Last news in Fakti

2 Август, 2021 09:47 1 963 14

Туристи бягат от пожарите в турските курорти

  • пожари-
  • турция-
  • туристи-
  • туризъм-
  • горски пожар-
  • бедствие-
  • природа-
  • курорти

Някои от пожарите може да са били подпалени умишлено

Туристи бягат от пожарите в турските курорти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция продължава да се бори със смъртоносните горски пожари, обхванали страната, принуждавайки туристите да се евакуират с лодки, предаде БГНЕС, цитирайки Би Би Си.

Повече от 120 пожара вече са овладени, но местни и международни пожарникари все още се борят с още седем. Известно е, че до момента са загинали общо осем души.

През уикенда туристите и местните жители трябваше да бъдат евакуирани от Бодрум и Мармарис, като на помощ им се притекоха частни лодки, след като пламъците се приближиха опасно до бреговата линия. Разследващите се опитват да установят дали някои от пожарите са били подпалени умишлено и в тази връзка един заподозрян подпалвач е задържан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рошко

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Толкова злоба си събрал че ще те удари и инфаркт и инсулт едновременно, само така ганьо че и умреш от ковид ша та пишат, та и в гроба да се преобръщаш
  • 3 Ел Греко

    4 10 Отговор
    Смеехте се миналата година, когато загинаха туристи в Гърция. И се доказа, че протурски елементи са предизвикали пожарите..Сега ви се връща, да видите добре ли е. Хак да ви е...

    Коментиран от #4, #9

  • 4 ислям терор

    3 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ел Греко":

    Бих казал, че им е малко на турците. Вечно вършат гадости, а после ни лук яли, ни лук мирисали, но ИМА ГОСПОД и той ще им го върне тъпкано. Оскверниха Света София сега нека си понесат наказанието, а то е само едно в чаршафа и търкул под земята.

    Коментиран от #5, #6, #7, #12

  • 5 Киро Салама

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "ислям терор":

    какво толкова мразиш Турците, бре бай Ганьо
    Турците ли са виновни , че 500 години ви са съхранили като нация ,,Българи
  • 6 Гост 0

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "ислям терор":

    Чадо, промито мозъче, за трагедията няма етнос и религия, но, вие българите християни, имате чувство за МАЛОЦЕННОСТ, което се е развило веднага след"освобождението", та чаак до ден днешен НЕ можете да се отърсите от вменяваната ви МАЛОЦЕННОСТ от "освободителя" ви.
  • 7 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "ислям терор":

    Ами по тази логика българина дето намаля в геометрична прогресия също плаща грехове

    Коментиран от #13

  • 8 жалка работа

    4 7 Отговор
    тоест, който е глупак и избира турция за туризъм, или ще умре от вируса или от пожари или от нападения, извършени на туристически места от гладни турци, които по пътя атакуват нищо неподозиращи туристи и ги бият, за да ги ограбят ........

    Коментиран от #11

  • 9 ГръцкиПодпалвач

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ел Греко":

    Едно време, когато Албания имаше комунизъм и беше изолирана от всички и много изостанала, в Гърция имаше шега, че грък отишъл в Тирана за туризъм, запалил цигара, небрежно хвърлил кибрита и изгорил цяла Тирана защото всички къщи били изградени от слама! Големите глави на Албания веднага се събраха и решиха да си отмъстят. Затова изпратили в Атина таен агент, който да я изгори. Той палеше цигари по цял ден и хвърляше кибритите, за да изгори сградите, но за негово съжаление те бяха от бетон и не се запалиха. Вечерта, докато вървеше, разочарован от провала на мисията, изведнъж видя пред себе си сламена постройка и веднага хвърли кибрит и я изгори. На следващия ден в гръцките вестници имаше заглавие "Неизвестен подпалвач психопат изгори албанското посолство в Атина" !!!

    Коментиран от #10, #14

  • 10 IYI

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГръцкиПодпалвач":

    Познавам много албанци. И мога да те уверя, че те не са по–прости от вас българите. Има болни и тъпи индивиди, но не инароди.
  • 11 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "жалка работа":

    Жалка работа, но БЪЛГАРСКА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ислям терор

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Един път да се съглася с теб. Да това е точно така ние българите изплащаме грехове, които са срещу Богомилите. Заради това сме били и 500 години под османско робство и затова още продължаваме да страдаме и е справедливо. Бог си знае работата.

    Въпросът обаче, е че ние вече отиваме към края на своето изкупление, а вашето тепърва започва. Помисли си, колко много ние българите страдахме заради греховете си срещу Богомилите, а вие колко тепърва ще страдате заради вековните си престъпления срещу човечеството? Нашето ще е като детска закачка сравнено с това, което чака вас, а то вече мисля, че започна. Вашите грехове срещу всичките ви съседи /геноцид/ просто не могат да бъдат описани с думи и затова ще си платите доста по сурово от нас. Да ви е честито.
  • 14 Елбасан

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "ГръцкиПодпалвач":

    В същото време правителствената пропаганда в Албания....гърците са гладни, носят парцали, а децата им са боси, докато в Албания живеем в рая. Обаче всеки албанец, който служил на гръцко-албанската граница като войник и гледал гръцка телевизия, бил изумен от мащаба на лъжата, тъй като ситуацията била точно обратната, Гърция-рай, Албания-кочина. Донякъде като сега между Гърция и Турция.
Новини по държави: