Last news in Fakti

16 Юни, 2021 19:46 1 765 9

Блокиран транспорт и масови протести в Атина

  • блокиран транспорт-
  • протести-
  • законопроект-
  • права-
  • опозиция

Стачката е организирана срещу проектозакон и ще продължи до полунощ

Блокиран транспорт и масови протести в Атина - 1
Снимка: БГНЕС

Масови протести пред парламента в гръцката столица Атина срещу проектозакон, който депутатите ще гласуват тази вечер, предаде БНР.

Синдикатите организират демонстрации срещу премахване на осемчасовия работен ден. Стачката продължава до полунощ с блокиран транспорт.

Хиляди гърци са пред парламента и протестират срещу промените в трудовото законодателство, които ограничават правата на трудещите се и дават възможност на работодателите за масови уволнения без обезщетения.

Блокиран е центърът на Атина от демонстранти, които остават пред парламента до приключване на гласуването.

Силно е напрежението и вътре в парламента, където по време на дебатите опозицията подложи на остра критика цялата система на трудови отношения в страната.

Депутат от опозицията прикани колегите си от управляващата партия първо да отидат на работа една седмица в строителството или в мините и след това да гласуват премахване на осемчасовия работен ден.

Премиерът Мицотакис защити позицията на правителството и заяви, че новият закон цели да въведе ред в защита на правата на работниците. Опозицията категорично заяви, че няма да подкрепи закона.

В страната стачката продължава до полунощ с блокирани пристанища, спрени влакове и градски транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ а не мърша

    13 1 Отговор
    Тези гърци по зле от нас ли живеят, че са единни във всяко отношение и човек като ги гледа отстрани и прави разликата що е то мърша и що е то народ

    Коментиран от #4

  • 2 Така се

    11 1 Отговор
    протестира.Присъствах на протест в Атина през 1999г.Леееле,онемях,уплаших се.Жива война беше.Други са гърците,единни са,сплотени и много помагат,ако имаш здравословна нужда
  • 3 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Хехехехе Митсотакис щял да пази правата на работниците....
  • 4 Ковидарите

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "народ а не мърша":

    Стига сте ги възхвалявали тия гърци, ако бяха такива, каквито ди мислите нямаше да позволят да ги покори звездата на сион и нейния водач Мицотака и да ги затвори по къщите за година, като добитък в обор и да излизат смс-и и ходят с по две маски и да им върне икономиката, туризма в "първи клас"! Това са ви "смелите" гърци, голяма работа, като сега излезли да протестират за нещо си, като ония ги пречупи ? Българите може да са всякакви и да се спасяват поединично, но такава гавра, каквато търпяха гърците покрай здравния фашизъм едвали, шяха да изтърпят! Нещо много ви е къса паметта!

    Коментиран от #6

  • 5 До 4

    6 1 Отговор
    Много грешиш.Гърците са на светлинни години пред нас.Правителствата им раздават ГОЛЕМИ помощи на бедните.И гърците са ДОБРИ,винаги ще се притекат на помощ,даже и на чужденци.От дългогодишно пребиваване в Гърция ти пиша тези неща,които са ИСТИНА

    Коментиран от #7

  • 6 кукуш

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ковидарите":

    Май забравяш кой на кого слугува и кой на кого сменя жълтите памперси за жълти стИнки. Булгура няма покритие
  • 7 Ковидарите

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "До 4":

    Ако си бил в Гърция няма да напишеш тези глупости, сериозно!
  • 8 Помяри

    0 3 Отговор
    Вари го печи го ЦИГАНИНА СИ Е ЦИГАНИН
  • 9 Фалш Данс

    5 1 Отговор
    Ето това е народ който си отстоява правата. А в България, всичко е фалшиво- дори и "протестите". Имаме фалшиво правителство, фалшив Президент, фалшива "демокрация", фалшива "борба с корупцията", фалшива "пазарна икономика", и фалшива "приватизация". Само крадливите ни олигарси са до болка истински. Сега и изборите ни ще са фалшиви на флашки форматирани от комунистите на Фърчилото.
Новини по държави: