Last news in Fakti

6 Юли, 2021 19:45 1 230 14

САЩ обмислят среща на върха с Китай

  • сащ-
  • среща-
  • китай

Разглеждат се варианти за диалог

САЩ обмислят среща на върха с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че е възможно между Китай и САЩ да има контакт на високо ниво. Това обяви американският координатор по Тихоокеанския регион Кърт Кембъл, цитиран от ТАСС.

Белият дом оценява вариантите за диалог. Подобна е позицията и на китайското правителство.

Контакт между държавните глави е напълно вероятен. Кембъл смята, че това може да стане съвсем скоро.

Предстои среща на водещите двадесет икономики. Към момента няма яснота, дали подобен разговор е възможен там.

Срещата ще се проведе през октомври. До тогава ще се обмислят варианти за разговор.

Китай обяви, че е отворен за разговори със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    7 3 Отговор
    Планетата вече не може да устои на тормоза, който продължава да създава паразитната технократична цивилизация, която чрез своите слуги наложи и на човечеството идеологията на хищник-консуматор. И именно тази цивилизация, а не човечеството очаква т.нар. „жътва“ или „прочистване“, т.е. паразитите и техните слуги.
  • 2 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    Кат някакви цветарки обикалят!
  • 3 Кунг Фу Боеца

    16 4 Отговор
    САЩ клекнаха пред Китайския дракон!
  • 4 PUTAMADRE

    18 2 Отговор
    Преди 3 месеца китйците се смяха на краварите на такава среща в Канада!
  • 5 другарят

    16 2 Отговор
    Бандитите от фашистка Америка капитулираха пред талибаните в Афганистан, а какво остава за Китай! Времето когато беснеехте по целият свят свърши кравари!
  • 6 В най-близко време...

    8 0 Отговор
    ...проспериращ Китай ще стане Икономика номер 1 на света,оставяйки САЩ зад себе си...!Това се обяснява с реда , дисциплината, работохолизма и патротизъма на китайският народ...!Все качества възпитани още от раждането им...!А САЩ постепенно се разлага отвътре,деморализирани от убийствените за човечеството джендър идеология,от разхайтената,наркоманизирана и демотивирана американска младеж...

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 7 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Кравар и обмисляне е оксиморон по принцип. Бухахах
  • 8 ХХХ

    7 0 Отговор
    А, КИТАЙ ДАЛИ ВЪОБЩЕ ЩЕ ОБМИСЛЯТ ДАЛИ ИСКАТ ДА УДОСТОЯТ С ВНИМАНИЕ САЩ???
  • 9 mi6osp

    9 0 Отговор
    Бързо на среща, защото Китай строи 145 нови шахти за балистичните си ракети Д-41 (16 000 км.) , което означава увеличение на ядрените заряди от 870 бр. на 1450 бр. само в наземната шахтова част на китайската ядрена триада. Много кофти, баш когато масово излизат от строя 50 годишните американски балистични ракети в шахтите и нямат замяна.

    Коментиран от #12

  • 10 един от многото

    4 0 Отговор
    От както Китай започнаха да копаят силози , краварите започнаха да искат срещи на върха!
  • 11 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "В най-близко време...":

    Много добре казано !
  • 12 Европеец

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "mi6osp":

    Тези шахти и ракети са насочени към Сибир
    Китай да не са луди да се бият със САЩ
    Просто на тази среща може да координират действията си срещу Русия и как да си я поделят
    Достатъчно е Китай да спре купуването на руски нефт и да го замени с американски ,който е и по качествен САЩ просто ще информират Китай на тази среща за взаимноизгодните условия и Русия е на колене като и винаги е била
  • 13 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "В най-близко време...":

    Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.
    От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.
    В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честност
  • 14 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "В най-близко време...":

    "който копае гроб другиму сам пада в него." Глава 26. Стих 27 Притчите на Соломон
    Е това е пропусна обаче" добрият католик" Дълес