Last news in Fakti

20 Май, 2021 14:36 1 465 5

Провеждат военни учения в Сърбия

  • военни учения-
  • руско-сръбски-
  • министерство на отбраната-
  • демонстрации

Руско-сръбските практики ще продължат до 25 май

Провеждат военни учения в Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

Съвместни руско-сръбски антитерористични тактически учения започнаха в Сърбия в четвъртък и ще продължат до 25 май. Това съобщава руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Специални сили на двете страни ще вземат участие в учението, което ще продължи до 25 май 2021 г. В хода на мероприятието се планира да се отработи десант на парашутните системи Арбалет, придвижване към обекта на незаконно въоръжено формиране, неговото блокиране и унищожаване“, се казва в съобщението.

Министерството отбеляза, че също ще се проведат демонстрационни представления и класове по стрелба с леко стрелково оръжие.

Около 200 военнослужещи и 11 броя техника от специалните части на Западния военен окръг ще участват в ученията от руска страна.

„По време на церемонията по откриването на учението страните отбелязаха значението на съвместните дейности по бойно обучение за развитието на сътрудничеството между специалните сили на въоръжените сили на Сърбия и Русия в областта на противодействието на тероризма“, подчерта руското военно ведомство .


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    13 3 Отговор
    ако ни се спрат субсидиите от ЕС , Сърбия ще е с БВП 2пъти по-голямо от нашето. сега сме горе-долу равни , но ги бием разбира се по външен дълг с доста
  • 2 Ралчев

    4 1 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 3 А туй то

    9 0 Отговор
    НАТО, провежда антитерористично учение, Сърбия и Русия, също. Скоро ще настъпи голям 'глад' за терористи.
  • 4 Ирена

    2 4 Отговор
    Браво на сърбите. Ще изненадат продажните българи н гръб.
  • 5 сърбите

    8 0 Отговор
    Сърбите работят за Сърбия. Нашите боклуци работят за хартийки (които винаги стигат до стойност 0). Всяка една валута стига стойност 0 в определен момент. Всяка! Затова ако се работи за хартийки и вили в Испания. Ще останеш без нищо в определен момент.
Новини по държави: