Last news in Fakti

8 Юни, 2021 18:55 1 558 6

ЕС въвежда правилата за върховенството на закона

  • ес-
  • правила-
  • право

Подготвени си очакваните документи

ЕС въвежда правилата за върховенството на закона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз е готов да предприеме първи действия за прилагане на новите правила с обвързване на разходите от общия бюджет с върховенството на закона в европейските държави, съобщи Фигаро.

Това може да стане до есента. Новината беше обявена от европейския комисар по бюджета Йоханес Хан.

Той не отрече за подготвен документ, предвиждащ първите действия да са приоритет за девет неназовани държави. Предстои да се внесе чернова за насоките по прилагането на правилата.

Насоките могат да бъдат съобразени с решение на Европейския съд. Съдът трябва да обяви решение по молбите на Унгария и Полша за оспорване на новите правила.

Предстои правилата да бъдат оценени от Европейския съвет и Европейския парламент. ЕП настоява правилата да бъдат реализирани бързо.

Това ще позволи спиране на бюджетните средства към държавните с недостатъчно законодателство. Предстои дискусия по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой вярва на ЕС?

    8 7 Отговор
    Моля да си вдигне ръката..
  • 2 345

    13 0 Отговор
    Ето какъв ще е резултата за България от 10 г управление на Тиквата и герб …
  • 3 Така е като крадеш с каруци

    5 3 Отговор
    Да крадат като тиквата с тирове и да има за ЕС.
  • 4 Мобилен телефон

    2 1 Отговор
    10те божи заповеди от скрижалите на Моисей са най върховни защото са му спуснати свише в планината Синай всеки мобилен телефон има 10 копчета от 0 до 9
  • 5 нормално

    2 0 Отговор
    Като им набият шамарите във Франция. Сега да го набият и на бабето и ще се вземе решението.
  • 6 big

    1 0 Отговор
    Тези се шегуват! Та нали досега те бяха люлката на: демокрацията, върховенството на закона, защита на човешките права, истината и т.н. Излиза, че такова въобще е нямало и тепърва ще се създават механизми за това. Абсолютни лицемери! Жалко за България, какво прави, какво струва, все е от грешната страна!
Новини по държави: