Last news in Fakti

5 Август, 2021 12:10 1 677 9

Южна Корея планира да стане петият най-голям производител на COVID ваксини в света до 2025 г.

  • ваксина-
  • южна корея-
  • коронавирус

Клиничните изпитвания на ваксината на китайската компания CanSino в Русия вероятно ще приключат през септември

Южна Корея планира да стане петият най-голям производител на COVID ваксини в света до 2025 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви в четвъртък, че страната му има за цел да стане петият по големина производител на ваксини срещу Covid-19 в света до 2025 г., като за целта инвестира 2,2 трилиона вона, или 1,92 милиарда долара.

Мун Дже-ин посочи, че азиатската държава също така разработва своя собствена ваксина, която се очаква да бъде пусната през първата половина на 2022 г. Производството на ваксината трябва да влезе във Фаза 3 на клиничните изпитвания, добави той.

По-рано Южна Корея постигна споразумения за производство на ваксините, разработени от AstraZeneca и Оксфордския университет, от Novavax и Moderna, както и руската ваксина "Спутник Лайт" на изследователския институт "Гамалея".

Също днес стана ясно, че руската биофармацевтична компания Petrovax планира да произвежда месечно до 10 милиона дози от ваксината срещу коронавирус Ad5-nCoV, разработена от китайската CanSino Biologics Inc.

В интервю за ТАСС официален представител на Petrovax отбеляза, че производството на ваксината, известна още като Convidecia, ще зависи от търсенето'.

Клиничните изпитвания на ваксината на китайската компания CanSino в Русия вероятно ще приключат през септември, посочи още той и добави, че общият капацитет на производствените мощности на Petrovax възлиза на 160 милиона дози годишно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    20 0 Отговор
    Щом го планира до 2025 нали ви е ясно колко още време ще ни тормозят с това....

    Коментиран от #7

  • 2 КОТарАК

    18 0 Отговор
    малиии...издадоха се..
  • 3 АнтиФашист

    16 0 Отговор
    аххаха ок, успех, аз се надявам поне до 2025 да има една гражднаска война и избити политици свързани с ковид фашизма
  • 4 Жалко че е пълно с баламурници

    13 0 Отговор
    Тия все едно ще ваксинират всични мравки и комари и марсиянците даже.
  • 5 ТтттТ

    16 0 Отговор
    Щом корейчетата искат да са в топа на производителите на ваксини-сещайте са колко години ще ни клатят още с тоя вирус....
  • 6 Ковидарите

    11 0 Отговор
    Планът !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наркос

    3 0 Отговор
    България планира да стане опитна мишка
  • 9 Антитрол

    4 0 Отговор
    "да стане петият по големина производител на ваксини срещу Covid-19 в света до 2025 г."

    Смяяятаййй, до 2025 година най-малко ще ни тормозят с този вирус - ще стигнат до края на гръцката азбука с разни "мутации". Всеки месец ще трябва да се ваксинираш - направо абокати да ни сложат да може директно да ни вливат ваксините.

    Ще има много нови милиардери.