Last news in Fakti

15 Юли, 2021 22:40 4 110 14

Отпада карантината за пристигащите от България в Англия и Шотландия

  • великобритания-
  • мвнр-
  • англия-
  • шотландия-
  • българия-
  • коронавирус-
  • карантина

България е включена в „зеления“ списък

Отпада карантината за пристигащите от България в Англия и Шотландия - 1
Снимка: Shutterstock

Отпада изискването за карантина за пристигащите от България в Англия и Шотландия, считано от 4:00 часа на 19 юли 2021 г., понеделник, съобщиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Лондон това става възможно, след като днес бяха обявени промени в списъците на т.нар. светофарна система на ограничения за пътувания до Англия и Шотландия, като България е включена в „зеления“ списък. Това означава, че от 19 юли 2021 г. българските граждани, които през последните 10 дни преди пътуването им до Англия са били или пътуват от държава или територия на „зеления списък“, няма да бъдат поставяни под 10-дневна карантина при пристигане в Англия.

Преди отпътуване за Англия българските граждани е необходимо да

- попълнят формуляр за локализация на пътници (PLF) 48 часа преди пътуването;

- направят тест за COVID-19 до 72 часа (3 дни) преди заминаването;

- резервират и заплатят тест за COVID-19 за следващите 2 дни след пристигането.

След пристигането в Англия ще трябва да си направят тест за COVID-19 на първия или на втория ден.

Ще бъдат поставени под карантина, ако резултатът от теста е положителен. Ще трябва да се самоизолират и, ако приложението „NHS Test & Trace“ информира, че са пътували с някого, който е с положителен тест за коронавирус. По информация на посолството ни в Лондон същите правила важат и за Шотландия. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    12 0 Отговор
    Каква ви карантина за българи. Тук е зона свободна от Ковид, защото българинът излезе разумен и бракува ваксините. Сега ще гледате бъзика как всички около нас стават червена зона само дъгата от България до Полша стои зелена. Триморието на стабилността.

    Коментиран от #4

  • 2 Булгарикос

    11 0 Отговор
    Трябва да почнем да продаваме антитела като кисело мляко. Мангъров да патентова и да спасяваме света.

    Коментиран от #13

  • 3 Ирландски Българин

    0 0 Отговор
    Ужас !
  • 4 Полша е

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Кехлибар
  • 5 Майна

    6 1 Отговор
    Вижте какво съдържа Пфайзер....на 99%,,Унищожава буквално всичко вътре в клетката. Той експлодира митохондриите. Създава ситуация, при която тялото е на 10-алармен пожарен автомобил и възпаление, цитокини, хемокини. Това е невероятно насилствено ... настъпва възпалителна буря и тя има особен афинитет за създаване на остро възпаление на белите дробове, създава възпалителна буря в сърдечната тъкан и в мозъчната тъкан ... Няма друга причина това да бъде във [ваксините], освен за хора за убийства. "

    Коментиран от #6, #14

  • 6 Майна

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Това, което се съдържа във Пфайзер е токсичен графенов оксид...
  • 7 Ахахах

    4 0 Отговор
    Няма евтина работна ръка и ковид диктатурата дава отстъпка.
  • 8 РЕАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Абсолютна глупост е тази светофарна система. Щом си дал на тръгване отрицателен тест, какво значение има от коя държава тръгваш. Кукувица им изпи мозъка.
  • 9 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    3 0 Отговор
    Отмениха карантината, когато случаите започнаха да се покачват. Изобщо не е политика, а? Скоро пак ще я върнат. Май "зелените" "паспорти" не са толкова ефективни, а?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тръч

    0 0 Отговор
    Айдеее....,електоратът на Слафшу,юруш да миета дупета и берете ягоди в Ингелизия.
  • 12 От страни

    0 0 Отговор
    Айде на брането. Кой бере, кой кара, кой дупета мие. Четох за един англичани който имал я полякиня я рускиня дето я карал.......... не, не за това дето си мислите - това е нещо обикновено - оня я карал да клекне и да го вози из апартамента на гръб.
  • 13 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Булгарикос":

    Няма вече булгарикус - то стана на даноникус.
  • 14 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Имено това е проблемът - това не е обикновенвирус на болест, това е биологично оръжие и затова няма ваксини. Що не го признаят всичките. Наистина го направиха в Ухан, американците го твърдят щото знаят - имено те са го поръчали и заедно с тях са го направили. Не виждам как по естествен път да бъдат заедно гените на прилепи и скорпионите.