Last news in Fakti

17 Юни, 2021 13:40 1 798 4

Гърция прие трудовия закон

  • гърция-
  • парламент-
  • промяна

Протести срещу новите промени

Гърция прие трудовия закон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцките народни представители приеха реформата за труда, съобщи Катимерини.

Гласуването се проведе след широките протести през вчерашния ден. Протестите бяха проведени от персонала на транспорта в страната.

От там твърдят, че законът ще позволи на работодателите да налагат извънреден труд, без да плащат бонуси за него. Правителството на премиера Кириакос Мицотакис има мнозинство и опитва да преразгледа старото законодателство.

Той отхвърли твърденията, че това реално оспорва идеята за осемчасовия работен ден. Опозиционните партии отхвърлиха промяната.

Представителите на работещите в страната настояват решението да бъде оттеглено. Служителите ще получат право да не откликват на търсене на службата извън работно време и ще получат дигитална работна карта, която ще следи реалния работен ден.

Преди гласуването пред парламента няколко хиляди души проведоха мирен протест срещу промените.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербер

    2 6 Отговор
    Ние пьк сме си за - борисов и герб
    Само тои ни добави -300 ч допьлнително право на труд
    Работа , работа , работа
  • 2 ганчо потуранчо

    9 1 Отговор
    Със сигурност това да се възлага извънреден труд без да се заплаща ще го работим ние, едва ли грък ще работи това. Аз в Гърция гъркини слугини по домовете не съм виждал, ама българки мноооого
  • 3 Шперца за окови

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ще получат дигитална работна карта, която ще следи реалния работен ден.
    Значи оня бог на интернета ще знае къде, кога, и колко работим. Редом с това ще има лични паспорти, Сертификат за дОказване на Ваксинация Индентификационен Документ (1 9). По всичко личи че няма да можем да хванем гората, камо ли да пасем патки обезпокоявани от данъци
  • 4 5ко

    4 1 Отговор
    Гърците не могат да мърдат с тея заеми и сега изпълняват всичко което им кажат партньорите глобалисти. Безплатен обяд няма и сега е ред да се плаща. Ако не махнат това правителство и го заменят с истинско, не купено, стават роби на "началниците".
Новини по държави: