Last news in Fakti

5 Юли, 2021 22:19 2 238 24

Австрия държи на стабилността на Западните Балкани

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • западни балкани

Това обяви Себастиан Курц

Австрия държи на стабилността на Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрия държи на стабилността на Западните Балкани. Това обяви австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от Макфакс.

Припомня се, че Западните Балкани са много близо до Австрия. Между тях има много партньорства.

За това и страната е заинтересувана от стабилността там. Курц участва в среща с представители на страните от Западаните Балкани.

Той обяви че търси потвърждаване на европейската перспектива за страните от региона. ЕС ще бъде цялостен, когато държавите от Западните Балкани се присъединят към него.

Курц е един от големите поддръжници на тази теза. Той беше сред първите, които подкрепиха старт на преговорите със страните от региона.

Австрия даде своята подкрепа за напредък по темата.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 fefe

    4 2 Отговор
    Макето Заев е много стабилен хихи
  • 3 честен ционист

    19 1 Отговор
    Както пратиха макетата на Европейско по футбол, така и ще влязат у ЕС, щом янките са пожелали.. Точно както Мони Паси 1991г се кълнеше, че вижда България в НАТО, а 3 години по-късно ви приспахме с приказката Световно първенство по футбол ,преди да ви фалираме банковата система и давалвираме валутата.
  • 4 Дипломацията

    5 5 Отговор
    Каракачанката и Джомбозки ни скараха с Макетата за да си направят предизборната кампания и скапаха целия труд на БАте. Целият им труд се състои в това да отговарят на Македонски отрепки
  • 5 Чичо Адидас

    8 0 Отговор
    Значи един чичка преди 90 години беше още по-загрижен.
  • 6 От къде се събраха тези европейски...

    3 0 Отговор
    ,,Политици" ,но от всичките я има,я няма двадесет процента читав материал.То само за прайда стават за да развличат нормалните хора и децата, които все още не са получили правата си за ремонт на пола си и членската си карта за клуба на Сатаната...
  • 7 путин

    1 1 Отговор
    сън мой ...Севастьян
  • 8 дежаву

    8 1 Отговор
    Ама разбира се че имате много партньорства!
    Когато още са били Хабсбургска империя, са си заплюли западните балкани, и забележете Македония(!!!) - тази която сега се води "Северна Макекодония", както и другата в Гърция, и решили че като на велика империя (хахаха), им се полага излаз на Егейско (Бяло) море, Или всичко от днешните държави Словения и Хърватска до Солун и Атина да е тяхно!!!
    Още един пример, че европейските гьонсурати не са мръднали и на йота в манталитета си от времената когато са били, или са се опитвали да се правят, на колониални империи и още ламтят за територии и влияние както и тогава.

    Коментиран от #10

  • 9 Hess

    11 1 Отговор
    Случва се това,което от AFD прогнозирахме.Басти Курц,представител на ÖVP( австрийската народна партия)като стриктен юдейски послушник,рапортува и изпълнява...В близките седмици(месец или два)България ще бъде подложена на зверски натиск,да преосмисли позицията си,относно Македония.Честно казано,не бих искал да съм на мястото на българските политици...дано устоят,но г-н Хьоке,както и аз дълбоко се съмняваме,не мислим,че имат нужния морал,както и необходимата междунарадна подкрепа!В така възникналата ситуация нещата стоят така,или България послушно навежда глава и изпълнява...или нейния народ осъзнава,че е работодател на политиците и като такъв изисква...УСПЕХ!!!
  • 10 требе стригане

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "дежаву":

    Въпроса е че в този глобален свят тия глпости няма как да се случат тъй като веченикой не можеш да подчиниш с оръжие
  • 11 Ivanov

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Австрия даде своята подкрепа за напредък по темата.

    No more.
  • 12 Дилема Плюс

    5 3 Отговор
    Съгласен съм да отстъпим за смешно мехедонците, НО!!! муриканците и европийците трябва много богатии да ни направят, за да притъпят болката, иначе вето до дупка.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Hess

    0 1 Отговор
    Дааа,вездесъщата корекция на мнения...правилния начин на мислене преди всичко...☝️
  • 16 ЕВРОПА ще ГОРИ !

    2 0 Отговор
    Щом говорим за мир , сигурност и спокойствие ! ООН , Съюзи, Договори , Кмюникета - работата отива на борба всеки срещу всеки ! А нас ? Вълци ни яли !
  • 17 Така е било преди началото на всичките

    3 0 Отговор
    Войни ! А у нас има "говеда" на власт , които нямат хабер от Глобална политика ! Аспарух да беше жив днес ! Що глави биха се търкулнали пред Парламента ! Ще почакаме ! И пак ще стане ! За национална катастрофа се плаща с глава !
  • 18 Конт

    4 0 Отговор
    Всички запяха хорово. Ами помогнете на СМ да си спазва договорите и сте готови. Хубавци.
  • 19 Перо

    6 1 Отговор
    Да каже на Заев да изпълни БГ условия и ще се сбъдне търговската мечта на Австрия,Германия,Гърция,Сърбия,Хърватска,Словения и др. Не знам защо ядат жабетата за 2 млн.реално население там и едни чукари,нали вече са в НАТО и геополитически са в кюпа!
  • 20 Диамантената ръка

    8 1 Отговор
    Курц да обясни на РСМ, какъв език говорят в Австрия...
  • 21 Нормален човек

    1 1 Отговор
    Ние също сме за интеграция на Запъдните балкани, Себастиян!
    Само че ключовата дума е ИНТЕГРАЦИЯ!!!!
    Докато лидери на политически партии в една измислена от Тито държава наричат европеиските жени "евтинии к-ви" смятам, че има много време да се интегрират. Надявам се, че осъзнавате, че това обръщение се отнася и за жените на президенте и премиера на Република България?!?!?!?!
    Бях останал с впечатлението, че ЕС винаги е бил яростен защитник на правата на жените, но явно политическите интереси са много по-важни от морала в западна Европа. Все пак това са само лозунги за изборите, нали??? 🤣
    Учудвам се, че не виждам и немските феминисти да протестират срещу ВМРО-ДПМН. Много подскачахте всички, когато Ердоган постави Фон Дер Лайан на дивана, Нищо, с двуличната ви и безпринципна политика другият път ще я прати в кухнята 😂
    С две думи Себастиан. имате късмета, че нашата дипломация е малко по-слаба от националния ни отбор по фудбол, иначе щеше много да се червите пред избирателите си.
    Иначе казано - по българи сте и от нас😎
  • 22 Jacques Yves Moineau

    2 0 Отговор
    Естествено че ще държат на западните балкани. Нали потриват ръчички да си вкарат търговските вериги, и да точат пари. Всичко е австрийско: Омв, райфайзен, кауфланд,,,,
  • 23 Вълканов

    2 0 Отговор
    Но не и за сметка на коя принуждавана държава. Исторически, Вашата държава е мамила многократно Българите, но не им е помагала. Чипровското въстание е нагледен пример за това. Нашият голям революционер Георги Раковски е таял надеждата, че Австрия е страната, която ще ни помогне за освобождаването от Турско робство, но е останал излъган. Тази надежда го е заслепила дотокова, че е прнебрегнал възможноста Великобритания и Русия ссъвместно да допренисат за това, така както направиха Гърците.
  • 24 само подкрепа

    1 1 Отговор
    не стига, нека се опита да вразуми макетата да нямат необосновани претенции, както австрийците не претендират, че има австрийски език, или че Бисмарк и Гьоте са австрийци. Нека да отправят подобни претенции и да видим как ще се разберат с баба Меркел.
Новини по държави: