Last news in Fakti

9 Юни, 2021 16:02 1 698 9

ЕС няма единно мнение за Русия

  • шарл мишел-
  • ес-
  • русия

Това обяви Шарл Мишел

ЕС няма единно мнение за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС няма единно мнение относно диалога с Русия. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от Фигаро.

Дипломатът обяви, че ще има демократични дебати. Припомня се, че ЕС и Русия са свързани с комплексно партньорство.

За това и всеки диалог по темата трябва да се основава на консенсус. Подготвя се доклад по темата.

Темата е била разгледана на последната среща на върха. Всеки от европейските представители е предал своя опит за диалога с Русия.

Мишел обяви, че руското правителство е довело до цяла серия от конфликти около себе си. Припомня се, че в повечето случаи ЕС само реагира, а не проявява инициатива.

Дипломатът смята, че групата трябва да определи своите цели и пътят за тяхното реализиране. Дискусиите ще се водят върху основата на доклада, който ще бъде изготвен от върховния европейски представител по външните работи Жозеп Борел.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жижко

    17 0 Отговор
    Всичко е интереси.
  • 2 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Тия са като старци на квартална пейка.Не знаят какво искат
  • 3 дедо Герчо

    22 1 Отговор
    РУСИЯ НЕ ВИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА,ДРУАРИ ,БРЮК СЕЛСКИ ЧИНОВНИЦИ ! ТЕ ОТИВАТ НА ДИРЕКТНО ДОГОВАРЯНЕ С ВСЯКА СТРАНА ПООТДЕЛНО...ХЪХЪХЪ...
  • 4 ами

    18 0 Отговор
    Те тия, май имат единно мнение само за далаверите. Колкото повече, толкова по-добре. Щом мъничка България опоска толкова милиончета, какво ли правят батковците и какичките.
  • 5 2121

    9 0 Отговор
    Никакви конфликти Русия не създава.Създава ги Сащ.ЕП ,ЕС ЕК са закриване.Джендър до джендър.Как се работи с двуполови,индивиди?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар

    3 0 Отговор
    Чета статията и се чудя тоя от простотия и лакейско държание е станал тъп който си вярва или си е роден такъв, но като гледам и от двете
  • 8 европеец

    3 0 Отговор
    Но има мнение за диалога с Украйна и Беларус. Господа от ЕС подредете къщичката си " ЕС"и тогава се опитвайте да оправите и чуждите. Докато у нас /страна от ЕС/ хората протестираха срещу протежето ви, вие се правехте, че не виждате и не чувате / българите ще се оправят сами/ сега сте тръгнали да оправяте тези, които не са в ЕС.
    о за лицемерие?
  • 9 Варненец

    0 0 Отговор
    То ЕС няма, става ислямски съюз, те се готвят за "единно" мнение. Бях години в Немско, Нидерландия, Северна Италия, Каталуния и видях, и разбрах. ЕС си отива, само нашите глави не го увират.
Новини по държави: