Last news in Fakti

4 Юни, 2021 15:25 2 692 4

Освобождаването на убиеца Джовани Бруска предизвика смут в Италия

  • джовани бруска-
  • доживотна присъда-
  • коза ностра-
  • джовани фалконе-
  • фабрика за смърт

Твърди се, че Бруска е признал участието си в близо 150 убийства

Освобождаването на убиеца Джовани Бруска предизвика смут в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Освобождаването от затвора на един от придобилите най-мрачна слава мафиоти, който е станал информатор на полицията, разпали още по-силно възмущение, дори след като бе излъчено негово старо интервю от затвора, в което той се извинява на множеството си жертви, за ролята, която е играл в "тази фабрика за смърт", предаде Асошиейтед прес, съобщи Дневник.

Шейсет и четири годишният Джовани Бруска излезе от затвора тази седмица, след като излежа 25 години от доживотната си присъда за някои от най-отвратителните престъпления на Коза ностра. Сред тях са атентатът с поставена в кола бомба през 1992 г., убил водещ италиански прокурор, разследващ мафията, както и отвличането и убийството през 1996 г. на 11-годишния син на човек, изменил на мафията.

Тялото на удушеното момче беше поставено във вана с киселина.

Твърди се, че Бруска е признал участието си в близо 150 убийства в качеството си на дясна ръка на "боса на босовете" на Коза ностра Салваторе "Тото" Риина, който умря в затвора през 2017 г.

Предвид сериозността на престъпленията, извършени от Бруска, неговото предсрочно освобождаване възмути много италианци и породи призиви за реформи на законодателството, което позволява намалени присъди за мафиоти, които нарушат мафиотската "омерта", или обета за мълчание, и сътрудничат на разследващите.

Други обаче като сестрата на убития прокурор защитават тази процедура като необходим начин да се склонят мафиотите да сътрудничат на съдебната система, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    3 1 Отговор
    Да заповяда при нас, имаме си един прокурор го чака.
  • 2 Евала

    1 0 Отговор
    Национален герой срещу чинушки те
  • 3 Хан Ко Брат

    6 2 Отговор
    Колко от нас мислят, че този и тези като него заслужават смъртна присъда? В САЩ и Китай отдавна да е бил осъден на смърт. Прекалено многото права, корупцията и изискването на дузина доказателства прави така, че мафията и въобще престъпността да я има.
  • 4 те ми да да ама не

    0 1 Отговор
    Защо тогава има термин "доживотна присъда"!? Този толкова врагове има, че едвали, ще се радва дълго на свобода, но въпросът с т.н. "присъди" е принципен!
Новини по държави: