Last news in Fakti

31 Май, 2021 13:30 8 570 85

Военният съюз между Русия и Китай вече е реалност

  • армия-
  • китай-
  • русия-
  • владимир путин-
  • си дзинпин-
  • военен съюз

Москва и Пекин проведоха редица съвместни военни учения

Военният съюз между Русия и Китай вече е реалност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Редица фактори показват, че военният съюз между Русия и Китай вече е реалност, пише германският национален ежедневник Die Welt. Москва снабдява Поднебесната империя с най-новите си оръжия, армиите на двете страни провеждат съвместни учения. Според германския политолог Йоахим Краузе мотивът за създаването на руско-китайския съюз се крие във факта, че и двете страни имат общата цел да изтласкат САЩ от зоните на геополитическите им интереси, предаде "Фокус".

Миналата есен, говорейки в кулоарите на дискусиите на т.нар. Валдайския клуб, държавният глава на Руската федерация Владимир Путин отговори на въпрос на китайски политолог, който го попита дали може да си представи военен съюз между Москва и Пекин, припомня Die Welt. Отговорът на руския президент беше кратък: „Мога да си представя всичко“. Тези думи на Путин не приличаха на неговата реторика от миналото, отбелязва вестникът: той никога не е говорил толкова открито за възможността за военен съюз между Русия и Китай. Напротив, Москва и Пекин редовно отбелязват, че създаването на такъв алианс не е на дневен ред, като твърдят, че руско-китайските отношения имат характер на „стратегическо партньорство“.

По въпроса за отношенията между Русия и КНР обаче изявленията отдавна се разминават с практиката, коментира Die Welt. Редица фактори показват, че руско-китайският военен съюз вече е реалност. Първо, Русия изнася в Поднебесната империя най-новите модели на своето военно оборудване, като системата за ПВО С-400 и самолетите Су-35. Освен това Москва и Пекин проведоха редица съвместни военни учения. Преди две години Русия обяви участието си в създаването на китайска система за ПРО. Германският политолог Йоахим Краузе посочва като пример случай от април 2021 г., когато Русия увеличи военното си присъствие близо до границата с Украйна: в същото време Китай засили натиска върху Тайван. Според Краузе, по този начин Пекин даде да се разбере, че е готов, ако нещо се случи, да подкрепи военно партньора си.

Според Die Welt Русия и Китай са осъзнали, че днес САЩ не са в състояние да мобилизират своите военни сили за два едновременни конфликта в различни части на земното кълбо. По този начин, като увеличават напрежението, те принуждават Вашингтон да вземе трудно решение. Според Краузе причината за създаването на алианса между Русия и Китай се крие в наличието на общи цели: Пекин, подобно на Москва, разглежда регионалната си среда като зона на своето специално влияние. По този начин техен основен противник са САЩ, които развиват мрежа от военни съюзи. Както отбелязва Краузе, Русия и Китай искат да изтласкат САЩ от зоните им на влияние, което би трябвало да тревожи Запада: според Глобалния индекс на огневата мощ САЩ имат най-мощните въоръжени сили в света - Русия и Китай са съответно на второ и трето място. САЩ не трябва да разчитат много на европейската помощ: Франция е на осмо място в класацията, Германия е на петнадесето. Взети заедно, военните сили на Русия и Китай превъзхождат американските (включително в областта на ядрените оръжия). В същото време има проблеми по пътя на руско-китайския съюз, отбелязва Die Welt. Китай не призна присъединяването на Крим към Русия: Русия от своя страна доставя военното си оборудване на съседи на Китай, като Индия и Виетнам. Пекин представлява икономическа конкуренция на Русия в Централна Азия, както и в Арктика.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    98 7 Отговор
    Вече са още по велика сила, а хамериканците влизат в цехове на цивилни смех и пародия
  • 2 Упссссс

    83 9 Отговор
    САЩ с пудела си НАТО да свялят бикините...-лошото е,че и ние вече сме с розовите им гащички....

    Коментиран от #13

  • 3 мъкаааа

    28 9 Отговор
    Айде пак Die Welt. Ако не е Дойче Квеле,ще е Ди Велт. Пак простотии разни!

    Коментиран от #12

  • 4 ЗиС 5

    13 7 Отговор
    Тези момчета на снимката са курсанти. Не са редовна армия.

    Коментиран от #9

  • 5 МАЛЕ СТРАХ

    45 6 Отговор
    Да му мислят ОНИЯ зад океана
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тази новина...

    42 2 Отговор
    ...е музика за ушите ни,както и герберасткият плач ,бе безвъзвратно отминалото им време на далавери,кражби и корупция...!
  • 8 ЧИТАТЕЛ

    45 1 Отговор
    ОСТАВА ЯНКИТЕ ДА ГИ ИЗБЛЪСКАТ НО В ХОЛИВУД.ТЕ СА „НАЙ,НАЙ“ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ НА ФИЛМИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ КАЦАТ САМО ТАМ ЗА ПЪРВИ КОНТАКТ С ЧОВЕЧЕСТВОТО.ХА,ХА!
  • 9 Т-34

    44 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЗиС 5":

    Е и...?!Руските курсанти са даже по- мотивирани да защищават родината си и от редовната армия...!
  • 10 Варненец

    42 4 Отговор
    Дали отново не сбъркахме, към кого да се присъединим?

    Коментиран от #35, #78

  • 11 14 88

    8 42 Отговор
    Китай ще прегази русия като Носорог пинчер.
    Едните са милярд и половина другите 145 млн.

    Коментиран от #14, #77

  • 12 А бе...

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "мъкаааа":

    ....ти го казваш,че е ,,простотия"...?!Факта си е факт...- и на Русия и на Китай им писна от назидателният ,,майчински" тон на краварите ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ланс Линк

    26 2 Отговор
    Ами сега-стратегията на САЩ ,ЕС ,НАТО изтече в канала.
  • 16 14 88

    9 28 Отговор

    До коментар #14 от "1234":

    Щом като русия искат да са с Китай не бих завиждал тогава на такива жалки пдрси
    А па Америка малко трудно далеч им е то Хитлер в една съседна Англия не можа да дебаркира па камо ли тия нискотехнологични джуджета дето и самолетоносач нямат.

    Коментиран от #23, #27, #47, #56

  • 17 танкист

    20 2 Отговор
    Има едни,дето носят бикини и розови гащинки. От тамбовската бригада със специално предназначение на Западния военен окръг.Там са женските тактически групи на специалните сили. Дано не се наложи да дойда тука,защото ще ни изядат.

    Коментиран от #21

  • 18 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    17 1 Отговор
    А добро утро.
  • 19 миии

    5 13 Отговор
    Те и с Хитлер имаха договор.
  • 20 Ерец

    26 1 Отговор
    Този германски политолог не знае един основен принцип на Русия. А именно да не продава най-новото си оръжие на съседна страна .

    Коментиран от #22

  • 21 Смех

    3 29 Отговор

    До коментар #17 от "танкист":

    С кво ще ни изядат с остарелите тенекии т-72 ли?

    Коментиран от #30

  • 22 Смех

    4 20 Отговор

    До коментар #20 от "Ерец":

    Кое и е най-новото оружие су-35 ли?

    Коментиран от #34

  • 23 Уникален си!

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "14 88":

    Невероятни глупости пишеш.

    Коментиран от #26

  • 24 no name no face no number

    16 1 Отговор
    Много добра новина супер!
  • 25 Хахонимен

    9 0 Отговор
    С това ядрено развитие ни очакват аварии като Чернобил и Фукушима без да се воюва защото няма кадри да обслужват техниката която остарява и има срок на годност
  • 26 14 88

    4 17 Отговор

    До коментар #23 от "Уникален си!":

    Невероятно е колко са тпи руснаците и как китайците ги оправят
  • 27 Там ти е

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "14 88":

    проблема, че все още живееш в миналото и си мислиш, че голямата локва е препятствие. Само да ти спомена, че стратегическите бомбардировачи Ту 160,Ту 22,както и подводниците, ще изтрият САЩ, за няколко часа без дори да могат да се осъзнаят и да ке налага въобще дебаркирането. Що се отнася до ВСВ и десанта на англ-явепиканците, ако не бе усилването на военните действия на източния фронт по молба на западните съюзници към Сталин, довели до изтегляне на значигелни военни сили от немците от западния фронт и прехвърлени на източния фронт, "високо технологичните" щяха да са удавени като овце покрай френските брегове.

