Last news in Fakti

15 Юни, 2021 14:45 2 182 15

Ердоган не отстъпва: Позицията на Турция за ракетите остава непроменена!

  • турция-
  • сащ-
  • с-400-
  • нато-
  • реджеп ердоган

Турският президент е казал същото и за ситуацията с американските изтребители F-35, от чието производство Анкара беше извадена, заради придобиването на руските С-400

Ердоган не отстъпва: Позицията на Турция за ракетите остава непроменена! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Позицията на Турция относно придобитите от Руската федерация зенитно-ракетни системи (ЗРК) С-400 остава непроменена. Това заяви в понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган на пресконференция след разговори в Брюксел с американския президент Джо Байдън и в края на срещата на върха на НАТО, предава TACC.

"Разбира се, невъзможно е въпросът за С-400 да не е бил в дневния ни ред на преговорите с Байдън. По отношение на С-400 изразих същото мнение, което сме заявявали и по-рано. Също така докладвах за стъпките, които можем да направим съвместно по отношение на отбранителната индустрия ", подчерта турският лидер, цитиран от "Фокус".

Според Ердоган той е казал същото и за ситуацията с американските изтребители-бомбардировачи F-35, от чието производство Турция бе извадена, заради придобиването на руските ЗРК.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IVAN

    26 4 Отговор
    браво един да им се упълчи
  • 2 Антитрол

    17 2 Отговор
    Сороснята да каже нещо за чл.5 от договора за нато - Байдън каза че е твърд член ама ако е като неговия не е баш твърд.
  • 3 Боката

    3 12 Отговор
    Абе то хубаво,ама само асфалт и ракета не става за баш-софра.И еврофондец трябва,аз съм в нещата..
  • 4 Сатана

    17 3 Отговор
    БГ не разполага с С400 но въпреки това не е получила нишан,че платените Ф16 ще бъдат доставени някога.
  • 5 Фатих

    27 6 Отговор
    Когато избухна сирийската криза страните от НАТО -Германия, Холандия и Италия изпратиха на сирийската граница на Турция комплекси за противовъздушна отбрана "Патриот". След около 2 години,всички страни започнаха да си оттеглят системите поради една или друга причина. Турция се обърна към САЩ и Обама да й продадът комплекси "Патриот" защото се чувствува в опастност и не може да защити въздушното си пространство- Обама и САЩ отговориха "Трябва ни одобрение на Сената" и толкова. Това одобрение не се получи с години.Тогава Турция се обърна към Русия и я помоли да й продаде С-400,Русия се съгласи,Турция си плати и всичко е ОК .Какво ги интересуват империалистите с каква техника Турция ще брани небето си? Имайте търпение след около 2-3 години и С-400 няма да им трябва ще си имат свои-"СИПЕР" се казва системата и е много по-ефикасна от С-400 и "Патриот"...Турция си е велика държава-държава наследница на империя. Когато Турция владееше три континента САЩ още не съществуваше, а до 1868 САЩ са плащали данък на Османската Империя. Турците са си прави, защитават интересите и държавата си.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Емор

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Фатих":

    Ердо си купи празни траби,И белите агнета гласоподаватели те повярваха,и никога няма да ги ползва.

    Коментиран от #8, #14, #15

  • 7 CL500

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Фатих":

    Доста си попресилил нещата относно възможностите на турска система за ПВО. Турците имат програма и за собствен танк, за изтребител, ти казваш и за ПВО, но всичко това е да стимулират собствената си икономика и на по-изгодна цена да подсигурят армията с численост на основни сегменти. Но те нямат нито традициите, нито капацитета за свръх технологични производства, равняващи се на САЩ, Русия, Израел и ЕС. Тази техника може да се ползва за локални конфликти срещу държави/организации с поостаряла техника. Недей ги слага в топ лигата на оръжейното производство.

    Коментиран от #12

  • 8 Трабата

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Емор":

    Се пише: търба или pipe.
  • 9 Абе не знам,но

    8 0 Отговор
    Комшията си има топки.Знае,че друго е да си имаш " ракетен вълкодав" във двора.Ни чужд,ни свой ще посмее да прекрачи портата ти, без разрешение.
  • 10 Чиста ,трезва преценка

    9 1 Отговор
    И той знае,и каубоеца знае,че без него,Отанчо е гола вода.Втора по големина и мощ армия в рамките на Отанчо след щатската.В най невралгичния фланг- южния.Ако се оттегли,останалите са дребна цаца отвсякъде.
  • 11 Браво

    8 1 Отговор
    Ей, гиди ганьо ей. Сега разбираш ли що е то да си внук на османци и защо са владели три континента 600 години...
  • 12 5Kan

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "CL500":

    „Вече не говорим за HİSAR-A и HİSAR-O, мислим за A + и O +“
  • 13 Гюро Михайлов

    8 1 Отговор
    Може да обвиняват Ердоган в какво ли не, но назовете ми един от тези всички лидери, който се е осмелил да критикува САЩ и да не играе по свирката им.Въпреки , че САЩ им пречат всякак и лирата девалвира от тези пречки, не защото турската икономика не работи на високи обороти.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Емор":

    И нашата позиция е същата, дадохме 2 милиарда и кусур и ше чакаме, ама на куково лято самальотчета 😂😂😂😂😂, и като ти дойдат, ако изобщо дойдат ефките оди да ги пробваш дали са празни 😂😂😂
Новини по държави: