Last news in Fakti

30 Юни, 2021 21:22 6 507 39

ООН вещае: Идва безпрецедентен библейски глад!

  • оон-
  • африка-
  • глад

Световната хранителна програма на ООН призова за 6 милиарда щатски долара, за да помогне на 41 милиона души в 43 държави, които според нея са на ръба на гладуването

ООН вещае: Идва безпрецедентен библейски глад! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Може да настъпи "безпрецедентен глад с библейски размери" в десетки страни, ако не се предприемат по-нататъшни действия за справяне с недостига на храна. За това предупреди ръководителят на Световната хранителна програма на ООН Дейвид Бийзли, цитиран от "Франс прес".

На събитие на Г-20 за хуманитарната помощ в Бриндизи, Италия, той заяви, че миналата година световните лидери са се активизирали със средства, за да помогнат на тези, които вече са предприели някакви действия по въпроса, когато e настъпила пандемията от коронавирус. Сега обаче те трябвало да го направят отново.

"Мислехме, че коронавирусът ще остане зад гърба ни до края на 2020 г., само за да го видим обновен с Делта и други варианти, които опустошават най-вече развиващите се страни по света", посочи Бийзли. По негови думи въпросните страни са били "катастрофално поразени от тази перфектна буря".

Световната хранителна програма на ООН, която спечели Нобеловата награда за мир миналата година за своята работа, призова за 6 милиарда щатски долара, за да помогне на 41 милиона души в 43 държави, които според нея са на ръба на гладуването.

Условия за настъпване на тежък глад вече има в Етиопия, Мадагаскар, Южен Судан, Йемен Нигерия и Буркина Фасо.

Бийзли бе категоричен, че ако се се отговори на нуждите на населението в тези страни, през следващите шест до девет месеца може да настъпи безпрецедентен глад с библейски размери, дестабилизация на нациите и масова миграция.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    58 8 Отговор
    Половата им калтура не е на ниво. Много са и имат недостиг на храна. Вземете ги уграмотете по-добре, че като се юрнат ще напълнят всички континенти

    Коментиран от #5, #19

  • 2 Hess

    63 3 Отговор
    Никаква миграция,стига!Европа не е приют,тезимаймуняци превърнаха Европа в зоо_парк!
  • 3 3333

    61 1 Отговор
    Айде стига бе, от години се наливат такива пари от хуманитарна помощ и какви ли не дарения, тия вече трябваше да живеят в палати.
  • 4 Голем смях

    40 4 Отговор
    Не.Просто идва естественият подбор.Оцеляват силните и числеността се регулира до нормални нива.Колкото храна,толкова и хора.
  • 5 Счупи тъпомера

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "Брендица":

    Като гледам, не само те имат нужда от Ограмотяване.

    Коментиран от #20

  • 6 Разбира се..........

    35 1 Отговор
    След като именно ООН и други глобо клубчета правят всичко възможно той да се случи .......нема какво да ми се правят на пророци! Все едно и Бил Гейтс не заплашва със следваща смъртоносна пандемия и все едно няма военни лаборатории в Китай за био оръжия?!!
  • 7 Истината е .......

    32 0 Отговор
    Че щом ООН го казва трябва да се вземе напълно сериозно тъй като все едно Ви казва - работим по въпроса с вашите президенти и милиардерите от икономическите форуми които вашите президенти посещават за инструкции - глада да се случи!
  • 8 Кирилов

    31 0 Отговор
    Гутериш преди да стане секретар на ООН се занимаваше точно с този проблем..Там е голямата далавера,след Ковид и зелените им пактове...
    Далавера,далавера и пакдалавера,а бедните да го .....
  • 9 Историк

    13 5 Отговор
    Обратно към естественото им хранене кани бализмът!7764
  • 10 3333

    24 0 Отговор
    След глада, следва водна криза, след нея финансова, така поне конспираторите казват...
  • 11 А значи......

    22 0 Отговор
    След панфемийката, сега започват да подготвят и библейски глад? С храна ли смятат да примамват за "ваксиниране" от доктор Бил Гейтс?!!

    Коментиран от #13

  • 12 Милен

    23 0 Отговор
    За това ли пуснахте КОРОНАТА
  • 13 3333

    23 0 Отговор

    До коментар #11 от "А значи......":

    Тя ще е синтетичната храна на чичко Бил, който в момента изкукупва земя в Щатите като невидял. СлОчаеноСт, едва ли.
  • 14 Апокалипсис

    21 5 Отговор
    Тези пичове се множат като хлебарки, ще дойде един момент в който наистина няма да имат какво да ядат и масово ще се отправят към Европа. Жална им майка на тези които нямат укрепен дом и огнестрелно оръжие.
  • 15 хах

    18 0 Отговор
    Тези са като нашите опушени тигани, това в онова, душата в рая, после някой друг да гледа и храни чааветата.
  • 16 7474392992

    6 16 Отговор
    Коментаторчета не плюйте в кладенеца, че ще ви се наложи да пиете от него. Гладът, е опасно нещо, може да промени света до неузнаваемост. Четете повече, образовайте се, преди да пишете, помислете. Има неща които въобще не са ви ясни, нямате знания и затова не виждате по далече от носа си.

