Last news in Fakti

31 Май, 2021 15:57 1 672 8

ЕС опитва да промени поведението на Турция

  • ес-
  • шарл мишел-
  • турция

Това обяви Шарл Мишел

ЕС опитва да промени поведението на Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз е готов да използва всички налични възможности, за да промени поведението на Турция. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от Катимерини.

Европейският дипломат обяви, че остава предпазлив по отношение намеренията на Турция. Заявява се, че предизвикателствата от тоталитарни режими към западния свят постоянно се повишават.

Посочва се, че ЕС не бива да пренебрегва това. Мишел обяви, че е изпратено много ясно послание към Турция.

Групата е готова на позитивен дневен ред. Това ще стане при напредък в различни области.

Напредъкът зависи от поведението на Турция. Всички европейски институции ще продължат своето тясно сътрудничество.

Подкрепена е обявена от Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел, които продължават диалога по дипломатическите въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    13 0 Отговор
    Демек, жената да може да сяда до Султана?
  • 2 Бледолики

    6 12 Отговор
    Турция беше тъкмо с унищожена империя а безпомощния Запад направи независима Турция, как да промениш мнението на някой който го финансираш. Това е все едно вместо да лекуват тумора и да го изрежеш да го подхранваш за да расте . Явно цялата политика на ЕС е зависима и затова е напълно бездействаща
  • 3 ислям терор

    8 19 Отговор
    Няма смисъл да се опитват да ги променят. Те са си варвари от векове та до ден днешен и това се вижда постоянно. Нужно ли е да споменавам Сирия, Армения и т.н.
    ЕС трябва да ги игнонира напълно, да забрани всякакъв внос от там и да изгони всички техни граждани. Това е, всичко останало е бля, бля, бля и празни приказки.
    Време е Европа да се вземе в ръце и да им покаже къде им е мястото, а то не е в Европа, а в анадола.
    Не са ни притрябвали нито те, нито останалите мюсюлмански емигранти.
  • 4 Бледолики

    3 8 Отговор
    Държавите които не е препоръчано за туризъм заради опасност са Турция, Тайланд, Мексико, Египет и други като изненадващо място в топ 10 е САЩ а най обезпокоявани за туризъм е ако си в Исландия
  • 5 Гост

    1 3 Отговор
    Тези явно не знаят, че вълкът козината си сменя, но нрава си не сменя.
  • 6 Това не е ли намеса в турските дела?

    6 1 Отговор
    Как така някой си ще се опитва да определя поведението на суверенна държава?
  • 7 Хи хи хи

    8 1 Отговор
    Явно Запада си мисли, че ние не знаем що е то тоталитарен режим. Навремето, когато нас ни управляваше диктатор, магазините бяха празни и имаше опашки за почти всякаква стока. При турците освен, че магазините им са пълни, даже ние отиваме да пазаруваме в Турция. По време на диктатурата в България почти никой нямаше право да напуска страната, а турците съвсем спокойно ходят по цял свят и ги има по целия свят...
  • 8 Мъъъка голяма

    6 0 Отговор
    Евро съюза ли иска промяната или месю Шарл. Промяна ще дойде след като всички страни от ЕС си купят Байрактар ТБ 2 от Турция и си защитят границите от трети страни,също като Полша и другите от опашката. След това ще се пие турско кафе с кеф.
Новини по държави: