Last news in Fakti

27 Юли, 2021 07:07 2 750 20

Байдън: Американската военна мисия в Ирак ще приключи до края на годината

  • сащ-
  • ирак-
  • джо байдън-
  • ислямска държава

Вашингон остава ангажиран със сътрудничеството в сферата на сигурността и ще продължи да обучава и да подпомага иракската страна в борбата ѝ с групировката "Ислямска държава"

Байдън: Американската военна мисия в Ирак ще приключи до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отношенията между Ирак и Съединените щати навлизат в нова фаза, която ще включва прекратяване на американските военни операции в страната. Това заяви американският президент Джо Байдън по време на разговори с иракския премиер Мустафа ал-Кадими в Белия дом, предаде Ройтерс.

По думите на Байдън, американската бойна мисия ще завърши до края на годината, но той подчерта, че Вашингон остава ангажиран със сътрудничеството в сферата на сигурността и ще продължи да обучава и да подпомага иракската страна в борбата ѝ с групировката "Ислямска държава".

Президентът каза също така, че Съединените щати работят с правителството в Багдад, Съвета за сътрудничество на държавите от Персийския залив и ООН за гарантиране на честността напарламентарните избори в Ирак през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 niki

    32 2 Отговор
    А в Българиа кога?
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    23 3 Отговор
    ПРИ НАС В АМЕРИКА СЕ ГОВОРИ ЧЕ ИЗТЕГЛЯЩИТЕ СЕ ОТ АФГАНИСТАН И ИАРК ЧАСТИ ,
    ЩЕ ОСВОБОДЯТ ПАРИ ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ В БЪЛГАРИЯ , ПОЛША И ПРИБАЛТИКА :)))))
    .......... СМЯТАМ ДА СИ ОСИГУРЯ ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕ НЯКОЯ МЕКА РАБОТА КАТО АМЕРИКАНСКИ ЧИНОВНИК В КОЛОНИЯТА БЪЛГАРИЯ
  • 3 интересно

    42 0 Отговор
    И от Ирак ли ще бягат краварите ? Избягаха от Либия ,Йемен ,Афганистан....
    Дали са победили в тия държави ?
  • 4 Николай Стоименов

    21 1 Отговор
    Алцхаймера е забравил да уточни БЕЗСЛАВНО

    Коментиран от #9

  • 5 Пацифист

    37 0 Отговор
    Изтеглят се от всякъде за да дойдат в Европа. гадините мръсни няма така лесно да оставят света да си отдъхне.
  • 6 Boxer EZ 3.0

    26 1 Отговор
    Атентатите на 9.11 им костваха 3 000 души и около 7-8 млрд $.
    Войните след това им костваха 5 000 души в Ирак и Афганистан, поне още толкова у дома от самоубийства и забележете : за Ирак 6 000 млрд $ и Афганистан 3 000 млрд $.!!!
    Военните действия костваха 1000 пъти повече от щетите нанесени от терористите!
    Странен начин на водене на война!

    Коментиран от #18

  • 7 Рошко

    13 0 Отговор
    Демек ще остане да точи петрол
  • 8 Банг-банг

    19 0 Отговор
    Ще се местят в Украйна. Там няма нефт ама са пред портите на Кремъл.
  • 9 Демо

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Николай Стоименов":

    Не е забравил, ще зависи от "демократичния"изход на изборите в Ирак през есента.
  • 10 Юрош

    5 0 Отговор
    Към юропа С Ирак скитник
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бившият

    12 0 Отговор
    лекар на Белия дом и настоящ републикански конгресмен Рони Джаксън направи шокиращи твърдения за президента на САЩ Джо Байдън.

    По думите на медика, грижил се за здравето на Обама и Тръмп, Байдън скоро ще напусне поста поради своите „ограничени когнитивни способности“ (деменция, бел.ред.) заяви той пред The Hill.

    Коментиран от #13

  • 13 По време

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бившият":

    на епизод на предаването „Hannity“ по Фокс, водещият Шон Ханити разкритикува отговорите, които Байдън даде в интевю за CNN тези дни, наричайки някои от тях „напълно непонятни“.

    В интервюто с Джаксън Ханити каза, че Байдън няма да се представи добре на когнитивния тест, повтаряйки твърдението, разпространено сред републиканците, че здравето на президента е разклатено.
  • 14 В USA

    14 0 Отговор
    „Доналд Тръмп направи когнитивен тест. Той даде 30 от 30 правилни отговора. Чувам, че е много труден тест. Не мисля, че Джо Байдън би се справил добре на него. Това справедлива оценка въз основа ли е на това, което наблюдавам? “ – попита Ханити Джаксън.

    „Абсолютно, Шон, и го казвам от самото начало. Казвах, че тук става нещо. Казвах това, когато той беше кандидат (за президент) Джо Байдън, и казвах, че ще стане по-зле. И познайте какво?! – Наблюдаваме как това се случва точно пред очите ни в момента „, каза Джаксън.

    „С този мъж в момента се случва нещо сериозно и, знаете ли, мисля, че той или ще подаде оставка, ще го убедят да се оттегли от поста си в близко бъдеще по медицински причини, или те ще трябва да използват 25-тата поправка, за да се отърват от този човек сега“, добави по-късно Джаксън.
  • 15 Джаксън

    9 0 Отговор
    публикува в Туитър и видеоклип, в който Байдън отговаря на репортерски въпрос, казвайки: „Той напълно се е ИЗГУБИЛ! Нуждае се от когнитивен изпит СЕГА! “

    Джаксън, който беше лекар в Белия дом на бившите президенти Тръмп и Обама, разпространи през юни писмо, призоваващо Байдън да бъде подложен на когнитивен тест, за да докаже, че е психически годен да изпълнява задълженията си на президент. То беше подписано от повече от дузина републиканци.

    През май служители на Белия дом заявиха, че Байдън трябва да вземе годишен изпита за психогодност „по-късно тази година“ и заявиха, че ще направят резултатите публично достъпни.
  • 16 Асланите

    9 0 Отговор
    Натресоха се в Ирак и Афганистан като аслани , сега се тръгват.....наsрани.

    Коментиран от #19

  • 17 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    А БРИТАНУСИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ЛИ НА ЕДИНСТВЕННОТО ПЕТРОЛНО ПРИСТАНИЩЕ НА ИРАК -- БАСРА ИЛИ ЧЕ СИ ОДАТ В- " НА МАЙ..СИ ПУ Т КАТА ИМПЕРАТОРСКА " ??????????????
  • 18 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Boxer EZ 3.0":

    То тези "атентати" сами си ги спретнаха,трябваше им причина...намериха и пак ги ошамариха
  • 19 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Асланите":

    А помниш ли как щяха да канят режисьори от холивуд за да заловят Садам...голям смях са
  • 20 0808

    1 0 Отговор
    ... с 30 трилиона вътрешен и двойно повече външен дълг няма пари за войскарите на фащ...още едно место от където бягат тези най-демократични войни..нещо много бързо идва залеза им.. сик транзит глория мунди..