    Коментиран от #28, #79

  • 28 14 88

    4 16 Отговор

    До коментар #27 от "Там ти е":

    А ти защо си мислиш че ту-160 ту-22 ту-95 и така нататък не могат да бъдат открити от радар и поразени от насочени срещу тях ракети или прихванати от изтребители?
    Обясни на хитлер какс е прави десант на скалист бряг щото не е много лесно поприцнип

    Коментиран от #41

  • 29 Смех

    4 15 Отговор
    И тоя ли монголоид на първият ред е руснак?
    После що ги приемаме за азиатци а не европейци
  • 30 Ти в

    17 3 Отговор

    До коментар #21 от "Смех":

    70-те ли живееш, или си скапан с намирането на информация. Масовият танк в руската армия е Т90 и Т72 от последните модернизации, които са в пъти над американските консерви унищожават дори със старо РПГ.

    Коментиран от #32

  • 31 Съвсем

    5 17 Отговор
    Скоро Русия ще е Северна китайска провинция!

    Коментиран от #33

  • 32 Смех

    5 17 Отговор

    До коментар #30 от "Ти в":

    И кое е модерното на т-72 и т-90 то т-90 е шаси на т-70 и уж модернизиран купол никакъв шанс срещу Леклерк Айбрамс и Леопард

    Коментиран от #43

  • 33 14 88

    5 16 Отговор

    До коментар #31 от "Съвсем":

    Вече е рускините са китайско притежание а като ти вземат жените следват земите а в тях китайците вече секът гори когато и където си поискат но това е съдбата на руските алкохолизирани пдрасти
  • 34 Ами дори

    17 0 Отговор

    До коментар #22 от "Смех":

    той е в пъти по-добър от американските и Ф35 и останалите американски боклуци. Су 35 преди няколко години при хвана и изгони американски Ф 35 преследва двойка Су 25 летящи на мисия.

    Коментиран от #40

  • 35 Шляхтиц

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Варненец":

    По вековна историческа традиция продажните български политици съюзяват България ВИНАГИ с губещата страна. Поради тази историческа традиция от БЪЛГАРИЯ на три морета останахме три файтона БЪЛГАРЕ .............
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хи их хи

    2 0 Отговор
    На тати специалиста!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хайде

    2 18 Отговор
    Хайде сега всички дето се кефят бегом я в Сибир я в Пекин!
    Ама не щете,що пращате тъпите си чаавета у тоя пропаднал запад а?Пращайте ги при мечките или прилепите.
    Аман!
  • 40 Смех

    3 18 Отговор

    До коментар #34 от "Ами дори":

    И как ги сметна тези пъти?
    Гарантирам ти че при война Запада ще направи Изтока на гробница ама да не почват тогава пак да веят бели флагчета и да се предават.
  • 41 Така е като

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "14 88":

    си нямаш на идея, че по същество тези самолети не им е необходимо да напускат територията на Русия, а изстреляните от тях хипур звукови ракети, не могат да бъдат унищожени поне в близките няколко години. Що се отнася до десанта, ако не бяха изтеглени немските ешаронни линии след първите на брега съюзниците щяха да го ядат големия, не че не го ядоха въпреки намалените значително немски сили.

    Коментиран от #44, #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Голям смех

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Смех":

    Тайната на популярността на Т-54 и Т-55 се крие в комбинацията от мобилност, висока огнева мощ, броня и лесна поддръжка. Конструкторите са обезпечили танка със 100-мм нарезно оръдие и 7,62-мм картечница, които се вместват в уникален полукръгъл купол. Там, без да се ощетява вътрешното пространство, може да се разположат оръжия и екипаж. За първи път на Т-55 освен 100-200-мм стоманена броня е инсталирана система за ядрена, химическа и биологическа защита.

    Коментиран от #46

  • 44 14 88

    4 14 Отговор

    До коментар #41 от "Така е като":

    И кое пречи на Сащ да ударят русия преди русия да си изстреля рактите и така да им обезсмисли удара.

    Коментиран от #63

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Смеееех

    3 10 Отговор

    До коментар #43 от "Голям смех":

    Трябва да си сбъркан за да хвалиш тоя бклук от миналото хилядолетие т-55
    .Ейбрамса е 70 тона т-55 е 37 тона.За кво говорим изобщо

    Коментиран от #49

  • 47 mi6osp

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "14 88":

    Хъм, балистичните ракети страхотно скъсяват разстоянията за дебаркиране, хиперзвуковите правят дебаркирането въпрос на време. Русия и Китай имат на въоръжение хиперзвукови ракети, срещу които САЩ нямат защита. САЩ евентуално ще имат на въоръжение първите такива ракети към 2027-2030г. В момента съкровеното желание на САЩ е да предизвикат напрежение и война Русия - Китай. Но няма как да го направят. Много по-вероятно е военно напрежение САЩ - Китай, след като Китай си вземе Тайван. Тогава ако Китай и Русия са в съюз, САЩ само ще подвие опашка.

    Коментиран от #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Голям смеех

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Смеееех":

    Много си сбъркан щом неподготвен обаждаш. Особеност на T-90 е, че той има в арсенала си Reflex-M KUV. Това ви позволява ефективно да провеждате целенасочен огън на разстояние от 3 км, което е 2 пъти по-голямо от радиуса на унищожаване на други съвременни танкове. "Reflex-M" ви позволява да спечелите битката на Т-90, дори преди да влезете в зоната на ефективна стрелба.

    Коментиран от #55

  • 50 Демо краци я

    5 0 Отговор
    Я wunderbar!

    Капитализъм. Всеки продава каквото може.
    Дойчовците не продаваха ли екологични vw ?
  • 51 Kcaniba

    8 0 Отговор
    Ако питате шорошнята, Сибир бил китайски!
    Обзо взето Русия и Китай ще доминират този век.

    Коментиран от #53

  • 52 14 88

    3 13 Отговор

    До коментар #47 от "mi6osp":

    Какви хиперзвукови ракети бе един предварителен пуск върху установките на тези ракети и щ ги свършат.
    Едно бомбардиране на руските летища и един самолет няма да излети.

    Коментиран от #61, #68

  • 53 Смех

    1 11 Отговор

    До коментар #51 от "Kcaniba":

    Затова ли лидерите им бягат на запад.

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Смех

    2 8 Отговор

    До коментар #49 от "Голям смеех":

    И що мислиш че Леопард не го могат това
    А и що мислиш че в ерата на хеликоптерите дроновете и бомбандировачите танка има някакъв шанс.

    Коментиран от #62

  • 56 1234

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "14 88":

    Явно,че си надрусан младеж,никога непомирисвал редовна военна служба...!Самолетоносача е абсолютно лесна мишена,с технология по-ниска от една атомна подводница,та дори и от един атомен ледоразбивач,които руснаците създават и постоянно усъвършенстват от десетилетия...!Чети бе момче...

    Коментиран от #59, #76

  • 57 Kcaniba

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Смех":

    Кои са тези лидери???
    Корумпираният Лужков, и самообесения агент на Ми-5 бирюзовски???
  • 58 Бледолики

    7 2 Отговор
    Към руско китайския съюз ще се включат Пакистан и Турция после Иран и Северна Корея, после Индия Индонезия Виетнам и накрая цяла Африка Арабите и Латинска Америка. Афроамериканския съюз с западналите от ЕС Канада Австралия няма накъде да шават просто ще ги прегазят

    Коментиран от #60

  • 59 14 88

    2 8 Отговор

    До коментар #56 от "1234":

    А ти що мислиш че самолетоносача не може да намери подовницата и да я унищожи.
    Второ как ще закараш ударна сила в близост до врага
    Трето как без самолетоносач ще направиш десант на хиляди километри от дома?
  • 60 Смеееех

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Бледолики":

    Баш виетнам с китай ше бъдат барабар и с индия.
  • 61 Какви ги пишеш на PS'ли си

    9 1 Отговор

    До коментар #52 от "14 88":

    Су-57 в момента е най-опасният боен самолет ​​за съществуващите и новоразработваните самолети на НАТО. Той съчетава всички обещаващи технолрогични нововъдения. Русия обаче разработва друго летателно военно средство - тежкият изтребител прихващач МиГ-41, който обещава да бъде още по-мощен от изтребителя от пето поколение СУ-57, пише списание Military Watch.
    Ако Су-57 и предполагаемите негови варианти бъдат създадени, както се очаква, за да заменят редица изтребители от четвърто поколение, то МиГ-41 ще стане наследник на определен самолет. Това е най-модерният и мощен в руските ВВС боен самолет от гледна точка на възможностите за въздушен бой - МиГ-31БСМ. Тези машини остават ненадминати в своето поколение по много параметри.

    Коментиран от #65

  • 62 Голям смеех

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Смех":

    Не си мисля а е така. Малко четеш.

    Коментиран от #64

  • 63 mi6osp

    13 3 Отговор

    До коментар #44 от "14 88":

    Американците твърдят, че пречат най-малко две неща: 1.при едновременно изстрелване руските ракети стигат до целите си в САЩ за 20 минути, а американските до целите в Русия след още 30 мин. (Русия заложи на хиперзвукови, САЩ главно на крилати). 2. Последната произведена от наземната част на ядрената триада на САЩ балистична ракета Минитмън 3 е на 46г. и последните тестове показват, че вече 25% не могат да излетят от силозите. САЩ имат проблеми и с морската и с въздушната част на триадата си. 3.Русия имат ПРО, САЩ на практика нямат.
  • 64 Смех

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "Голям смеех":

    В ерата на хеликоптера танка е нищо
    По принцип танка е остаряла технология

    Коментиран от #66, #69, #71

  • 65 14 88

    4 10 Отговор

    До коментар #61 от "Какви ги пишеш на PS'ли си":

    Нямат достатъчно произведени
    Руснаците нямат американското качество на производство.,

    Коментиран от #67

  • 66 Голям смеех си

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "Смех":

    Разбираш ли от военна музика? Знаеш ли за какво служат танковете?

    Коментиран от #72

  • 67 Какви ги пишеш на PS'ли си

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "14 88":

    Сега какво? Не ти харесва боята ли?
  • 68 mi6osp

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "14 88":

    След изказването на Путин, че всяко пускане на ракети срещу Русия ще се приема като ядрено нападение и Русия ще отговори с пълната сила на стратегическите си ядрени оръжия, включително верху центровете за управление, на американците им се отщяха всякакви концепции за бърз глобален удар.
  • 69 Голям смеех

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Смех":

    Как се печели война само по въздух? Една държава се е предала след две бомбардировки.

    Коментиран от #70

  • 70 Смеееех

    3 6 Отговор

    До коментар #69 от "Голям смеех":

    Много просто две ядрени ракети над Мацквйе и войната е спечелена а те тия ракети ше дойдат по въздуха
    Те така се пичели

    Коментиран от #74

  • 71 mi6osp

    7 2 Отговор

    До коментар #64 от "Смех":

    Това, което казваш, важи само при война с камилари. В ерата на С300 - 350 - 400 при война с Русия, всякакви хеликоптери на 300-500 са лесна незащитена цел.

    Коментиран от #73

  • 72 14 88

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Голям смеех си":

    Знам че са супер лесни за унищожаване в 21 век а след като ги унищожат няма да има значение за какво трябва да служат.
  • 73 Смех

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "mi6osp":

    Те ще бъдат ударени тези с-300,400,500,600,700 и тн.
  • 74 mi6osp

    7 4 Отговор

    До коментар #70 от "Смеееех":

    Не си познал. Москва е защитена с най-модерната система ПРО в света, други големи руски градове с индустриални зони също имат ПРО. САЩ нямат защитен с ПРО град, защитили са шахтите с ракети.

    Коментиран от #75

  • 75 Смех

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "mi6osp":

    Сащ имат персонални бомбоубежища не го забравяй.
  • 76 Бай Манчо

    8 0 Отговор

    До коментар #56 от "1234":

    Не си губи времето с този превъзбуден младеж , който е виждал оръжие по филмите само .
  • 77 някой

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "14 88":

    Никой не може да прегази Русия, набийте си го в главите веднъж за винаги! Ставате смешни.
  • 78 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Варненец":

    Предишният път, когато сме обърнали гръб на Русия и сме се хванали със запада, е бил през ВСВ. Последиците ги знаем всички - Парижкия мирен договор.

    Коментиран от #84

  • 79 Жестоката истина

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "Там ти е":

    Руските бомбардировачи за да стигнат до САЩ трябва да преминат през най - мощния флот на планетата и ако някак си успеят трябва да се сблъскат с най- мощните ВВС! Намали водката!

    Коментиран от #80, #81, #83

  • 80 истината

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "Жестоката истина":

    аз пък ти гарантирам, че при потапянето на самолетоносач военен отговор няма да има. просто е безмислен и ще означава края на живота за всички по на юг от втория меридиан, антарктида ще я заразят превантивно. обаче, всичките парички висящи в систеюата суифт стават нищо не струващи номерца, защото единствената им разлика с биткойна е, че самолетоносача им е гарант. ако изобщо схващаш какво ти пиша, то е, че прееваниия си ти. без значение дали пишеш по нареждане и си платен, или просто си жертва на пропагандата. ха със здраве и да не става, че ше разберем колко е дълбока заешката дупка всички...
  • 81 истината 2

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Жестоката истина":

    второ войната е в стратосферата и нагоре вече, там флот, модерна униформа и тарикатска пропаганда нема. затова всичките пари отиват там - спейс екс, блу скай, скай линк. интересно обаче руснаците там са доминант, имат уникален фундамент в ракето науката. така или иначе жалкото човечесво над 450-тия километър може да изкара за повече време максимум количка с дистанционно и слънчева батерия завита в станиол или радиопредавател с камера и сензори. другото са недоказани теории. в същия момент на земята е мазало, на две ракий убиват хора за удоволствие от петрич през пенсилвания до буркина-фарсо и казань. батка за тая реалност военните само допринасят.
  • 82 Пичове

    4 2 Отговор
    Всички Русия-САЩ а то е Русия и Китай срещу САЩ. Всякакви аргументи отпадат, в случая не залагайте на САЩ по добре на куц кон заложете.
  • 83 Да не сте

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Жестоката истина":

    Под въздействието на някоя,поредна Голивуд боза? Със непобедими самолетоносачи,и ТОП гънчовци, където един трепе цели ескадрили,без да се изпоти.Давай линк,ако има нещо ново. Да се посмеем.Да знаеш,че ,разведряват обстановката. ", Приказка за лека нощ" но приятно.Тези планини от желязо,могат да плашат държави- джуджета.Срещу такива, наистина са страховита мощ.Отдалеч,бият с ракети и самолети.Но срещу Дракона и Мечока,са Нула. От брега,от въздуха,от подводници са буквално издухани само за минути,при реален конфликт.При съвременните възможности на ВКС,дори и малък кораб,намиращ се на две хиляди километра,за когото изобщо не подозират,ще го прати на Дъното.Легендата за Давид и Голиат,във съвременен вариант- прашка срещу меч!
  • 84 да бе

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    ВСВ сме обявили война на САЩ и Англия а Русия на нас.
  • 85 И АЗ НЯМАМ

    1 1 Отговор
    ЩАТИТЕ КУПУВАТ ТИТАН ОТ РУСИЯ И КИТАЙ , ЩОТ НЯМАТ --------- АКО СПРАТ ДОСТАВКИТЕ КВО ПРАИМ ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания