Last news in Fakti

25 Юни, 2021 17:19 913 0

Бабиш: На Европейският съвет се обсъдиха темите за Афганистан, пандемията и незаконната миграция

  • андрей бабиш-
  • европейски съвет-
  • пандемия-
  • незаконна миграция-
  • нато

Оттеглянето на войските на международната коалиция е погрешна стъпка, която може да допринесе за създаването на световен терористичен център там

Бабиш: На Европейският съвет се обсъдиха темите за Афганистан, пандемията и незаконната миграция - 1
Снимка: БГНЕС

В петък лидерите на страните от ЕС обсъдиха на срещата си ситуацията в Афганистан, борбата срещу пандемията от коронавируса и нелегалната миграция в Европа, заяви чешкият премиер Андрей Бабиш пред журналисти, цитиран от TACC.

"Лошо е, че напускаме Афганистан. Турция трябва да ни замести", каза той. Според ръководителя на правителството оттеглянето на войските на международната коалиция под егидата на НАТО е погрешна стъпка, която може да допринесе за създаването на световен терористичен център там.

Бабиш каза, че на срещата на върха е била обсъдена епидемиологичната ситуация в ЕС и методите за борба с варианта „Делта“ на индийския щам на коронавируса. Той подчерта, че в Прага, за разлика от останалата част на Чешката република, епидемиологичната ситуация се влошава. "Всички се страхуват от "Делта". Трябва да бъдем много внимателни", добави премиерът.

На срещата е била обсъдена нелегалната миграция в Европейския съюз.

Според Бабиш проблемите е необходимо да бъдат решавани в страните, където живеят потенциални бежанци. Според него лидерите на балтийските държави са информирали колегите си за появата на нов път за влизане на нелегални имигранти в ЕС, който започва от Афганистан през Русия и Беларус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: