Last news in Fakti

15 Юли, 2021 17:09 1 655 6

Най-големите банки на САЩ са закрили 300 клона

  • банки-
  • сащ-
  • пари-
  • служители-
  • коронавирус-
  • банков сектор

Пандемията от коронавирус ускори въвеждането на цифрови технологии

Най-големите банки на САЩ са закрили 300 клона - 1
Снимка: Shutterstock

Някои от най-големите американски банки като Wells Fargo, Citigroup и JPMorgan Chase от началото на тази година са закрили около 300 от филиалите си, съобщава вестник „Файненшъл Таймс”, цитиран от БГНЕС.

По информация на изданието, Wells Fargo, която има най-много клонове в САЩ, е закрила 154 от тях, което съставлява 3% от банковата мрежа. Съкратени са и 6% от служителите на банката. „Нашите клиенти използват все по-често дигитални услуги”, е заявил финансовият директор Майкъл Сантомасимо.

Това, както и други промени са довели до промяна в режима на работа на филиалите на Wells Fargo, цитира вестникът думите му. Citigroup е съкратила с 4% филиалите си по света. Затворени са клоновете на банката в САЩ, Мексико и в държавите от Азия. JPMorgan Chase е затворила 40 филиала (1% от банковата си мрежа). Въпреки че посещаемостта в клоновете през последните 10 години рязко е намаляла, банките са на мнение, че наличието на офиси е важно с цел привличане на клиенти.

„Разликата се състои в това, че с помощта на цифровите технологии сега можем да излезем на нови пазари с по-малко на брой филиали, отколкото преди 5 или 10 години, и да обслужваме толкова клиенти, ако не и повече”, подчертават от JPMorgan Chase. Изданието припомня, че анализаторите отдавна прогнозират, че онлайн банкирането и мобилните приложения в крайна сметка ще доведат до съкращаване на банковите клонове и на работните места. Пандемията от коронавирус само ускори въвеждането на цифрови технологии. Дори клиенти, които досега се въздържаха да използват банковите приложения за големи транзакции или подаване на молба за ипотека, вече са принудени да преминат на цифровите платформи заради действието на ограничителните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Тъпоне

    10 0 Отговор
    Тукашните банки пък освен, че закриват клонове, престои да закрият и депозитите, прибирайки ги под формата на комисионни и банкови такси ! Единствената утеха е че ще приберат вече обезценени пари в резултат на глобалната политическа парична политика.
  • 2 Poncho

    8 0 Отговор
    голямото зануляване в реално измерение, всичкото цифра на сървера , парите ще са 010101,стойността им реално 0.000
  • 3 честен ционист

    9 0 Отговор
    Отвсякъде ви натякват, че светът ще е място за по-малко бели хора. Черните не позлват банки.
  • 4 ЗиС 5

    3 1 Отговор
    Това не е наш проблем.
  • 5 От страни

    5 0 Отговор
    Това е началото на края. Местят ги в Хонг-Конг - там ще е панаира за в бъдеще.
  • 6 Онлайн банкиране

    5 0 Отговор
    Яко преследване