Last news in Fakti

5 Юли, 2021 17:25 1 080 6

Меркел председателства Берлинския процес

  • ангела меркел-
  • берлински процес-
  • балкани

Среща на балканските държави

Меркел председателства Берлинския процес - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ангела Меркел ще председателства форума на представителите на страните от Берлинския процес, съобщи Дойче Веле.

Идеята беше предложена от нея преди седем години. Очаква се тя да подкрепи европейското присъединяване на балканските държави.

Първончално процесът трябваше да продължи четири години. Той обаче не е постигнал очакваният напредък.

Ежегодно страните от групата се срещата с представители на ЕС. Днес в срещата ще участват представители на Албания, Северна Македония, Косово, Черна гора, Босна и Херцеговина и Сърбия.

Българският премиер Стефан Янев ще се включи дистанционно. Меркел се надява да се увери, че Берлинският процес ще продължи да действа.

Германия продължава да провежда срещи, за да стартира преговорите за присъединяване на страните от региона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милата тя

    0 0 Отговор
    Направи голямото наводнение в Европа с плюшените си играчки и игрички..
  • 2 МногоОвце

    3 0 Отговор
    някои хора се възхищават заради нещо на немците, а те милите по-големите овце от всички в ЕС. Чинно си избират бабата, която им докара световна криза, мигранти, фалити на немски концерни и отказ от стария им брат Дизел - и на всичко отговоре всички тези неща бяха представени като успехи на лелята, ами въпрос на медийно позициониране явно и много овце в тази държава :)

    Коментиран от #4

  • 3 боко тиквата

    1 0 Отговор
    предсави си,како Меркел -жива Мутра да умре


    после пак да се съжИви --и да почне да кълне....:))
  • 4 симо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "МногоОвце":

    Световната е кризна глобална умнико а тия глупости за фалитите на концерните по-добре си замълчи щото там покрай кризата спечелиха много. Отделно добре ,че го разкарват дизела това е по-голям замърсител от бензина и емоцията е нулева от дизела. Другата неделя ще ви гледам цирка със славчо и останалите как ще бягате по чужбина като дойдат на власт комунетата.
  • 5 В Ада има специален....

    3 0 Отговор
    Казан за тази бабка!Наш Тиквун е платил много пари за да бъде по далече от казана на бившата му господарка и управителка ,защото неговият приятел и сегашен господар от срещата в Истанбул,му е дал ценна информация от неговото разузнаване.....Да бяга по далече от казана на баба муркалана.....
  • 6 Хахаха

    2 0 Отговор
    Нов берлински конгрес . Историята се повраря от преди 150 години
Новини по държави: