало ако е озверяла тълпа, както я представят по медиите, да бъде линчуван на момента.
  • 7 TAKA

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Некойси":

    Каквото и да яде, каквито и подметки (платформи) да носи ще стои в бункера и ще прави каквото му кажат, докато не намерят по-послушен от него. След това за начало ще има едни благодарности, едни почести сигурно като тези през 1953 год., а след това всички знаят продължението.

    Коментиран от #10

  • 8 Здрасти

    9 2 Отговор
    Килари Клинтън,Бидона,Глобалистите
  • 9 барчо

    9 10 Отговор
    Абе като пишете за този сблъсък, защо не описвате пребитите демонстранти, убитите, защо са търсили сметка на тия отгоре. А като пишете да речем, че Наглонахални искал неговия си лекар, описвате всеки път, че бил най, най, най, ама най-гоуемио критик на Путин и Кремъл, че бил отровен по лична заповед на Путин, че бил вкаран невинен в панделата по заповед на Путин, без да споменавате откраднатите милиони и стотиците му нарушения на условната присъда. Като описвате всеки път без нужда тия неща при Наглонахални, описвайте и тук. А. Между другото какво става с тоя предател, че нямам информация. Спинка ли добре, папка ли, пръцка ли си нормално, изхожда ли се всеки ден?
  • 10 само питам

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "TAKA":

    На колко чая си ?

    Коментиран от #14

  • 11 redneck

    6 4 Отговор
    Севернокорейците бяха. Гледал съм филма.
  • 12 барчо

    4 8 Отговор
    Най-добре е да направят както правят всеки път. Първо обвиняват за виновни руснаците и по-точно Путин. След това започват да "организират" доказателства. Със сигурност някоя камера или клипче на телефон "ще засечат" ония двамата руснаци от ГРУ, че не само са присъствали на събитието в Капитолия, но и са го дирижирали от самото начало до края. То даже няма нужда и да е толкова бързо. Може да ги установят и след години, както при чешкото бомбено изпълнение. Как па следствието тогава не ги е установило, ми чак сега намират кадри с тях на охранителните камери. Абе нещата са направо убавиня. Само ми е обидно, че ни смятат за толкова тъпи, че да ни бомбат с подобни обяснения на умствено ниво - забавачка.
  • 13 VVV

    2 3 Отговор
    Е всички знаят че демонстрантите бяха само бели срещу черни полицаи .Има и кадри в нета. Като партия шах .Бели срещу черни. Явно има голямо разделение.
  • 14 TAKA

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "само питам":

    Не питай глупости, а чети какво става със Сталин след смъртта му, без значение дали е естественна или "малко" са му помогнали и 3-4 години по-късно.

    Коментиран от #15

  • 15 барчо

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "TAKA":

    Сталин е бил точния човек за точното време, за да я има Русия. Много не са го харесвали по онова време, но повечето са го харесвали. Много са пострадали, но още по-много са се възползвали от плодовете му и са били доволни. Светът не е черно-бял. По времето на Сталин Русия се индустриализира и е неузнаваема в края на живота му. По негово време средно на всеки 5 минути от денонощието се е откривал завод някъде в страната. Що се отнася до култа към личността на Сталин и развенчаването му е известно всекиму. Това обаче което е направил е останало във времето. Самия Де Гол го признава за великан в политиката и държавничеството.

    Коментиран от #16

  • 16 ТАКА

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "барчо":

    Русофилският тролей няма спиране, ама то като една RUB е 0,0218 BGN трябва много писане.