Last news in Fakti

2 Юли, 2021 07:09 2 164 30

ЕС осъди натиска над гражданското общество в Русия

  • ес-
  • общество-
  • русия

Руското правителство с решение за неправителствени групи

ЕС осъди натиска над гражданското общество в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС осъди решението на руската главна прокуратура за добавяне на няколко неправителствени групи в списъка с нежелани в страната, съобщи ТАСС.

Решението беше обявено днес. Посочва се, че това е демонстрация на пренебрежителното отношение на руското правителство към гражданското общество.

Това обяви европейският говорител по външните работи Петер Стано. Посочва се, че тези групи не реализират дейност, която да заслужава подобно решение.

ЕС многократно е осъждал руското законодателство за нежелани организации. Посочва се, че руското правителство противоречи на своите международни ангажименти в сферата на човешките права.

ЕС подкрепя важната роля, която се изпълнява от подобни организации. Важно е да се създаде необходимата атмосфера за работа на подобни групи.

Руското правителство може да обяви за нежелана всяка чуждестранна или международна група, която изпълнява дейност, считана за рискова за обществения строй.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    52 1 Отговор
    а ние осъждаме натиска на ЕС спрямо България при вземането на суверенни решения за страната си....!!!!

    Коментиран от #13

  • 2 Русия Не желае да си отглежда шпиони

    42 1 Отговор
    Под формата на НПО финансирани от Знайни Държави, знайни Служби, ие тяхно, право!!
  • 3 Рошко

    37 1 Отговор
    А Ес защо забранява протести за затварвне локдауни носенето на маски и цензурирана на новини за бил гел чипиране, защо не иска от обора и англия да освободят асандж

    Коментиран от #11

  • 4 Рад

    37 0 Отговор
    А вашият натиск върху суверенни държави по отношение на извращенията и върху България за СРМ ще бъде осъден от самите натискани държави.
  • 5 Диверсант

    28 1 Отговор
    Тия пумярчета джавкат отдалече и си мисля че само един свръхзвуков. SMS може да им затвори човките
  • 6 дончичо

    40 1 Отговор
    Що не коментирате у сраинския закон за коренни и некоренни жители на украина, а сте се захванали с руското законодателство,ХМ?"
    "Руcкoтo прaвитeлcтвo мoжe дa oбяви зa нeжeлaнa вcякa чуждecтрaннa или мeждунaрoднa групa, кoятo изпълнявa дeйнocт, cчитaнa зa риcкoвa зa oбщecтвeния cтрoй."Какво тук не ви е ясно?
  • 7 политкоректно

    34 0 Отговор
    За Русия не знам, но в ес и сащ полицията яко бие и арестува мирно протестиращи срещу режимите там последните 2 години- януари в Капитолия( направо застреляха мирнопротестираща жена), Берлин, Париж, Каталуния, Виена, Амстердам и т.н.

    Нищо, че частните англосаксонски и ционистки корпоративни медии не отразяват това насилие над мирнопротестиращите европейци и американци.

    биден в капитолия се е обградил с войска и нац. гвардия да го пазят от любовта на американския народ.
  • 8 ало бюрократите

    26 0 Отговор
    ЕС жми за страни членки на ЕС , като Буцевата корумпирана и тоталитарна държава , а се занимава с Русия , която не е членка на ЕС.

    Коментиран от #20

  • 9 Да си отглеждаш НПО

    30 0 Отговор
    е все едно да си завъдиш кърлежи в къщи за "домашни любимци".Нема как да стане.Западът дава фира отвсекъде..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 kvy

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Защо ли? Защото са лицемери. Без значение дали е Русия или друга държава, всяка една държава трябва самостоятелно да си решава какви фондации и организации ще забранява или не. Ако на тях не им хареса, да заведът дело в съда на съответната държава!

    Коментиран от #17

  • 12 България

    25 0 Отговор
    Дай Боже скоро и тука да се оттървем от натрапените ни ценности! Дано има възмездие за всички държавни предатели!
  • 13 пешо

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    късно е да осъждаме... сами позволихме да ни хванат за едно деликатно място.
    трябваше да мислим за това през 97-ма, когато някои от нас врещяха по площадите "кто не скачет, тот москаль!". пардон... "който не скача, е червен!".

    Коментиран от #15

  • 14 БАЙ Х@Й ‼️

    21 2 Отговор
    Жителите на Долно Уйно осъждат стрелбата срещу свободно протестиращите в Капитолия, на САЩ!!!!

    Коментиран от #16

  • 15 нашия

    21 0 Отговор

    До коментар #13 от "пешо":

    така е прав си....а после дойде Кунева..."главния"преговарящ....ииии -ето ти резултата...абе Кунева кога ще я тричаме...след ГЕРБ или едновремено????!!!!

    Коментиран от #28

  • 16 ха ха ха

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ами да ги санкционират Хи хи хи

    Коментиран от #19

  • 17 Рошко

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "kvy":

    И защо трябва да ме съдят за за това че е идксм гейове джендъри наркомани покрай децата ми например, и да ми налагат техните ценности, аз тях съдя ли ги

    Коментиран от #27

  • 18 Троянски Кон

    15 0 Отговор
    Че какви са тези от ЕС че да определят дневният ред във Русия .Да не би ЕС да плаща данъците на Руснаците във държавата им че да казва кой организации да работят във Русия и то чужди НПО-та дето рушат закоността във държавата . И както казваше един мой приятел ,Когато мпочнеш да ми решаваш проблемите и да ми плащаш сметките и кредитите тогава ще ми казваш как да живея .

    Коментиран от #23

  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха ха":

    Ама ти не знаеш ли ! Ами те отказват жители на САЩ да влизат в селото им 😀😀😀
  • 20 Троянски Кон

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "ало бюрократите":

    И добре че Русия не е във ЕС че виждаш със нас кво става Забрани ,задължения ,заповеди извратени ценности и накрая ручаме отровите им щото ни мислят за хора втора категория .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Осъждам

    10 1 Отговор
    Осъждам Европския съюз за:1. За боя над жълтите жилетки;2.За боя над протестиращите срещу маските;3.За боя на Боковите полиционели над протестиращите;4.За сегрегацията на етноси в Мачердония и Хохолия;6. За боя над протестиращите в Капитолия;7. Осъждам Меркел,че ни напълни с навлеци;8. Осъждам,че привилигероват всякакви малцинства......
  • 23 Точно го каза

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Троянски Кон":

    Еваларка..
  • 24 Мими

    9 0 Отговор
    С къде са санкциите когато ни биеха и обгазяваха на протестите, или ХПВС ме е важно за ЕС, двоен стандарт????? или какво ?
  • 25 ARGON

    8 0 Отговор
    Еврейските медии пак се разкрякаха срещу Русия.
    По еврейските новини - за Русия или лошо или нищо. Отврат.
  • 26 един от многото

    8 0 Отговор
    Ако всички фракции на Ислямистите се обявят за НПО , в Европа ще ги приемат ли?
  • 27 kvy

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рошко":

    Казах ти, защото са лицемери!
  • 28 Бай Манчо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "нашия":

    Едновременно ,
  • 29 От страни

    5 0 Отговор
    Европа както винаги - с двойни стандарти. Във САЩ има такъв закон и е даже по жесток ама никой не кава "копче". Но щом го прави Русия тогава е за осъждане. Да си гледат работата. Германците са ядосани за затворената фондация на Конрад Аденауър. А са за затваряне всичките.
  • 30 1357

    5 0 Отговор
    Правилно решение.Това е Русия ,а не джендърските, гейски лезбийски педофилски сащ.За триченето на Кунева и Герб късно се сетихте.Още при основаването на Герб от две фондации-немска и помашка, и още при избирането на това недоразумение Кунева,за главен преговарящ нещата бяха ясни.Никой не чу протестиращите.Сега България, сама на изборите трябва да постъпи като Русия.И много голяма грешка на Герб, ОП ,Воля, НФСБ, че ни откъснаха от Русия.Сега сме в положението7 "Късно е либе за китка".Не се занимавайте Русия.Погледнете от тъпите сащ на които припяваме и на гейдружинките от ЕС ,къде сме-на опашката.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания