Last news in Fakti

20 Май, 2021 12:36 1 882 7

Дипломация! Външните министри на три европейски страни пристигат в Израел

  • израел-
  • хамас-
  • палестина-
  • газа

Джибрил Раджуб от Централния комитет на движението "Фатах" обяви, че споразумение за спиране на огъня може да бъде достигнато в рамките на 24 часа

Дипломация! Външните министри на три европейски страни пристигат в Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Външните министри на Германия, Чехия и Словакия ще пристигнат в Израел по-късно днес, съобщава израелското външно министерство, цитирано от Асошиейтед прес. В съобщение от ведомството се казва, че тримата са били поканени от колегата си Габи Ашкенази, за да изразят - цитирам - солидарността и подкрепата си за израелската страна по време на кампанията срещу палестински групировки в Ивицата Газа.

Междувременно 12-и канал на израелската телевизия съобщи, че Израел няма да се съгласи на примирие с палестинската групировка "Хамас" до петък, 21 май. Медията посочва, че по този въпрос мненията на политиците и представителите на силовите ведомства съвпадат.

Пред саудитска телевизия от своя страна Джибрил Раджуб от Централния комитет на движението "Фатах" каза, че споразумение за спиране на огъня може да бъде достигнато в рамките на 24 часа.

По думите му усилията на арабските и другите държави са се увенчали с успех във вид на проектодокумент. Раджуб очаква, че текущите боеве ще бъдат прекратени в близките часове


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 2 Отговор
    Чехия, Словакия и Германия са крупни производители на оръжие. Отишли са да спазарят нови пазари, Ганчовците като се ослушват още..

    Коментиран от #6

  • 2 баджо

    1 1 Отговор
    Нетеняху задам им на неверниците никакво спиране
  • 3 питам

    0 0 Отговор
    Каква е тази дума ДИЛОМАЦИЯ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миролюбец

    1 0 Отговор
    Притеснявам се за безопасността им!:) Че там се стреля!
  • 6 Хо хо хо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Германия може да се каже ама мислиш ли че на евреите са им притрябвали чешки оръжия а тия третите дори не съм ги чувал.
  • 7 цербер

    1 0 Отговор
    ДиПломация! Външните министри на три европейски ДЪРЖАВИ ще пристигнат в Израел.