Last news in Fakti

28 Юни, 2021 07:39 1 837 10

Крайната десница претърпя поражения на изборите във Франция

  • избори-
  • франция-
  • крайна десница-
  • марин льо пен

Сериозен удар за Марин Льо Пен

Крайната десница претърпя поражения на изборите във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Крайната десница претърпя поражения на регионалните избори във Франция вчера, показват данни от екзитпол, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Според прогнозни данни на Френския институт за изследване на общественото мнение (ИФОП) крайнодясната партия "Национален сбор" едва е надхвърлила 20 процента в национален мащаб, изпреварена от традиционната десница и от зелени и леви кандидати, предаде БТА.

Екзитпол на ИФОП показва, че партията на Марин Льо Пен губи в Прованс-Алп-Кот д'Азюр, отстъпвайки пред традиционната десница. Според проучването крайната десница печели в региона 44,2 процента от гласовете на втория тур на изборите, а традиционните консерватори получават 55,8 процента.

В друг важен регион - О-дьо-Франс, крайната десница претърпява поражение от десноцентристите, показват екзитполове. Ако тези данни бъдат потвърдени от официалните резултати, това ще бъде сериозен удар за Марин Льо Пен и заплашва да навреди на позициите ѝ в надпреварата за президентските избори във Франция през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗиС 5

    11 12 Отговор
    Крайната мрънсница претърпя поражения на изборите във Франция.Това е сериозен удар за Маринка Льо Пенева.

    Коментиран от #3

  • 2 2121

    13 6 Отговор
    И!За нас, българите тези избори, с какво са ни от полза?Франция има стабилни партии и ще проведе избори ,без да отпява на пропадналите сащ.Само България,след големите предателства на мошеника Иван Костов, невнятния Филип Димитров/на антидепресанти/, до предателя Бойко Методиев Борисов,комунист, натовец, ще върви надолу и ще изостава.Винаги е на опашката.Така е след ,като няма суверенитет.
  • 3 Аха

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "ЗиС 5":

    Както и голям удар за българските Путинисти и тролове.
  • 4 Зв. Лалов

    2 3 Отговор
    В едните регионални избори десни и крайно десни отвяли де що е ляв, крайно ляв,либерал и тн, в другия регион втори/ другите партии даже не се споменават/.
    Жестоко поражение.
    В национален мащаб едва прехвърлили 20%.
    Абе колко взеха жълтопаветниците у нас?

    Коментиран от #6

  • 5 Самуил

    7 4 Отговор
    Мислех, че има надежда за Франция, но вече всичко е загубено... Явно Африканците вече са колонизирали бившите си колонизатори... Да изстискаме каквото можем от ЕС и да се отделяме след някоя друга година... То може и ЕД да се разпадне скоро де, но все пак

    Коментиран от #7

  • 6 Сссс

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Зв. Лалов":

    Не питай! Националистите и мари льо Пен са добри за избираеми пред тези жълтопаветници.
  • 7 факт

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Самуил":

    Ти не си разбрал приятел арабите и афротатата са единствената преграда пред азиатвко китайско японо корейската гмеж само те могат да спрат жълтуропитеците които ламтят да управляват Европа.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 LEVSKI

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    Марш на плантацията саждо
Новини по държави: