Last news in Fakti

24 Юни, 2021 06:31 7 520 19

Основателят на антивирусната програма McAfee е открит мъртъв в затвора

  • джон макафи-
  • mcafee-
  • мъртъв

Това се случва в деня, в който Испания разреши екстрадирането му към САЩ

Основателят на антивирусната програма McAfee е открит мъртъв в затвора - 1
Снимкa: БГНЕС

Джон Макафи, американският създател на прочутата антивирусна програма, издирван за данъчни измами в родината, е открит мъртъв в затвора, предадоха световните агенции. Това се случва в деня, в който испанското правосъдие разреши екстрадирането към САЩ.

Превърнал се в гуру на криптовалутите, този бизнесмен беше арестуван през октомври 2020 г. на летището в Барселона и поставен в предварителния арест. Зелената светлина за екстрадицията му, дадена от испански съд, обаче може да бъде обжалвана. Тя трябва след това да бъде одобрена и от испанското правителство.

Според американски прокурори Макафи, който е на 75 години, е пропуснал да декларира милиони долари приходи, а също е укрил от данъчните недвижимо имущество, кола и яхта, като ги е записал на името на други хора. Той беше издирван с международна заповед за арест.

За Макафи се заговори и през 2012 г., когато съседът му в Белиз, беше мистериозно убит, а това престъпление остана и до ден днешен неразгадано. Тогава полицията в хода на разследването откри, че самият Макафи живее със 17-годишно момиче и притежава няколко оръжия в дома си. Макафи избяга тогава и медиите месецi наред следяха неговото издирване от полицията.

През 2015 г. пък той беше задържан в САЩ за шофиране под влиянието на упойващи вещества. През 2019 г. пък се похвали, че иска да е кандидат за президент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    60 1 Отговор
    А защо не сте написали за оставеното от него писмо?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Анонимен

    65 2 Отговор
    Знаел в нещо, което не е трябвало да знае.
  • 3 Хехехе

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Което писмо написа надзирателя,след като го уби...
  • 4 Защото

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Са мисиркии гулю гулю
  • 5 ИсУСА Кристчън

    35 5 Отговор
    Всеки може да е данъчен но не всеки е Макафи тия в САЩ преиграват с тези данъци у нас колко фирмаджии си накупиха движимо и недвижимо имущество за фирмата си и го декларираха като разход за да ме плащат големи данъци даже гласуваха закон някакъв за ползването на фирмените инвентари за лично ползване

    Коментиран от #12, #15

  • 6 МаНафи

    41 1 Отговор
    Не е само е знаел, но е щял и да каже нещо от което САЩ много щяха да пострадат
  • 7 Скептик

    50 1 Отговор
    Оттдавна го издирват и тормозят - укритите данъци са поводът, някъде другаде ще да е истинската причина.
  • 8 Virus found

    17 1 Отговор
    Направили са му някое дистанционно онлайн сканиране на системата.
  • 9 мак АЛЛИ реза

    25 0 Отговор
    Аз пък да попитам!
    Абе, как така се "основава" антивирусна програма?
    Все бях чувал, че програмите се пишат или съзадават, а софтуерните компании се основават, ама сегте чувам основаване на програма.
    Шуми, шуми, яворе.......
    п.п.
    Барем малко по-грамотнички да ви намираха!
  • 10 Реално

    43 2 Отговор
    Тоя пич беше пуснал в интернета схемите и измамите в финансовата сфера на американските власти ....Инфото изчезна след един ден-изтриха го от всички интернет ресурси.НО...някои много предвидливи и умни хора го копираха...Информацията с две думи показваше чудовищни престъпления-военни и политически чрез които се подържа американската финансова пирамида.Беше изчислил,че един-само един ден война в някоя страна носи на САЩ над 250 милиона печалба...-сещате ли се защо америте"защитават демокрацията" и защо този пич вече не е между живите...?
  • 11 Бай Дън

    34 0 Отговор
    Иначе ако се беше гътнал Навални, война праим!
  • 12 Затова БВП на

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИсУСА Кристчън":

    глава от населението на САЩ за 2019 е 65.300 долара, а на България за същата година е 9.800 долара... Защото са "най-интелигентните" в света и са много хитри и търпят функционално-неграмотен тип, който се изцепи, че прокуратурата"дължи действия, а не резултати".
  • 13 хмм

    18 2 Отговор
    Научил е някаква секретна информация и са го очистили.
  • 14 Kcaniba

    28 2 Отговор
    Поредният самоубит от демакратичните човекоядци - фащ!
  • 15 Балъка BG

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИсУСА Кристчън":

    Даже след 10г. на имотите им опада и ДДС.
  • 16 ИСПАНИЯ

    6 0 Отговор
    В ИСПАНИЯ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА СА НА ПОСЛЕДНО МЯСТО,ЧЕНГЕТАТА БИЯТ ДО УБИВАНЕ И НИКОЙ НЕ ИМ ТЪРСИ СМЕТКА .ДИКТАТУРА ОТ КЛАСА.
  • 17 ЪРП

    6 0 Отговор
    ЛЮЛКАТА НА ДЕМОКРАсИЯТА ТАКА ДЕЙСТВА С НЕУДОБНИТЕ ...
    БОГ ДА ГО ПРОСТИ ЧОВЕКА...!
  • 18 75 3 78999

    2 1 Отговор
    "месецi " побликувано от факти. бг. Искате да пишем с българската азбука па вий вижте се кви сте.!
  • 19 ема

    3 0 Отговор
    занимавал се е с антивирусна програма, различно от политиката на сатанистите , било им е малко да го окалят, че и го "самоубили" - това е като картини и статуи на разпнатия Хистос - малко име че са го убили ,че и продължават векове да го убиват извергите, тези които откраднаха миналото на човечеството, вгорчиха- настоящето и написаха предварително и жестокото ни бъдеще...но не се знае -може пък Светлината да победи мрака, ако се осъзнаем и сме единни