Last news in Fakti

9 Юли, 2021 15:28 5 800 26

Русия: Има рязко нарастване на напрежението по границата

  • афганистан-
  • русия-
  • сащ-
  • таджикистан-
  • талибани-
  • мария захарова-
  • граница

Русия ще предприеме всички необходими мерки за предотвратяване на териториални провокации

Русия: Има рязко нарастване на напрежението по границата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската федерация отбелязва рязко нарастване на напрежението на границата на Таджикистан и Афганистан. Това каза говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова.

Русия, ако е необходимо, ще предприеме всички необходими мерки за предотвратяване на териториални провокации на границата на Таджикистан и Афганистан, добави официалният представител на руското външно министерство.

САЩ изтеглят войски от Афганистан и съобщават за края на най-дългата война. А Съединените щати наистина напускат региона и регионът, както и проблемите му, остава за нас, добави Мария Захарова.

Вчера президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че единствено от афганистанския народ ще зависи как ще управлява страната си и обяви, че американската военна мисия в Афганистан ще приключи на 31 август. "Не отидохме в Афганистан, за да изграждаме държава", каза Байдън. "Това е право и отговорност на афганистанците, сами да решават какво да е тяхното бъдеще и как искат да управляват страната си", заяви още американският президент.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много ме е яд

    42 0 Отговор
    Че мексиканците не са като афганистанците! Тогава друга песен щеше да пееш!
  • 2 Криво

    31 0 Отговор
    Съвсем коро Афганистан ще е изцяло под контрола на талибаните. Идните няколко дни.
  • 3 Русия има опит

    60 8 Отговор
    Щатите нямат.Русия знае как да оцелява и в най-жестоките и садистични ситуации.Щатите не знаят.Едно е да ръсиш бомби над другите,съвсем различно е да ги ръсят над теб.Затова Щатите са бита карта.А Русия е вечният Коз..
  • 4 Цирк глобус

    8 22 Отговор
    Абе Мароо ваксините ще ви помогнат. Ваксинирайте се яко и напрежението ще изчезне завинаги.
  • 5 дааа

    7 14 Отговор
    пиянски ступор

  • 6 Изтеглиха се

    33 6 Отговор
    ,Защото похарчиха милиарди,но ефекта беше нулев.Целта - през разните племенни формирования,да създават напрежение в бившите соц.държави в региона не проработи.А в много случаи,,действаха против тях.Сега се изтеглят,за да бъдат на чисто в бъдеще.Ние не присъстваме там! Ако имат приблеми с тероризма Таджикистан,Узбекистан и Русия,не е наш проблем!Тези са Злото на планетата.Ако не съществуваше обора,светът щеше да е по предвидим и подреден.
  • 7 Павел пенев

    24 2 Отговор
    Както в много други държави,вие отидохте в Афганистан за да ги оплячкосате. Остана им само наркотика от червения мак,но и той иска работа, а вие сте мързеливи крадци?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЪРП

    26 3 Отговор
    ОТ ЯСНО ПО-ЯСНО Е ,ЧЕ ГОВЕДАРБОЙС ИСКАТ ДА ВКАРАТ В ИЗТУЩИТЕЛНА ВОЙНА С ТЕРОРИСТИ, РУСИЯ!!!!

    САМО ,ЧЕ ОТНОВО СА ТООООЛКОВА КУХИ ,ЧЕ СИ МИСЛЯТ, ЩЕ ТОЛКОВА ЛЕСНО ЩЕ МИНЕ ТОЗИ НОМЕР.....!!!!!!

    РУСНАЩИТЕ РАЗБРАХА МИГНОВЕННО, КАКВО ЩЕ СТАНЕ, И СЕГА ЩЕ ИЗПЕПЕЛЯТ МИГНОВЕНО ВСИЧКОТО ТЕРОРИСТИЧНА СГАН В ТОЗИ РАЙОН ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА НАБРАЛИ СИЛА!!!!

    И ТО ЩЕ ЗАРАВНЯТ ТОЗИ РАЙОН ОТ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ САМО С КАЛИБРИ, КИНЖАЛИ, АВАНГАРДИ.........И Т.Н.!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Байдан

    21 2 Отговор
    Ние създадохме талибаните срещу соц страните. Ние им плащаме и сега.
  • 12 От страни

    18 2 Отговор
    Те талибите дойдоха в Москва да преговарят. Ще се разберат и няма проблеми. Китайците планират да включат Афганистан въ своя проект на магистралата и ще помогнат на Афганистан да стабилизира живота. Ще инвестират над 60 милиарда долари. Вече е се готви среща Афганистан-Пакистан-Китай. Ако стане хватката ще има мирно бъдеще. Талибита може да са всекакви но не са луди и имат примера на Сирия пред очите. Уничтожаването на брадати сега не изисква навлизане както по рано. Мисля че Путин е добър като учител и ще го покаже и ще го обясни. Американците са започнали да наемат бойци от ИД за борба срещу Талибана.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 От страни

    17 1 Отговор
    Ей такива работи правят руските "окупанти" във Афганистан. Мързи ме да превеждам целиу списък. Кой му се чете може да си го намери самостоятелно.

    1. ХЕЦ Пули-Хумри-II мощност 9 хил. кВт на р. Кунгдуз 1962 г.
    2. ТЕЦ на завода азотни торове мощност 48 тыс. кВт (4х12) 1 част - 1972 г. 2 част - 1974 г. - 36 МВт, Расширение - 1982 г. до 48 МВт
    3.ХЕЦ "Наглу" на р. Кабул мощност 100 хил. кВт 1966 г.
    ...........................................,,,....
    ..................................................
    ..................................................
    142. Завод за сглобяване на велосипеди 15 хил. броя на годината в г. Кабул 1988 г.

    Какво ще оставят краварите след себе си - огромните поля с мак? Строшени офисни мебели?
  • 15 От страни

    21 5 Отговор
    Подобен списък за България на обекти построени от Русия и за сметка на Русия:

    химическите комбинати във Девня и Димитровград, металлургический комбинат «Ленин» във Перник, завод за электрокари «6 сптември» във София, корабостроителен завод «Георгий Димитров» във Варна, олово-цинков комбинат във Кырджали, завод антибиотици във Разграде, текстилни фабрики във Габрово и Плевен, завод за обувки «Петр Ченгелов» във Пловдив, промышлен комплекс «Марица Изток» във Стара-Загора, въстановяване на София, построен оперният театр, министерския съвет, ЦК БКП, ЦУМ, Народна библиотека, хотел «Балкан», стадион «Васил Левский», полиграфичен комбинат «Димитр Благоев», язовири - водни хранилища — «Васил Коларов», «Александр Стамболийский» и «Студена», АЕЦ «Козлодуй».

    Основните неща - колко ли съм пропуснал?

    Коментиран от #17, #20

  • 16 От страни

    21 1 Отговор
    Казват приятели да не умалявам заслугите на краварите и те са строели във България. Нпример паметник на летците във София. Същите дето бомбардираха София. Все пак нещо...
  • 17 От страни

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "От страни":

    Забравих родното "Химко" Враца. Айде вече не е баш Химко и то отдавна.
  • 18 Информиран

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "От страни":

    Само допълвам.Основната цел на посещението на делегацията на Талибан е да предотвратят Руска намеса.Гарантирали са ,че няма да допуснат нападения на руска територия и съюзните държави от територията на Афганистан.Талибан не са ДАЕШ ...това за сведение на незнаещите.
  • 19 Брилянтен ход на американците

    3 16 Отговор
    Изтеглят се от Афганистан като знаят, че Русия няма да остане безучастна. Ще се намеси защото не може да си позволи до границите и да има огнище на тероризъм и дестабилизация. Така ще бъде въвлечена в поредната военна авантюра като в Сирия и Либия която ще изсмуква и без това крехките и финанси. Всички знаем до какво доведе това при предишният и ангажимент в Афганистан, още повече, че тогавашният СССР беше на порядки по-мощен от сегашната Русия. Не може да се отрече, американците са стратези.

    Коментиран от #25

  • 20 Сериозно ли мислиш

    1 16 Отговор

    До коментар #15 от "От страни":

    Че колхозниците са идвали да строят всичките тези неща?

    Коментиран от #24

  • 21 русия е джудже

    2 12 Отговор
    Рязко нараства напрежението в памперса на ботоксовия лилипут.

    Коментиран от #23

  • 22 ЦРУ Триморие

    4 7 Отговор
    Примката се затяга, Марче.
  • 23 Приятна е миризмата вида усещането

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "русия е джудже":

    а възможно и вкуса за теб на онова за което пишеш.Само памперси и топлото им кафяво съдържание са в твоето съзнание
  • 24 От страни

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сериозно ли мислиш":

    Да бе - те са самоизградили. Няма, няма а после прас и стои. Такива като теб може и да са влачили количките с пясък ама технологиите, машинериите, специалистите е тяхно. Не сте го знаели или сте го знаели а трудно е да го признаете - това си е ваш проблем. Казах основните неща имало е хиляди и по дребни. Всичките неща като завод за телефони елементи в Зверино и други подобни да не мислиш че такива като теб със цървулите си са го направили?
  • 25 ЛЛЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Брилянтен ход на американците":

    Абсолютно вярно. Нарочно го направиха американците
  • 26 видинлиика

    0 0 Отговор
    Да престане светът да бута оръжие и наркотици на тая сган и дано руснаците да ги сринат със земята под краката им.'' Афганистанския народ да реши как да управлява страната си''.....труден проблем за решаване.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания