Last news in Fakti

28 Юни, 2021 19:19 5 774 27

Мила от България: девет години ужасяващ тормоз

  • проститутка-
  • проституция

Младата жена задоволявала сексуалните прищявки на непознати мъже - не по собствено желание, а защото нейният приятел я принуждавал

Мила от България: девет години ужасяващ тормоз - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мила от България е била едва на 18, когато е била излъгана от приятеля си и заминала с него за Германия. В продължение на девет години той я принуждавал да продава тялото си в Германия, Франция и Швейцария. НЦЦ разказва.

Всичко започва през август 2009 в един град в Източна България, разказва швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг" (НЦЦ). Малолетната тогава Мила (чието истинско име е друго) имала проблем със семейството си. Ромката-мюсюлманка прекъснала една нежелана бременност, а единственият човек, който тогава не се отвърнал от нея, бил мъж, с когото се запознала на рожден ден и с когото малко по-късно заживяла.

Приятелят на Мила, заедно с братовчед му, убедили момичето, което тогава тъкмо станало на 18 години, да тръгне с тях за Германия. Така тя, без да уведоми родителите си, без пари и без телефон, потеглила с бус за чужбина - за първи път в живота си.

Насилвана и унижавана

В продължение на девет години младата жена задоволявала сексуалните прищявки на непознати мъже - не по собствено желание, а защото нейният приятел Борис Иванов (истинското му име е друго) я принуждавал. Първо в Германия, после във Франция, а след това и в Швейцария. Девет години той я прехвърлял от един град в друг, от една улична пиаца на друга, подчинявайки я чрез признания в любов, унижения и грубо насилие.

Пред швейцарски съд обвиняемият днес сутеньор впоследствие твърди в показанията си пред швейцарския съд, че Мила била съгласна да проституира. "В продължение на близо 10 години той ми набиваше в главата, че без него аз съм едно нищо", казва Мила пред съда. Той взимал решенията от нейно име, отправял закани към семейството ѝ в България, поставял всички под натиск и я заплашвал, че ще я убие, ако не се подчинява.

В един момент обаче насилието, униженията и психотерорът станали непоносими. През 2018 Мила успяла да избяга от мъчителя си. Сега тя е свидетел срещу сутеньора пред швейцарския съд. В навечерието на процеса бащата на Мила в България бил нападнат от четирима мъже и пребит. Младата жена е сигурна, че това е станало по поръчка на Борис, който е искал да я сплаши, за да не свидетелства. "Аз обаче дойдох", казва тя.

Пред швейцарските органи тя разказва ужасяващи неща за тормоза, на който е била подложена. Веднъж сутеньорът я оставил да стои в снега пред вратата - без връхна дреха и без обувки, докато той се наспи. В бордеите в Швейцария била заставяна на работи дотогава, докато събере изисквана от нея сума - по 600 франка дневно през делнични дни, а през уикенда по 1000 франка. Затова била длъжна да работи без прекъсване - често по 16-18 часа в денонощието.

Истории като тази на Мила от България има твърде много. Търговията с хора и принудителната проституция са модерна форма на робство, а извършителите твърде рядко биват осъдени, констатира друга статия на швейцарския ежедневник. Трафикът на хора дори се е засилил допълнително по време на пандемията, установява швейцарската служба "Търговия с жени и миграция" (FIZ).

Шефката на тази служба Доро Винклер разказва, че това се дължи на влошените условия на живот и затрудненията на хората в бедните европейски държави да си намират прехрана. А това ги прави податливи на изнудване и измами.

България - сред страните с най-много жертви на трафик

Повечето жертви, според НЦЦ, са от страни, сътрудничеството с чиито органи нерядко е затруднено, включително поради наличието на корупция или поради това, че местните държавни органи не успяват да се преборят ефективно срещу организираната престъпност. Федералната полиция на Швейцария назовава България, Румъния, Унгария и Тайланд като страните, от които пристигат най-много жертви на трафик.

Организаторите на трафика са криминални банди, които използват няколко обичайни метода, за да примамват жертвите. Повечето жени разказват за т.нар. Loverboy (любовник), който ги е уверявал в обич и желание за помощ. Почти винаги жертвите са от онези части на обществото, които живеят в бедност.

Доро Винклер твърди, че мъжете, които примамват подобни жертви, са интелигентни и добри познавачи на човешката психика, които бързо надушват кой би могъл да се хване на въдицата.

Има и друга клопка, която те използват - обещават на лековерните си жертви доходна работа в чужбина, а след като ги закарат там, ги принуждават към робски труд или проституция, за да можели уж да изплатят финансовите си задължения към "загрижения" благодетел. Тези дългове обаче така и не намаляват. Нерядко насилниците принуждават жени към консумация на наркотици - обикновено кокаин или кристал мет, което ги прави зависими от сводниците. Оттам нататък тяхната игра е лесна.

НЦЦ съобщава, че Швейцария има специална програма в помощ на жертвите, в рамките на която им осигурява подслон и финансова подкрепа, за да съдействат при разследването на престъпленията. Някои от особено тежките случаи получават възможност и трайно да останат в Швейцария. Една част от жените обаче желаят да се завърнат в родните си страни, а там нерядко отново се сблъскват с житейските ситуации, принудили ги навремето да избягат в чужбина. Заключението на швейцарското издание гласи, че който иска да спре трафика на хора, трябва да се бори срещу бедността, а не срещу проституцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    30 5 Отговор
    Типична ромска история.

    Коментиран от #5

  • 2 хммл

    36 2 Отговор
    Оставил я в снега докато се наспял. Ами тя защо не е поискала помощ от хората наблизо.
  • 3 попи

    34 1 Отговор
    България - сред страните с най-много жертви на трафик Ами най-бедната страна в Европа, с много безработни от малцинствата, които са без образование.

    Коментиран от #17

  • 4 поредната

    26 6 Отговор
    куха българка избягала с циганин в чужбина защото е лудо влюбена в него
  • 5 българин

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    И не само!!!
    Голям залък глътни, но голяма дума не казвай!
  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    25 1 Отговор
    Те пък все не знаят и все измамени.
    Сигурно си мислят, че в Германия ще им плащат,
    само защото са много хубави...
  • 7 Как

    21 1 Отговор
    пък една от показващите се из медиите не каза , че е била тръгнала за пари , по своя воля ?

    Коментиран от #13

  • 8 гост

    18 3 Отговор
    Циганска история, или ще има кражба или проституция или ще си продадат детето като животно. Това са, няма кво да се направи. Просто паразити.
  • 9 DrivingPleasure

    17 1 Отговор
    такива не се съдят - такива се стрелят, защото това е социопат, който няма да се поправи в дранголнка!! Единственото оправдание да се вкара в затвор, а не в гроба е да го бият и е**ат денонощно там докато пукне!!!

    След година две ще излезе (ако въобще влезе) и ще продължи с нови жертви. Крайно време е смъртното наказание да си влезе пак в сила и е крайно време да се спре защитаването на убинците и престъпниците, вместо да се взима страната и гледната точка на жертвите! само физическото отстраняване на подобни е ефикасно!

    И няма значение, че е ромка. Утре подобен боклук може да омае вашата сестра или дъщеря!

    Коментиран от #10

  • 10 Е да ама

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "DrivingPleasure":

    Сме европейци и трабва да сме толерантни и към престъпниците.

    Коментиран от #12, #25

  • 11 Ромули

    13 0 Отговор
    Защо криете истинските имена на насилниците? Някой Алеко Илиев, нали?
  • 12 DrivingPleasure

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Е да ама":

    ама ние сме толерантни само към престъпници... то и аз съм европеец, ама отказвам да съм еврогеец!
  • 13 Анонимен

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Как":

    Недей така, защото има хиляди които са тръгнали по своя воля и се продават доброволно и изкарват пари за които не можем и да си мечтаем в България. Проблема и усилията трябва да са насочени именно към тези станали жертва на трафик. Дано го осъдят подобаващо този роден герой...

    Коментиран от #18

  • 14 ////

    11 1 Отговор
    А запада защо не каже причината източна Европа да е толкова бедна? Май те ни направиха такива, защото на тях им трябва пазар и работна ръка!
  • 15 барчо

    9 0 Отговор
    Ромка-мюсюлманка, пък Мила. Това да не е принудително прекръстване от тоталитарното време. Сменете и името, ма напишете, че е Зохра или нещо друго ромо-мюсюлманско. Всяка хваната там разправя, че била излъгана, не било по нейно желание, а на практика са по собствено желание. Единственото, което са ги поизлъгали е, че ще станат много богати за кратко време.
  • 16 СЕГА ЗАЩО КОМЕНТИРАЩИ НЕ ПИШЕТЕ

    3 1 Отговор
    ЧЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ПИШЕ ГЛУПОСТИ,ЛЪЖИ,ИЗМИСЛИЦИ И Т.Н.!!!!???ТА ТОВА СИ Е ТИПИЧНА ИСТОРИЯ ОТ С.С.С.Р. И БАЛКАНИТЕ ОТ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!!
  • 17 стоян

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "попи":

    До 3 ком -Не сме най бедни в Европа бе другарю -най сме бедни в ЕС -от нас по бедни в Европа са поне 10 държави и една от тях е Русия с минимална заплата от 260 лв
  • 18 барчо

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Ми да ти кажа от едно село, дето познавам повечето заминали за запада бачкат в селското стопанство и си идват веднъж на 3-4 години, защото нямат пари за път. В общи линии това са не по-малко от 400-500 човека. Има и успели ако може така да се каже за хора, които например имат фирма да чукат букви на надгробни паметници, или пък имат по някой камион, който извършва транспортни услуги. по принцип подобни неща. На 200 българи бачкатори, които едва свързват двата края, но нямат оферта да се върнат в БГ и да бъдат безработни има по 1-2ма, които да са успяли на под средно ниво и на 1000 един да е пък много добре. Така че да, има 2.8 милиона българи, които са слуги и работят като крепостни там и 1000-2000, които са добре. Равносметката е жалка.

    Коментиран от #26

  • 19 Ии чудо големо

    0 8 Отговор
    Човека занаят и дал пари а оназ цирикала...кога ше направи в бегето събота и неделя по 1000 франка а ?и през седмицата по 600?тая месту ръка да му целува че я вкарал в занаята и прави пари оназ цирика била робиня😂😂😂

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бриго Бичкията

    1 0 Отговор
    Заключението в края на статията е много интересно.
  • 22 На това

    1 0 Отговор
    Се казва пази Боже.
  • 23 Брат Ралчев

    0 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята...
  • 24 Венсеремос

    3 1 Отговор
    Статията описва "традиционните Български ценности", заради които скачате срещу Истанбулската Конвенция. В България, идеалът за сексапилна жена е "изкусителна" фолкпевица или проститутка, а идеалът за истински мъж е батка мутра или сутеньор. Този идеал кристализира в Чалга клиповете и се набива в главата от сутрин до вечер от такива като Слави.
  • 25 Свидетел на пропадането

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Е да ама":

    Не можете да си представите колко много българки в чужбина се "продават" ,такъв път са избрали.За българки пиша а не български гражданки! Лесни бързи големи пари.
  • 26 Анонимна

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "барчо":

    В Англия в магазините за хранителни стоки Теско и Сейнсбъри има рафтове за храни с изтичащ или изтекъл срок на годност.Цените им са символични.В точно определени часове такива храни се подреждат там.Българите знаят кога се случва това и отиват 30 минути по рано и се нареждат на опашка.Минимум 7,8 човека понякога виждам и 15 души да чакат и да си приказват на български.Не можете да си представите колко бедно живеят 90% от тях!Виждала съм как от такива храни внимателно махат етикета с цената и я залепят върху бар кода на хубава и скъпа храна все едно е от много голямото намаление.Касиерката просто сканира и така имат хранителен продукт за 1.20 £ а той струва няколко пъти по скъпо
  • 27 123

    3 0 Отговор
    Никой не може девет години да те накара да правиш нещо насила, освен ако не си парализиран дебил-олигофрен. Всичко е напълно доброволно, но после ревем пред медиите за накое и друго евро и за изчистване на имиджа.