    Коментиран от #17

  • 17 3333

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "7474392992":

    Ами хайде ограмоти ни тогава.
  • 18 Боби

    27 3 Отговор
    Глад се очаква в цяла Европа. Има нарочно блокирани канали за снабдяване с материали, на които в момента не обръщаме внимание- картони за мляко, сокове, найлони за опаковане на хранителни продукти и др. Това ще забави снабдяването с продукти от първа нужда и естествено повишаване на цените. Няма да бъде зле да се подготвите със сапун, вода, памук, спирт, кислородна вода, свещи, фенери, консерви с храна, брашно и всякакви ядки. Тъй като вирусът вече не плаши и желаещите за ваксините намаляват с всеки изминал ден , имат резервен план за сломяване волята на опърничавите , като блокират зареждането на магазините със стоки. Вероятно ще има и спиране на електричество, вода и транспорт. Подобен вариант може да продължи два месеца.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Брендица

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Счупи тъпомера":

    Е да не си очаквал друго изявление? Шантава кратуна - каскадьорски мисли, по принцип
  • 21 Ааах акбуар

    18 1 Отговор
    Забрана за повече от 1 дете във всички арабски и африкански държави и след 100 години нещата ще си дойдат на мястото и ще има за всички.Не може 50 cent да има 10 деца и да са сити всички.
  • 22 Ще има и още

    20 0 Отговор
    Докато една жена по тези ширини продължава да ражда по 15 - 20 деца не виждам силата, която ще нахрани всичките тези гърла. Не виновна жената разбира се сама по себе си , а нравите но ефекта така или иначе е налице. ООН за някои други способи ще трябва да помисли ако желае решение на проблема но усещането ми, е че целта не е такава.
  • 23 Димов

    11 1 Отговор
    Оле, бе, спешно да закупим още 8 самолета от САЩ!
  • 24 Брендица

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Турчев":

    Чия неграмотност? От години се знае, че планетата е пренаселена и ще се вземат най-различни мерки. Световният мерник цели по точно. ДЖУНА още м.май 2015 предупреди, че от 2021 става страшно за човечеството

    Коментиран от #25

  • 25 Ами да съкратят.....

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Брендица":

    Китайците примерно и арабите, които взети заедно са милиарди, защо съкращават европейците дето са наизчезване от само себе си само от отрицателни раждаемост и?! Явно Джуна е под пълен психо-контрол от Китайски дракони за програмиране на подобно нещо посредством "пророчество" / стар еврейски трик)

    Коментиран от #26

  • 26 Брендица

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ами да съкратят.....":

    Ами тия у статията са европейски😂африканци. Географията е разтегливо като локум понятие🙊според твоя коментар

    Коментиран от #31

  • 27 Операция Глоке

    11 0 Отговор
    Ще го търсите чичото със спортните мустачки,но той обеща-един ден те ще се завърнат..
  • 28 хаспела

    10 0 Отговор
    еми тоя грозник пощальона шеф на амазон що не пусне 30 милиарда ей така за децата,щото е безскруполен търговец и еврич,да си плаща в отвъдното с тия милиярди,много са такива като него,за какво са му 160 милиярда ,изгнила душа
  • 29 хаспела

    6 2 Отговор
    дали са черни или бели няма значение,там умират деца от глад,това е несправедливо
  • 30 Gen Gurko

    16 0 Отговор
    Идва библейския глад ако не спре безумното, животински безконтролно размножаване на популации в африканските държави, без оглед на възможностите за нормално изхранване. И после всички други виновни, само безмозъчния добитък не.
  • 31 Тука си прав........

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Брендица":

    То повечето Африканци се изнесоха в Европа.........
  • 32 В.В.П.

    4 0 Отговор
    За африте,глад,за другите,мор,Корона вирус...!За всички е помислено..!!..Ейййй,от толкоз години ,храните Африка,,и тя пак гладна..!!!
  • 33 дааааа

    4 0 Отговор
    Когато ООН го вещае, значи ще го създаде умишлено... тия гадове са в дъното на пандемията! Те създават изкуствена криза и глад!
  • 34 АнтиКапиталист

    2 1 Отговор
    Откакто белия човек стъпи в Африка там все има глад. Махнете капитализма в Африка да видим дали ше има глад?
  • 35 Антон

    4 0 Отговор
    Вирусът бил "опустошил" нещо си!? Хайде бе! Аз пък си мислех, че единствените опустошители са хората и тяхната неограничена алчност. Визирам половиният процент от населението дето държи 99% от благата. Сега вируса ще е виновен, че някъде измират от глад, така ли? Тия с многото мангизи нямат нищо общо, предполагам. Те са чиста вода ненапита, миличките.
  • 36 Ххххх

    6 0 Отговор
    Ограничение на раждането, е единственото спасение от глада. Хем умира хем ражда,сякаш на пук на господа. Хем гладна хем бременна, едното дете умира от мизерия а тя мисли да прави още 5 и те да умрат. Това е престапление
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ООН ли,моля?Няма такова нещо

    1 0 Отговор
    Къде беше ООН когато започнаха да разбиват държавата Либия? Подредена,устроена,богата със задоволени нужди населението и?Защо постъпихте по този начин? Начинанието им "Чудотворната река" сега щеше да бъде завършено,пустинята щяха да превърнат в обработваеми земи раждащи ориз,жито,царевица.Животните щяха да пасат по ливадите,фиданки с плодове,градини със зеленчуци и т.нт.Щяха да започнат да помагат и на съседните им държави.Гладът щеше да е в миналото.А сега загрижили са се от ООН че предстои световен глад.....
Новини по държави: