Last news in Fakti

24 Юни, 2021 16:55 1 800 22

Лукашенко под обсада! ЕС наложи още икономически санкции на Беларус

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • санкции-
  • роман протасевич

Ограничава се търговията с петролни продукти, калиев хлорид и стоки, които се използват за производство на тютюневи изделия

Лукашенко под обсада! ЕС наложи още икономически санкции на Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съветът на ЕС наложи целенасочени икономически санкции на Беларус в началото на срещата на европейските лидери.

С новите икономически мерки се забранява пряко или непряко продажбата, снабдяването, прехвърлянето или износа в страната на оборудване, технологии или софтуер, предназначен основно за наблюдение и прихващане на интернет или телефонни разговори, както и на стоки и технологии с двойна употреба за военни цели.

Ограничава се търговията с петролни продукти, калиев хлорид и стоки, които се използват за производство на тютюневи изделия.

Освен това, се ограничава достъпът до капиталовите пазари на ЕС, както и застраховането и презастраховането на правителството на Беларус и неговите публични органи и агенции.

Европейската инвестиционна банка ще преустанови всякакви плащания по съществуващите споразумения, свързани с проекти в обществения сектор и договори за оказване на услуги за техническа помощ.

Страните членки трябва да предприемат необходимите действия за ограничаване на намесата на Беларус в многостранните банки за развитие, на които тя е член.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    31 11 Отговор
    Беларус не е в ЕС.

    Що не наложиха санкции на шофера на жипка?
  • 2 Kcaniba

    26 26 Отговор
    И тоя същия ,като руския палячо.

    Коментиран от #15

  • 3 Дългият

    22 23 Отговор
    Това заслужава този Съвецки ръководител на Беларуското Политбюро....
  • 4 Брюксел

    11 16 Отговор
    ЕС не знае ли, че този има диагноза "шизофрения" от 1983 година. Лежал е в болници. Инфо от руски медии.
  • 5 АУУУУУ

    23 19 Отговор
    АЙДЕ ОЩЕ ФИНАНСОВИ ШАМАРИ ЗА УРУНГЕЛА ОТ БЕЛАРУС!!!! ЕВРОПА ЩЯЛА ДА СЪЖЕЛЯВА....САМО ДЕТО БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ СПАДНА С ЦЕЛИ 3% .... СЕГА СЕ ОЧАКВА СПАДЪТ ДА СЕ УВЕЛИЧИ !!!! ХАЙДЕ ДА ВИДИМ , КОЙ ЩЕ СЪЖЕЛЯВА ..... И НАЙ-ХУБАВОТО Е ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ КВИЧАТ ОТ БЕЗСИЛИЕ !!!!
  • 6 Ха ха ха

    15 16 Отговор
    скоро У мавзолейчето ! Няма да стъпваш толкова смело като айдУк У мандра !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 00014

    19 16 Отговор
    Хората бързо забравят кога са били на колене. Само 75 години минаха оттогава. А може би сегашните им наследници джендърлибералите искат да го усетят и те?
  • 9 БОЛШЕВИК

    27 22 Отговор
    На Лукашенко му дреме, петрол колкото си искаш от Изток.
    Лукашенко без ЕС, може - ЕС не може без богатствата на изтока!
  • 10 шопландец

    15 12 Отговор
    Много джедър много либералидиоти пишат под статията бре ццц,до къде ви доведе евролиберастията за нищо не ставате ццц
  • 11 Сандо

    9 7 Отговор
    Бащинската прегръдка на Путин ще го приласкае.Всъщност Лукашенко и сам би се дал,но как да хариже страната си на алчните и ненаситни олигарси?
  • 12 Що така

    17 8 Отговор
    До преди САЩ, а сега
    ЕС = тероризъм
  • 13 Гошо

    12 4 Отговор
    Догодина ,Франция и Германия ще му предлагат разни срещи, е не директно те де,щото нали субординацията не позволява Ама примерно Белгия или Португалия стават ,холандците много опърничави та не стават на Италия и Испания пък доверие нямат , Дания също, след пускането на СП и спирането на Балтийския прекалено много на сериозно взеха да се взимат За Полша и там другите ,те пък много емоционални Но Австрия и особено Унгария стават Даже да Унгария ще е най подходяща за преговори с Беларус и сигурно ще са те че то от друга страна Белгия и особено пък Португалия ,много мухлясали За нас въобще пък не може и дума да става Лукашенко директно ще се обиди че такива дупедавци му пращат
  • 14 Гост

    10 4 Отговор
    Беларус да повиши бойната готовност по границите си до тази на война, като преди това подпише за военна взаимопомощ с Русия и Китай.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СССРБарета

    9 7 Отговор
    Дългата ръка на Вашингтон разбира се успя да направи икономически конфликт в Европа само и само да може Европа да се самоунищожава за да може на преден план да излезе САЩ! Санкциите срещу Беларус разбира се и тези срещу Русия Ще окажат влияние и срещу самият Европейски съюз! Само глупак би си помислил че когато две страни търгуват и едната наложи едностранни санкции всичко ще бъде наред! Цената на заместващите стоки и услуги идващи от изток ще бъде по-висока и ще бъде платена от работещите хора в Европейския съюз тоест стандарта им на живот ще падне!
  • 17 СССРБарета

    10 5 Отговор
    Това не са санкции Това е пренареждане на пазара защото Беларус пък ще спра да купува стоки и услуги от Европейския съюз и ще ги замести с други идващи от Китай, Индонезия и други държави!
  • 18 Левски

    9 6 Отговор
    Европейския съюз прави много добра услуга на Путин сега Беларус ще се сближи още повече с Русия!

    Коментиран от #19

  • 19 Kcaniba

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "Левски":

    Ха ха ха е и какво от това,две икономически джуджета се сближават.....
  • 20 барчо

    5 5 Отговор
    Се тая. С всяко едно тъпо действие срещу Беларус, се приближава към Русия. Скоро може да има референдум там за присъединяването на Беларус към РФ по пълна програма.
  • 21 яко ни лъжат

    2 4 Отговор
    когато ЖЪЛТАТА РЕВОЛЮЦИЯ НА ЕВРО ФЕДАЛИТЕ НЕ УСПЯ ЗАПОЧНАХА САНКЦИИТЕ. ЕВРО ФЕДАЛИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ЗАТРИЯТ. РУСИЯ Е НЕОБЯТЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ПАЗАР КОЙТО ЗАГУБИХА. ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО.
  • 22 Йоцо

    0 0 Отговор
    Това са смешки за пред простолюдието...винаги има начин на заобикаляне на санкциите... навремето,когато се почва производството на СУ-25 има ембарго наложено на СССР...да не могат да си правят матраци не им продават разпенен полиуретан/известен у нас като дунапрен/..а е бил нужен за пълнеж на резервоарите на СУ то за намаляване опасноста от взрив на горивото при попадение на снаряд в него...Та Българските търговци намират начин да закупят колиочества и да го реекспортират в СССР...то и това...с Белорус...при капитализма винаги има нящкой който печели, 38-45 г ВСВ се води,САЩ са уж във война с Германия...но американски фирми почти до края на войната снабдяват Нацистите с горива,каучук,алуминий,манган,лагери ...заводите на Дж Мотърс /Опел/произвеждат камиони и друг транспорт
Новини по държави: