Last news in Fakti

26 Май, 2021 08:37 2 096 23

Приятелката на Протасевич остава в ареста още два месеца

  • беларус-
  • роман протасевич-
  • александър лукашенко-
  • софия сапега

През април тази година телеграм каналът "Черна книга на Беларус" е признат за екстремистки от съд в Минск

Приятелката на Протасевич остава в ареста още два месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рускинята София Сапега - приятелката на беларуския опозиционен журналист Роман Протасевич, която беше задържана заедно с него в Минск, заяви, че е редактор на телеграм канала "Черна книга на Беларус", предаде ТАСС. Сапега съобщава това във видеозапис, публикуван в интернет.

Тя посочва, че в този канал има лични данни на съртрудници на силите за сигурност на Беларус.

Във видеото тя отбелязва, че е гражданка на Русия, но че живее във Вилнюс. Сапега потвърждава, че на 23 май е летяла с Роман Протасевич в самолета, който беше отлонен от беларуските власти и кацна извънредно в Минск.

ТАСС посочва, че според бащата на Сапега, мярката ѝ "Задържане под стража" е удължена с два месеца. През април тази година телеграм каналът "Черна книга на Беларус" е признат за екстремистки от съд в Минск, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 6 Отговор
    Снощи дансаджии с автомати арестуваха опасна терористка .Жена от Протеста метър и половина.Сто човека блокирахме в сградата 2300 до 22 часа и ги накарахме да пуснат Албена.

    Коментиран от #9

  • 2 whitenoise

    27 3 Отговор
    Реалния живот не е, като да взимаш кинти за да лаеш и да няма последствия. Кото сам си направиш и двама дърти п@д@р@си не могат
  • 3 Въй

    11 6 Отговор
    Руcкинятa Coфия Caпeгa - приятeлкaтa нa бeлaруcкия oпoзициoнeн журнaлиcт Рoмaн Прoтaceвич, кoятo бeшe зaдържaнa зaeднo c нeгo в Минcк, зaяви, чe e рeдaктoрКА нa тeлeгрaма кaнaлa "Чeрнa книгa нa Бeлaруc"-прeдaдe ТACC. БРЕЙ,МНОГО Е СТРАШНА ТАЯ ХУБАВА МОМА! ЧАК СА Я АРЕСТУВАЛИ. ЩЕ ИМ ЦАПНЕ ПО ЕДНА . ТОВА,ДЕТО Й Е В ЧАШКИТЕ.

    Коментиран от #22

  • 4 Бaро Вкаров

    24 4 Отговор
    Пускам Голема либерална сълза,за преателката на Роман Соросня!😢

    Коментиран от #19

  • 5 Последния Софиянец

    29 3 Отговор
    Занимават ни с приятелката на Протасевич,а за арестуваната жена снощи в ДАНС нищо.112 място.

    Коментиран от #12

  • 6 Банг-банг

    27 2 Отговор
    Тоя го виждам като Навални, осъден и хвърлен в затвора до като му изгният кокалите. Тези "опозиционери" са грижливо ухажвани от НПОта с единствената цел, разруха отвътре.

    Коментиран от #8

  • 7 Емил Боев

    22 2 Отговор
    А Простакевич ще го съдят за подстрекаване към социална вражда във Беларус и не му мърдат 15 години затвор .Така че тази мома може да си търси друг приятел вече .
  • 8 Банг-банг

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Банг-банг":

    А приятелката му, ще клекне набързо. Едва ли ще издържи на натиска...
  • 9 00000014

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    махмурлия ли си?

    Коментиран от #10

  • 10 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "00000014":

    Това са фактите.Гледай на Референдуми за справедливост и на Крейзи България.
  • 11 Браво за ареста

    21 4 Отговор
    Беларуският Навални, поредният предател...

    Коментиран от #13

  • 12 Селянин

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Трябвало и вас да арестуват и по един черен патладжан от оттззаатт

    Коментиран от #17

  • 13 Дам дам

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Браво за ареста":

    И той кат теб
  • 14 Хайде бе!?

    14 2 Отговор
    Да публикуваш цели чаршафи със данни на служители от МВР на страната,от всички подразделения е чисто ,углавно престъпление.И се наказва сурово от всяко законодателство , независимо от държавата и нейния модел на управление.Това е чиста проба опит за сриване на националната сигурност.Помним,какво се случи със Сноудън,който по същия начин,изнесе" чувствителна " информация.Превърна го в главен враг на амерканските служби.За тях,по презумпция са абсолютно прави.Независимо от характера на изтеклата информация.Това е главното им предназначение във всяка държава..Да неутрализират точно такива, като тази кифла,и нейния мекушав меко китков.Сега ще си разкажат и спомените от детската градина.Без бой и мъчения.Това са остарели методи от началото на миналия век.
  • 15 Курти

    1 1 Отговор
    Ауу, каква красавица! Тва да му заапеш мустаките и да му го навръвчиш у фекланата фабрика...ммммммм!
  • 16 Митьо Шпека

    12 2 Отговор
    Още едно навално дрЕсне ще иде да търка наровете. Сороснята ще пореве, пореве, па ще млъкне, като види, че не минава номера.
    Мадамта от снимката да му мисли. Че като я гледам колко е красива, ще си остане непоръбена до живот. А пича е красавец. Ще си намери обожатели в панделата.
  • 17 Последния Софиянец

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Те в ДАНС само срещу жени метър и половина са смели.
  • 18 whitenoise

    5 0 Отговор
    ще обменят за Асандж....
  • 19 Джони

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бaро Вкаров":

    Аман от тоя...- Простакевич...!
  • 20 ДаЗдраПерМа

    5 1 Отговор
    в чаршафите с личните данни на полицаите има и данни за семействата им, жена, деца (в коя градина, училище ходят) баби дядовци и т.н.
  • 21 GnG

    8 0 Отговор
    Всяка СУВЕРЕННА държава води война с ЕКСТРЕМИСТИТЕ, които се опитват да разрушат ДЪРЖАВНОСТТА !
  • 22 барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Въй":

    Той и Наполеон е бил кинта и дваесе, ма са му се кланяли, чак за император се е обявил. Ти не разбра ли, че ръста и физиономията не са основен фактор за качествата на личността. Най-големите извратеняци и убийци имат физиономии на пораснали херувими. Тая госпожица като редактор е допуснала публикуването на адреси, семейно положение, децата, съпругите, роднини на полицаи,което във всяка една държава по света е наказуемо. Допуснала е като редактор излъчването на материали как се провят запалетилни бомби, също е допуснала излъчването на материали подтикващи малолетни към масови размирици, както и даващи указания как да се нападат полицаите. Това също е наказуемо навсякъде. Напълно правилно службите са арестували тези терористи.
  • 23 сороснерес

    0 0 Отговор
    Потресевич кво праим сега..Сигурно Сороснерес и всичките западни и американски политици те убеждавали че никой няма да те пипне..Не видя ли как Нахални го изхвърлиха от Германия...след като го излекуваха от поредна порция новичок-казачок..
Новини по държави: